Belépés
Juhász Szilvia versei
... télben.
Havazna bár, de nem ér földet,
Széthullanak, mint az élet!

Közeledik a Karácsony...
Nincs nagy hideg, mégis fázom.
Lelkem megtört, érzéketlen.
Olykor talán menthetetlen.

Alszom mélyen s tán álmodom.
A perc, mely ébreszt egy borzalom.
Szerettem Őt s féltve szidtam.
Mást éreztem, mint elmondtam.

Félreér...
2021-12-09 20:30:36
A fanatizmusról
... összezúzza."

Ámosz Oz: Kedves fanatikusok!
A fanatikus mindig siet megragadni a nyakadat, hogy megmentsen, mert szeret téged. Feltétel nélkül szeret. Viszont megfojt, ha rájön, hogy már menthetetlen vagy. Hogy elveszett vagy. És ha így van, neki kötelessége gyűlölni téged és megszabadítani tőled a világot."
A fanatikusok gyakran szarkasztikusak. N...
2021-07-14 20:37:22
Krónika 11. rész (kultúra)
... hiteles nemzeti múlt levéltárak nélkül, közművelődés nélkül pedig nincsen polgári kultúra. "Polgári kultúra nélkül Magyarország halmozottan hátrányos helyzetűvé nyomorodott régiói, menthetetlenül el fognak süllyedni, mi ezt féltjük" - fogalmazott.
KDNP: ellenzéki rémhírkeltés, hazugságok előzték meg a javaslat tárgyalását
Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka azzal vádolta ...
2020-04-21 22:13:06
5. Új Gazdasági Mechanizmus és a plebs-szé válás folyamata
... (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak a kommunista demagógiával) lakást kaphatott, családot alapíthatott, szolid egzisztenciát teremthetett.
III.
Aki meg annyira menthetetlen volt megmaradt lumpenprolinak.
Ehhez a réteghez jött a NEHÉZ-SORSÚ, identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével.
Ezért is vo...
2019-09-07 01:27:46
1918. október 31. - Tisza István meggyilkolása
... 1916-1918) nem rokonszenvezett a közismerten konzervatív miniszterelnökkel. Károly és Tisza felfogása gyökeresen különbözött egymástól, ez a konfliktushelyzet pedig fél éven belül menthetetlenül szakításhoz vezetett.

Tisza István ugyan 1917. május 23-án távozott pozíciójából, a hatalommal együtt azonban tekintélyét nem veszítette el: a volt miniszterelnök a következő má...
2018-10-29 19:28:20
Dobos Hajnal
...
HA TE NEM


Ha te meg nem tartasz engem,
Meg nem tart már semmisem,
Ha nem hordasz két karodban,
Menthetetlen elveszem.

Zúgó örvény nyúl utánam,
Erőm nincs már, nem tudok
sodrásában fennmaradni,...
2018-10-03 20:00:16
Ügyeljünk a jelre!
... mégis megváltozott a helyzet. Nehéz, sötét felhők borították el az eget, kitört a vihar, és olyan erővel, hogy lehetetlen volt menekülni előle. A halászbárkák kinn a nyílt tengeren menthetetlenek voltak, és csak néhány bárka tudott még visszatérni a védett helyre. Egy-egy bárkában átlag 5-6 ember volt, és majdnem valamennyien a hullámokban lelték halálukat.

Ezek a férfi...
2018-10-01 17:22:58
Borzasztó ébredés
... Erre az asszony felébredt... Körülnézett, és borzalommal állapította meg, hogy hol van és milyen helyzetben. Hirtelen felállt, a fejéhez kapott, abban a pillanatban megtántorodott, és menthetetlenül zuhant le a tetőről, és a földre esve halálra zúzta magát.
Kedves lélek, ha még nem vagy a Krisztusban, az ő eljövetelének hirtelen megjelenő sugarai milyen állapotban találnak? H...
2018-04-10 14:47:36
Mindig azt hittem
... időnként fékezni tudja szenvedélyét, mert nemcsak áldozata, hanem okozója is a bajnak; és ha a szerelmes ember képtelen uralkodni szenvedélyén, akkor legalább a maga hibája miatt szenved. Menthetetlen azonban az, akit szeretnek és nem tudja a szerelmet viszonozni, mert ennek a szenvedélynek a mértéke és határa már nem tőle függ, hanem kívül esik erején, és tehetetlen minden akarás...
2018-03-04 17:15:36
A hamisságot szerető

A hamisságot szerető ember
Menthetetlenül
Beteljesületlen vágyaihoz
Kötődik.

Az igazságot szerető ember
Szüntelenül
Kinyilvánítatlan álmainak
Él.
Sri Chinmoy
...
2017-12-01 19:28:19
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: Juhász Szilvia, Gazdasági Mechanizmus, Tisza István, Dobos Hajnal, Szerettem Őt, Ámosz Oz, Nacsa Lőrinc, plebs-szé válás, fanatikus mindig, fanatikusok gyakran, javaslat tárgyalását, kommunista demagógiával, réteghez jött, közismerten konzervatív, konfliktushelyzet pedig, hatalommal együtt, volt miniszterelnök, halászbárkák kinn, nyílt tengeren, védett helyre, hullámokban lelték, asszony felébredt, fejéhez kapott, pillanatban megtántorodott, földre esve, szerelmes ember, maga hibája, szerelmet viszonozni, hamisságot szerető, igazságot szerető, kinyilvánítatlan, rokonszenvezett, szarkasztikusak, beteljesületlen, menthetetlenek, lumpenprolinak, menthetetlenül, megtántorodott, miniszterelnök, megszabadítani, önpusztításos, szenvedélynek, meggyilkolása, életvitelével, eljövetelének, fanatizmusról, egzisztenciát, vezérszónoka, rémhírkeltés, alapíthatott, teremthetett, széthullanak, menthetetlen, lepusztulási, demagógiával, magyarország, szenvedélyén, közművelődés, valamennyien, szenvedélyét, halászbárkák, megváltozott,
© 2013 TVN.HU Kft.