Belépés
Magyar természettudósok, feltalálók
... FELTALÁLÓK







Jedlik Ányos István (1800 - 1895)

Jedlik Ányos fizikus, bencés szerzetes, a kísérleti fizika kiváló művelője és oktatója, egyetemi tanár, az MTA tagja. Elektroké...
2023-03-15 21:00:50
Rólunk mondták, Nekünk mondták





RÓLUNK MONDTÁK,NEKÜNK MONDTÁK...
2023-02-16 21:00:13
Idézetek
...








"Szívem mélyén elhervadt már minden...
2023-01-20 11:00:45
A virágpor gyógyhatásairól
Miért fogyasszunk virágport rendszeresen a hűvösebb hónapokban?


Mi az a virágpor?
A virágpor egy nektárból, enzimekből, mézből, és méhviaszból álló, a méhek által begyűjtött és előállított termék, mely elsősorban a méhkolónia táplálékául szolgál. A virágpor,...
2023-01-05 23:20:06
Fitonutriensek gyógyhatásairól
Mik azok a fitonutriensek, és miért érdemes többet fogyasztanunk belőlük?

A fitonutriensek számos módon támogathatják egészségünket. Tudjunk meg többet az egyes típusokról, azok jótékony hatásairól, valamint leggazdagabb forrásaikról!

Mik azok a fitonutriensek?
A fitonutriensek olyan, a növények által előállított, természetes vegyületek, melyek elsődlege...
2023-01-05 23:00:40
Fekete berkenye gyógyhatásairól


Az arónia néven is ismert fekete berkenye egy olyan Észak-Amerikában őshonos bogyós gyümölcs, melyet ma már a világ több területén is termesztenek, és melyre egészségvédő hatásai miatt már a kutatók is felfigyeltek. A fekete berkenyét frissen, lekvárként, gyümölcsléké...
2023-01-05 22:52:29
Kollagénnel a csontok egészségéért
A kollagén nem csak bőrünk, hajunk és körmeink, hanem csontjaink egészségének megőrzéséhez is nélkülözhetetlen!

Mi az a kollagén?
A kollagén a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje a szervezetben. A kötőszövetek fő összetevőjeként az inakban, az ínszalagokban, a bőrben, és a csontokban is megtalálható, és feladatai közé tartozik például a bőr rugalmasságának m...
2023-01-04 23:21:27
Glicinnel a pihentetőbb alvásért
Mi az a glicin?

A glicin egy neurotranszmitterként működő aminosav, amely a szervezetben számos kulcsfontosságú folyamat lebonyolításához elengedhetetlen. A glicint a szervezet felhasználja például a fehérjék előállításához, melyek elengedhetetlenek a szövetek megfelelő növekedéséhez, regenerálásához, valamint azok általános egészségének megőrzéséhez.

A glici...
2023-01-03 20:48:45
Sáfránnyal a mentális egészség megőrzéséért
Mi az a sáfrány?

A sáfrány a Crocus sativus növény virágából származó, a gasztronómia világában ma is rendkívül népszerű fűszernövény, melyet a népi gyógyászatban évszázadok óta használnak potenciális egészségügyi előnyei miatt. A hagyományos orvoslásban a sáfrányt számos területen használják a mai napig, beleértve a gyomorbántalmak, az emésztési zavarok, illetve az egye...
2023-01-02 20:49:19
Sáfránnyal a mentális egészség megőrzéséért
Hogyan javíthatja a sáfrány a közérzetet és hogyan enyhítheti a depresszió tüneteit? Milyen módon érdemes alkalmazni?

Mi az a sáfrány?
A sáfrány a Crocus sativus növény virágából származó, a gasztronómia világában ma is rendkívül népszerű fűszernövény, melyet a népi gyógyászatban évszázadok óta használnak potenciális egészségügyi előnyei miatt. A hagyományos orvoslá...
2023-01-01 22:29:14
1 2 3 4 5 .......................79 80 .............119 120 .............158 159 160 
Címkék: Jedlik Ányos István, Jedlik Ányos, RÓLUNK MONDTÁK, NEKÜNK MONDTÁK, virágpor gyógyhatásairól, csontok egészségéért, pihentetőbb alvásért, mentális egészség, kísérleti fizika, hűvösebb hónapokban, méhek által, méhkolónia táplálékául, fitonutriensek számos, egyes típusokról, fitonutriensek olyan, növények által, arónia néven, olyan Észak-Amerikában, világ több, fekete berkenyét, legnagyobb mennyiségben, szervezetben számos, szervezet felhasználja, fehérjék előállításához, szövetek megfelelő, gasztronómia világában, népi gyógyászatban, hagyományos orvoslásban, sáfrányt számos, emésztési zavarok, depresszió tüneteit, hagyományos orvoslá, nélkülözhetetlen, lebonyolításához, természettudósok, regenerálásához, gyomorbántalmak, kulcsfontosságú, rugalmasságának, gyógyhatásairól, összetevőjeként, elengedhetetlen, fitonutriensek, előállításához, gyógyászatban, ínszalagokban, növekedéséhez, támogathatják, egészségünket, fogyasztanunk, szervezetben, kötőszövetek, mennyiségben, egészségének, megőrzéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.