Belépés
Az elmúlt tíz év lehet a Föld eddigi legmelegebb évtizede a rendszeres mérések kezdete óta
...
A Meteorológiai Világszervezet (WMO) által bemutatott adatok szerint az idei év sorozatban a második vagy harmadik legmelegebb év a rendszeres mérések kezdete óta.
Ha a számok továbbra is változatlanok maradnak, a 2015-2019 közötti időszak a valaha feljegyzett legmelegebb ötéves periódus.
A kivételes mértékű globális melegedést az üvegházhatású gázok kibocsátása ok...
2019-12-03 15:11:41
Havazás - Meteorológiai szolgálat: kedden csak néhol várható hózápor
...
A szakember azt mondta, kedden csak a borongósabb északkeleti tájakon maradhat meg a hó, másutt olvadásra kell számítani. Azokon a havas tájakon, ahol kiderül az ég, mínusz 10 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, másutt mínusz 5 és 0 fok között alakulnak a minimumok.
Kedden napközben északkeleten tartósabban megmaradhat a köd, ott ónos szitálás is lehet. Néhol előfordulha...
2019-12-02 15:12:29
EU: a tengeri ökoszisztémák védelme érdekében fokozott szakpolitikai fellépésre van szükség
... mint a halászat, a tengeri szállítás és a megújuló forrásból származó tengeri energia.
Fokozott koordinációra van szükség a tenger védeleméért, ideértve az északi-sarkvidéki meteorológiai és oceanográfiai együttműködést is - emelte ki.
Figyelmet kell kapnia az Északi-sarkvidék, valamint a legkülső régiók és a tengerentúli országok és területek védelmének, mivel ezek külö...
2019-11-19 15:42:25
Továbbra is kritikus a helyzet Stájerországban a rendkívüli időjárás miatt
... mellett a sínpálya is jelentős károkat szenvedett. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint a kelet-tiroli Drau-völgyben avasúti közlekedés november végéig szünetel.
A meteorológiai szolgálat (ZAMG)ismét havazást jósolt Ausztria déli részében; de szerdától várhatóan ismét enyhül az idő. Az elmúlt három napban Karintia északi, Tirol déli, valamint Salzburg tartomán...
2019-11-18 18:42:58
Ismét sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
...
Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében kell készülni arra, hogy csak pár száz méteres lehet a látótávolság.
Azt írták: szombat délelőttig mindenütt fokozatosan megszűnik a köd.
Az előrejelzés szerint szombaton napközben az Alföldön is ...
2019-11-08 18:22:38
Agrárkamara: felére csökkentette a károkat a jégkármérséklő-rendszer
... üzemeltetés költségei a kárenyhítési alapot terhelik, így az semmilyen pluszforrást nem igényel a gazdáktól - fűzte hozzá.
A rendszer úgy működik, hogy a jégeső-képződésre utaló meteorológiai jelzésre ezüstjodidot párologtatnak a levegőbe, ami a légkörbe jutva mesterséges jég magvakat képez. Ezzel több, ám a természetes folyamatokhoz képest lényegesen kisebb méretű jégszemcse...
2019-11-07 09:11:04
Másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre a sok eső miatt
... Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében, ott elsőfokú a figyelmeztetés.
Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
A meteorológiai szolgálat azt írta: kedden egy ciklon vonul át az ország felett, melyhez kapcsolódóan - különösen az ország északi, északnyugati felén - ismételten nagy mennyiségű csapadékra ...
2019-11-04 19:32:05
Véget ért a viharjelzési szezon a nagy tavaknál
...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat április 1-jétől október 31-ig üzemeltet balatoni, Velencei-tavi és Tisza-tavi viharelőrejelző szolgálatot. A viharjelzést és a riasztást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fényjelző rendszere biztosította.
A rendszer a Balaton körül 31, a Velencei-tónál 4, míg a Tisza-tónál 5 fényjelző lámpaegységből áll, ezeket a Balatonnál...
2019-10-31 21:31:56
Időkép: havazik a Nagy-Hideg-hegyen
... csapadékzónával a Nagy-Hideg-hegyen, aminek havazás lett az eredménye - írták.
A Nagy-Hideg-hegy 864 méteres magasságával a Börzsöny harmadik legmagasabb hegye.
Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa azt mondta: frontzóna van az ország felett. Ennek nyomán a magasabb hegycsúcsokon hullhat pár szem hó, de érdemi havazás nem várható.
A hétvégén i...
2019-10-30 11:51:17
Szálló por - Veszélyes a levegő Kecskeméten és Szegeden
... sportolást.
Kiemelték: a kültéri légszennyezők elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az av...
2019-10-28 13:21:23
1 2 3 ...................238 239 ..........358 359 ..........476 477 478 
Címkék: Meteorológiai Világszervezet, Országos Meteorológiai Szolgálat, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Gaál Áron, rendszeres mérések, tengeri ökoszisztémák, helyzet Stájerországban, rendkívüli időjárás, meteorológiai szolgálat, viharjelzési szezon, nagy tavaknál, levegő Kecskeméten, második vagy, számok továbbra, 2015-2019 közötti, valaha feljegyzett, kivételes mértékű, üvegházhatású gázok, borongósabb északkeleti, havas tájakon, tengeri szállítás, megújuló forrásból, tenger védeleméért, északi-sarkvidéki meteorológiai, legkülső régiók, tengerentúli országok, osztrák vasúttársaság, kelet-tiroli Drau-völgyben, elmúlt három, előrejelzés szerint, kárenyhítési alapot, semmilyen pluszforrást, jégeső-képződésre utaló, légkörbe jutva, természetes folyamatokhoz, elsőfokú figyelmeztetést, ciklon vonul, ország felett, ország északi, magasabb hegycsúcsokon, kültéri légszennyezők, helytelen lakossági, figyelmeztetést, csapadékzónával, stájerországban, viharelőrejelző, veszélyjelzésük,
© 2013 TVN.HU Kft.