Belépés
Mikor eljön a tél, hó száll a világra, kíváncsi kis szemek..
... világra,
kíváncsi kis szemek nyílnak nagyra, tágra.
Ablak mögül lesik, jön-e a Mikulás,
az a szánkón ülő, sapkás, piros ruhás,
hófehér szakállú, kedves öreg ember,
ki miatt sok gyerek rosszalkodni sem mer.
Lesik, alig várják az öreg Télapót,
ajándékot hozót, finomságot adót.

Aztán elszáll az éj, s elrepül a szánja,
és a sok kisgye...
2019-12-06 08:45:37
Szent Miklós nem legenda volt, hanem egy valaha élt történet
... Ember szeretete, segítőkészségének híre messze földre eljutott. Az emberek kezdték imáikba foglalni a nevét.

Miklós5

270-ben Jeruzsálembe tartó zarándokuton történtek miatt a tengerészek védőszentjévé vált! Zarándok utról visszafelé, betért imádkozni Anatólia fővárosába, Myra városba, ahol legendás körülmények között (272-ben) püspökké választották.
...
2019-12-06 08:21:44
Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
... Balzsay Károly. A szövetségi kapitány meglepetésnek nevezte, hogy a 75 kilós súlycsoportban Cservenka nem jutott tovább, de hozzátette: az alig húszéves ökölvívó kihagyott fél évet sérülés miatt.
"Ahogy haladunk a döntő felé, egyre kiélezettebbek a csaták. Inkább harcos ökölvívást láttunk, de néhány meccs kifejezetten jó színvonalú volt" - összegzett.
A döntőket péntek 1...
2019-12-05 22:32:44
Varga Judit: az Európai Unió válságban van
... Bírósága kifogásolta a nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtés magyarországi szabályozását és gyakorlatát, és ez a Magyarország ellen, a jogállamiság és a demokrácia értékeinek sérelme miatt indult uniós eljárás részévé vált.
Péterfalvi Attila szerint azonban alaptalan a nemzetközi kritika: a magyar adatvédelmi hatóság vizsgálatai azt támasztják alá, hogy a magyar nem...
2019-12-05 20:23:00
Lavrov: Berlinnek élnie kellene a rendvédelmi szolgálatok közötti különleges csatornákkal
... kerékpárról két pisztolylövéssel egy 49 éves orosz állampolgár. A gyanúsított sajtóértesülések szerint egy Andrej Szokolov névre kiállított orosz útlevéllel utazó, Oroszországban gyilkosság miatt körözött férfi, Vagyim Kraszikov lehet.
Az Interfax orosz hírügynökség a kiutasítási botrány kitörése után kiadott anyagaiban egyébként biztonsági szervekhez közeli, névtelen forrás...
2019-12-05 20:12:44
Fülöp Attila: az egyház fontos résztvevője a szociális gondoskodásnak
... demenciában szenvedők ellátása pedig kifejezetten magas minőségben valósulhat meg.
Az MTI-hez eljuttatott írásos összegzés szerint a Szent Lőrinc Gondozóotthon az idős korban, vagy betegség miatt önmaguk ellátására nem, vagy csak korlátozott mértékben képes embereket fogad. A gondozási-ápolási feladaton túl fontos szerepet kap a közösségépítés, az idő hasznos eltöltése, a fog...
2019-12-05 19:53:04
Rövidpályás úszó-Eb - Hosszú a legjobb idővel döntős, Bohus országos csúccsal búcsúzott
...
A magyar elődöntősök közül elsőként Bordás Beatrix állt rajtkőre 50 méter pillangón. A 27 éves versenyző csak a 19. időt úszta az előfutamban, de amiatt, hogy egy nemzetből legfeljebb ketten mehetnek tovább, többen is kiestek előle. Az elődöntőben elért 26.48 másodperces ideje viszont összesítésben az utolsó, azaz a 16. lett.
Következett Bohus Richárd, aki délelőtt 14 sz...
2019-12-05 19:52:30
Magyar Levente: a migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában
... okok, továbbra is fennállnak, mert a húsz évvel ezelőtti balkáni rendezés nem oldotta meg, csak elodázta ezek kezelését.
"Azzal, hogy az Európai Unió úgy döntött, hogy néhány tagállam miatt nem gyorsítja fel a nyugat-balkáni országok csatlakozását, egy történelmi hibát követett el (...) mert ezáltal ezek a konfliktusok kiéleződhetnek akár a nem túl távoli jövőben is" - szögez...
2019-12-05 19:02:30
Iszapömlés - Megkezdődött a másodfokú eljárás a Győri Ítélőtáblán
... Törvényszék első fokon 2016. január 28-án bűncselekmény hiányában valamennyi vádlottat felmentette a vádak alól. Álláspontja szerint a katasztrófa oka "altalaj eredetű stabilitásvesztés" volt, ami miatt a töltés tönkrement.
A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azonban 2017. február 6-án hatályon kívül helyezte a határozatot. Indoklása szerint az elsőfokú bíróság több eljárási...
2019-12-05 18:03:07
Nézőpont-konferencia - A gyógyszeripar a magyar gazdaság egyik sikerágazata
... vezethető vissza - az egyedi gyógyszerazonosító kód és manipulálás elleni eszköz bevezetése - vezethető vissza, amely komoly terhet rótt a gyógyszergyártókra. Ezen biztonsági intézkedések miatt a gyártók költségteher-növekedést és termelékenység-visszaesést szenvedtek el.
Az iparág kutatás-fejlesztési ráfordítása is jelentős, a vállalati szektor 475 milliárdos K+F ráfordítása...
2019-12-05 17:52:29
1 2 3 ........12072 12073 ....18108 18109 ....24143 24144 24145 
Címkék: Szent Miklós, Varga Judit, Európai Unió, Fülöp Attila, Magyar Levente, Győri Ítélőtáblán, Balzsay Károly, Péterfalvi Attila, Andrej Szokolov, Vagyim Kraszikov, Szent Lőrinc Gondozóotthon, Bordás Beatrix, Következett Bohus Richárd, Győri Ítélőtábla, rendvédelmi szolgálatok, egyház fontos, szociális gondoskodásnak, legjobb idővel, legnagyobb biztonsági, másodfokú eljárás, magyar gazdaság, öreg Télapót, emberek kezdték, tengerészek védőszentjévé, szövetségi kapitány, alig húszéves, döntő felé, döntőket péntek, nemzetbiztonsági célú, demokrácia értékeinek, nemzetközi kritika, magyar adatvédelmi, gyanúsított sajtóértesülések, kiutasítási botrány, idős korban, gondozási-ápolási feladaton, magyar elődöntősök, nemzetből legfeljebb, elődöntőben elért, húsz évvel, nyugat-balkáni országok, történelmi hibát, konfliktusok kiéleződhetnek, vádak alól, töltés tönkrement, másodfokon eljáró, elsőfokú bíróság, vállalati szektor, pisztolylövéssel, sajtóértesülések, nemzetbiztonsági, közösségépítés, oroszországban,
© 2013 TVN.HU Kft.