|
|
|
Brokkolis csirke
Dr. Tholt Mária Magdolna
2351 Alsónémedi, Somogyi u. 1.
Hozzávalók 4 személyre: 90 dkg brokkoli (mélyhűtött is lehet), 2 csirkemell kb. 50 dkg, 1 bögre rizs kb. 22,5 dkg, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál light margarin, fokhagymakrém, majoránna, só, bors (fehér bors), 1,5 dl. száraz fehérbor (jó minőségű!), 2 dl energiaszegény tejfel.
Elkész... |
2010-09-15 20:43:41 |
|
|
|
|
|
|
Pulyka leves
Dr. Benei Éva
3200 Gyöngyös, Fecske u. 59.
Hozzávalók: pulykaaprólék, leves zöldség.
Elkészítése: A pulykaleveshez pulykaaprólékot veszünk, a szokásos módon zöldséggel főzzük, lehetőleg friss zöldséglevelet is tegyünk bele. Daragaluskával vagy tésztafélével tálaljuk.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
A hozzávalók pontos mennyisége nélkül nem... |
|
2010-09-15 20:41:19 |
|
|
|
|
|
|
Dr. Vajda Ágota
1126 Budapest, Beethoven u. 8.
Hozzávalók: 50 dkg közepes nagyságú csiperke, 1 evőkanál citromlé, 20 dkg Ementáli sajt, 8-10 dkg hagyma, 2 dkg Delma light margarin, 1 kávéskanál só, 1/2 kávéskanál pirospaprika és ízlés szerint bors.
Elkészítése: A gombafejeket elválasztjuk a szártól, citromos vízzel leöblítjük, majd szárazra töröljük. A gombaszárak... |
2010-09-15 20:17:07 |
|
|
|
|
|
|
Dr. Balla Borisz
8738 Nemesvid, Május 1. u. 7.
Hozzávalók: 10 dkg maradék főtt marhahús, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg margarin, 2 evőkanál tejföl, pirospaprika, bors, reszelt vöröshagyma, só, mustár. Ha van pástétom fűszerünk, akkor azt használjuk.
Elkészítése: Az anyagokat a hús kivételével jól ki kell keverni, majd hozzáadjuk a húst, azzal is tovább keverjük. Pirít... |
|
2010-09-15 20:14:52 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 1 kg burgonya
* 20 dkg hagyma , apróra vágva
* 5-8 db tojás
* 1 dl olívaolaj
* só
* bors
elkészítés
1. A megtisztított krumplit hosszanti irányban vágjuk négybe, majd a negyedeket vékonyan szeleteljük fel. H... |
|
2010-09-15 19:39:45 |
|
|
|
|
|
|
Pásztorsó
20 perc Nehézség: 1
Összetétel: 6 rész finom só, 2 rész granulált fokhagyma, 2 rész édesnemes pirospaprika, 1 rész fehér- és feketebors (őrölt) vegyesen
Elkészítése: Egy rész bármennyi lehet, a dekától a teáskanálig. Kiválóan alkalmas zsíros kenyér, szendvics, sült húsok ízesítésére, stb. A kész kocsonyára szórva is remek! Ha csak kizárólag sült húsok... |
2010-09-15 06:23:34 |
|
|
|
|
|
|
Birsalmabefőtt 3.
Elkészítés: 60 perc Nehézség: 1
Alapadag: tetszés szerint
Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük a mennyiségét. Minden liter vízhez 30 dkg cukrot és egy citrom levét adjuk hozzá, majd főzzünk szi... |
2010-09-15 05:20:27 |
|
|
|
|
|
|
...
A gyömbér hazánkban még mindig nem túl elterjedt fűszernövény, pedig számtalan ételhez lehet felhasználni ezt a különleges növényt.
A gyömbért már időszámításunk előtt is használták, ezt Marco Polo könyveiben is megírta mikor Kínában járt. A középkorban azonban a fűszer kereskedelem középpontjába került így szép lassan elterjedt az egész világon.
M... |
2010-09-14 22:36:12 |
|
|
|
|
|
|
Egyszerre a divat és az élelmiszeripar királynője. Kényelmes és finom. Természetes és tápláló a lenmag.
Eleinte a ruhaiparban használták előszeretettel ezt a növényt - mindannyian ismerjük a lenvászon anyagokból készült ruhák előnyeit. Később, a kutatások során rájöttek, hogy a lenmagban számtalan olyan anyag van, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez.... |
2010-09-14 20:47:24 |
|
|
|
|
|
|
Égési sérülések -
> Kend be bőségesen mézzel a megégett bőrfelületet.
> Lehűti, nyugtatja, és gyors gyógyulást eredményez
> sebesedés nélkül. A baktériumok képtelenek túlélni a mézben.
Álmatlanság -
> Egy szűk evőkanálnyi méz egy bögre meleg tejben
> elkeverve csodákat tesz, igazi nyugtató.
Hiperaktivitás -
> Mindenben h... |
2010-09-14 18:02:14 |
|
|
|
|