Belépés
Krónika 3. rész (interpellációk)
...
Mandátumigazolás, napirend, mentelmi jog
A napirend elfogadása előtt esküt tett a fideszes Budai Gyula, aki a listás mandátumáról lemondott Balog Zoltán helyét foglalta el a Fidesz-frakcióban. Mandátumát 154 igen szavazattal, 5 nem ellenében igazolták. Nemmel 5 DK-s képviselő voksolt.
Az Országgyűlés ezután megszavazta négynapos ülése napirendjét.
A Ház arról i...
2018-10-29 16:12:18
Felfüggesztették Simonka György (Fidesz) mentelmi jogát
...
A kormánypárti politikus mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozása miatt, a képviselőt ugyanis csak akkor tudják kihallgatni gyanúsítottként, ha nem védi a mentelmi jog.
A mentelmi bizottság - híven a közvádas ügyekben követett töretlen gyakorlatához - az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felf...
2018-10-29 14:42:27
A mentelmi bizottság Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését javasolja
...
Hargitai János (KDNP), a testület elnöke az ülés után újságíróknak elmondta: az Országgyűlés és a mentelmi bizottság következetesen képviseli azt a gyakorlatot, hogy közvádas ügyben nem gördít jogi akadályt az igazságszolgáltatás érvényesítése elé.
Az ügyet jogi, és nem politikai kérdésnek tekintik, és a testület egyhangúlag döntött arról, hogy a mentelmi jog felfüggesz...
2018-10-29 13:12:50
Négynapos ülést kezd ma az Országgyűlés
... politikus a parlamentből lelkészi szolgálatához visszatérő Balog Zoltán volt emberi erőforrások minisztere helyét foglalhatja el.
A Ház ezt követően dönthet Simonka György (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztéséről. A legfőbb ügyész ezt azzal indokolva kezdeményezte, hogy a kormánypárti politikust gyanúsítottként hallgathassák ki bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentő...
2018-10-29 07:04:24
Újabb négynapos üléssel folytatja munkáját a Ház
... politikus a parlamentből lelkészi szolgálatához visszatérő Balog Zoltán volt emberi erőforrások minisztere helyét foglalhatja el.
A Ház ezt követően dönthet Simonka György (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztéséről. A legfőbb ügyész ezt azzal indokolva kezdeményezte, hogy a kormánypárti politikust gyanúsítottként hallgathassák ki bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentő...
2018-10-28 10:05:52
Ismét őrizetbe vettek Törökországban több tucat embert, mert a gyanú szerint kurd szakadárokhoz kötődnek
... délkeleti önkormányzat választott kurdbarát elöljáróját eltávolította pozíciójából és a saját emberét ültette a helyébe. Miután a török parlament még 2016 májusában elfogadta a képviselők mentelmi jogának eltörlését, ősszel előzetes letartóztatásba helyezték a HDP több képviselőjét, köztük a párt két akkori társelnökét, Selahattin Demirtast és Figen Yüksekdag-t is.
Múlt csütö...
2018-10-09 09:31:20
Újabb, Dragneát érintő ügyben vizsgálódik a román korrupcióellenes ügyészség
... gyanú szerint a Tel Drumnak törvénytelenül juttatott romániai és európai uniós közpénzek egy részét elsikkasztották, vagy pártfinanszírozásra fordították.
Dragneának képviselőként mentelmi joga van, de ha ebben a negyedik ügyben is gyanúsítottá válna, a parlament nem akadályozhatja meg a büntetőeljárás lefolytatását, mert a feltételezett bűncselekmény nem törvényhozói mandátu...
2018-10-01 18:23:50
Tagadta bűnösségét Kovács Béla, a kémkedéssel vádolt EP-képviselő
... Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést az EU intézményei elleni kémkedés miatt, majd a legfőbb ügyész májusban indítványozta, hogy az EP függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát, ami 2015 októberében meg is történt. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 2017 decemberében emelt ellene vádat, Kovács Béla pedig akkor jelentette be, hogy kilép a Jobbikból.
A ...
2018-09-20 16:02:42
A miniszterelnök felszólalásával kezdődik a parlament őszi ülésszaka
... szószóló mandátumát is, elődje, Simani Silva még nyár elején mondott le mandátumáról.
A képviselők dönthetnek a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és a Párbeszédet képviselő Szabó Tímea mentelmi jogáról.
A hétfői ülésnap interpellációkkal és az azonnali kérdések és válaszok órájával zárul.
Kedden a napirend előtti felszólalások után a szerzői jogi törvény módosítás...
2018-09-14 12:01:29
Három hónappal meghosszabbította a bíróság Czeglédy Csaba letartóztatását
... júniusban vették őrizetbe a pénzügyőrök, majd került előzetes letartóztatásba. A politikus március 1-jén, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt. Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztését követően egy másik bűncselekmény - gazdasági csalás - gyanúja miatt újra őrizetbe vették.
C...
2018-09-03 13:01:47
1 2 3 .................106 107 .........159 160 .........212 213 
Címkék: Felfüggesztették Simonka György, Simonka György, Kovács Béla, Czeglédy Csaba, Budai Gyula, Balog Zoltán, Polt Péter, Központi Nyomozó Főügyészség, Hargitai János, Selahattin Demirtast, Figen Yüksekdag-t, Alkotmányvédelmi Hivatal, Simani Silva, Bangóné Borbély Ildikó, Szabó Tímea, mentelmi bizottság, gyanú szerint, román korrupcióellenes, kémkedéssel vádolt, miniszterelnök felszólalásával, parlament őszi, bíróság Czeglédy, napirend elfogadása, fideszes Budai, listás mandátumáról, kormánypárti politikus, képviselőt ugyanis, közvádas ügyekben, országgyűlési képviselő, testület elnöke, ülés után, ügyet jogi, testület egyhangúlag, parlamentből lelkészi, legfőbb ügyész, kormánypárti politikust, saját emberét, török parlament, képviselők mentelmi, részét elsikkasztották, negyedik ügyben, büntetőeljárás lefolytatását, feltételezett bűncselekmény, képviselők dönthetnek, szocialista Bangóné, hétfői ülésnap, azonnali kérdések, napirend előtti, szerzői jogi, politikus március, másik bűncselekmény,
© 2013 TVN.HU Kft.