Belépés
Brokkolis csirke
Brokkolis csirke
Dr. Tholt Mária Magdolna
2351 Alsónémedi, Somogyi u. 1.
Hozzávalók 4 személyre: 90 dkg brokkoli (mélyhűtött is lehet), 2 csirkemell kb. 50 dkg, 1 bögre rizs kb. 22,5 dkg, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál light margarin, fokhagymakrém, majoránna, só, bors (fehér bors), 1,5 dl. száraz fehérbor (jó minőségű!), 2 dl energiaszegény tejfel.
Elkész...
2010-09-15 20:43:41
Pulyka leves
Pulyka leves
Dr. Benei Éva
3200 Gyöngyös, Fecske u. 59.
Hozzávalók: pulykaaprólék, leves zöldség.
Elkészítése: A pulykaleveshez pulykaaprólékot veszünk, a szokásos módon zöldséggel főzzük, lehetőleg friss zöldséglevelet is tegyünk bele. Daragaluskával vagy tésztafélével tálaljuk.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
A hozzávalók pontos mennyisége nélkül nem...
2010-09-15 20:41:19
Sajttal töltött gombafejek
Dr. Vajda Ágota
1126 Budapest, Beethoven u. 8.
Hozzávalók: 50 dkg közepes nagyságú csiperke, 1 evőkanál citromlé, 20 dkg Ementáli sajt, 8-10 dkg hagyma, 2 dkg Delma light margarin, 1 kávéskanál só, 1/2 kávéskanál pirospaprika és ízlés szerint bors.
Elkészítése: A gombafejeket elválasztjuk a szártól, citromos vízzel leöblítjük, majd szárazra töröljük. A gombaszárak...
2010-09-15 20:17:07
Pástétom marhahúsból
Dr. Balla Borisz
8738 Nemesvid, Május 1. u. 7.
Hozzávalók: 10 dkg maradék főtt marhahús, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg margarin, 2 evőkanál tejföl, pirospaprika, bors, reszelt vöröshagyma, só, mustár. Ha van pástétom fűszerünk, akkor azt használjuk.
Elkészítése: Az anyagokat a hús kivételével jól ki kell keverni, majd hozzáadjuk a húst, azzal is tovább keverjük. Pirít...
2010-09-15 20:14:52
Krumplis tortilla
... hozzávalók 4 főre

* 1 kg burgonya
* 20 dkg hagyma , apróra vágva
* 5-8 db tojás
* 1 dl olívaolaj
* só
* bors
elkészítés

1. A megtisztított krumplit hosszanti irányban vágjuk négybe, majd a negyedeket vékonyan szeleteljük fel. H...
2010-09-15 19:39:45
Pásztorsó
Pásztorsó
20 perc Nehézség: 1
Összetétel: 6 rész finom só, 2 rész granulált fokhagyma, 2 rész édesnemes pirospaprika, 1 rész fehér- és feketebors (őrölt) vegyesen
Elkészítése: Egy rész bármennyi lehet, a dekától a teáskanálig. Kiválóan alkalmas zsíros kenyér, szendvics, sült húsok ízesítésére, stb. A kész kocsonyára szórva is remek! Ha csak kizárólag sült húsok...
2010-09-15 06:23:34
Birsalmabefőtt 3.
Birsalmabefőtt 3.
Elkészítés: 60 perc Nehézség: 1
Alapadag: tetszés szerint
Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük a mennyiségét. Minden liter vízhez 30 dkg cukrot és egy citrom levét adjuk hozzá, majd főzzünk szi...
2010-09-15 05:20:27
Bátran használjuk a gyömbért
...

A gyömbér hazánkban még mindig nem túl elterjedt fűszernövény, pedig számtalan ételhez lehet felhasználni ezt a különleges növényt.

A gyömbért már időszámításunk előtt is használták, ezt Marco Polo könyveiben is megírta mikor Kínában járt. A középkorban azonban a fűszer kereskedelem középpontjába került így szép lassan elterjedt az egész világon.

M...
2010-09-14 22:36:12
Lenmag – egyél sokat bel
Egyszerre a divat és az élelmiszeripar királynője. Kényelmes és finom. Természetes és tápláló a lenmag.

Eleinte a ruhaiparban használták előszeretettel ezt a növényt - mindannyian ismerjük a lenvászon anyagokból készült ruhák előnyeit. Később, a kutatások során rájöttek, hogy a lenmagban számtalan olyan anyag van, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez....
2010-09-14 20:47:24
Hogyan gyógyíts a mézzel:
Égési sérülések -
> Kend be bőségesen mézzel a megégett bőrfelületet.
> Lehűti, nyugtatja, és gyors gyógyulást eredményez
> sebesedés nélkül. A baktériumok képtelenek túlélni a mézben.


Álmatlanság -
> Egy szűk evőkanálnyi méz egy bögre meleg tejben
> elkeverve csodákat tesz, igazi nyugtató.

Hiperaktivitás -
> Mindenben h...
2010-09-14 18:02:14
1 2 3 ....................747 748 ..........1097 1098 1099 .1120 1121 ..........1493 1494 1495 
Címkék: Tholt Mária Magdolna, Benei Éva, ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM, Vajda Ágota, Balla Borisz, Marco Polo, pulykaleveshez pulykaaprólékot, szokásos módon, hozzávalók pontos, gombafejeket elválasztjuk, megtisztított krumplit, negyedeket vékonyan, rész bármennyi, kész kocsonyára, almákat meghámozzuk, hibás részeket, üvegeket vízzel, vizet leöntjük, citrom levét, gyömbér hazánkban, különleges növényt, középkorban azonban, fűszer kereskedelem, egész világon, élelmiszeripar királynője, ruhaiparban használták, növényt &#8211, lenvászon anyagokból, kutatások során, lenmagban számtalan, egészségünk megőrzéséhez, megégett bőrfelületet, baktériumok képtelenek, szűk evőkanálnyi, bögre meleg, tápanyagtartalom, pulykaaprólékot, elengedhetetlen, birsalmabefőtt, pulykaleveshez, energiaszegény, időszámításunk, előszeretettel, hiperaktivitás, élelmiszeripar, zöldséglevelet, daragaluskával, középpontjába, megtisztított, pulykaaprólék, tésztafélével, fokhagymakrém, kereskedelem, felhasználni, pirospaprika, megőrzéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.