Belépés
Politológus: az Európa Tanács megakadályozhatja a migrációs alap bővítését
...
A kutató elmondta, az Európai Bizottság javaslata szerint 10,4 milliárd euróra emelnék az alap forrásait az előirányzott 3,1 milliárd euróról.
A célok közül ki lehet emelni - fogalmazott a szakértő -, hogy a migránsok át-, illetve betelepítését is honorálnák az említett forrásból.
Az Európai Tanács mellett a májusi EP-választásoknak is lehet szerepe abban, hogy végü...
2019-03-16 09:41:05
Kormánypártok: Gyurcsányék és a szocialisták is megszavazták a migrációs alap háromszorosára növelését
...
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, szerdán fogadta el a 2021 és 2027 közötti évekre vonatkozó menekültügyi és migrációs alapra vonatkozó álláspontját, ennek keretében további pénzügyi támogatást nyújtana a menekültügyi és migrációs, valamint az integrációra irányuló uniós és tagállami intézkedések végrehajtásához.
Nacsa Lőrinc a kormánypártok véleményét to...
2019-03-14 13:01:46
EP-választás - Fidesz: az EP bevándorláspárti többsége fokozná a migránsok betelepítésének ütemét
...
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán Budapesten újságíróknak azt mondta: az EP bevándorláspárti többsége most éppen azt szavazta meg, hogy háromszorosára növelik a migrációs alap pénzügyi keretét 2021 és 2027 között.
Hozzátette: a magyar baloldali EP-képviselők is megszavazták ezt.
"Ez az alap nem Európa és nem az európai emberek védelmét, hanem egyértel...
2019-03-13 16:52:54
Illegális bevándorlás - Az EP támogatja az uniós költségvetés migrációt kezelő alapjára tett európai bizottsági
... üdvözölte a források növelésére tett uniós bizottsági előterjesztést, amely a következő többéves pénzügyi időszakban 10,4 milliárd eurós költségvetést javasolt az Európát érő menekültügyi, migrációs és integrációs kihívások kezelésére.
Mint közölték, az alapon keresztül a tagállamoknak eleget kell tenniük a közös európai menekültügyi rendszer valamennyi aspektusának megerősít...
2019-03-13 16:01:55
Németh Zsolt: sikertörténet a visegrádi együttműködés
... platformra, mintha ezt az együttműködést egyfajta "negatív erő" tartaná csak egyben. A politikus azonban felhívta a figyelmet, hogy a V4 országait nem az Európai Unió elleni összeesküvés vagy a migrációs politika tartja össze, hanem az unió egységének megtartása. Ezt jelzi a szlovák V4 elnökség jelmondata, a Dinamikus Visegrád Európáért is - tette hozzá.
Németh Zsolt a szlová...
2019-03-12 13:58:20
Szijjártó: Magyarország és Málta érti a migrációs válság súlyosságát
... jog; az illegális bevándorlást Európa határaitól a lehető legtávolabb kell megállítani, és a segítséget kell odavinni, ahol a baj van - tette hozzá.
Megjegyezte: az ENSZ globális migrációs csomagjáról ugyan eltérően szavazott a két ország, Málta olyan nemzeti nyilatkozatot tett a csomag mellé, amely sok közös pontot tartalmaz a magyar állásponttal.
Szijjártó Péter szeri...
2019-02-27 14:32:06
Szijjártó: az európai biztonsághoz járulnak hozzá a bevándorlási nyomást nem segítő afrikai országok
... Tavaresszel, a Zöld-foki Köztársaság külügyekért és közösségekért felelős miniszterével, védelmi miniszterrel tárgyalt.
A megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón kijelentette: aki újabb migrációs hullámok inspirálására törekszik, a zsoldos terroristák európai visszatérését könnyíti meg, ami felelőtlen politika.
Miután a nemzetközi koalíció leverte az Iszlám Államot,...
2019-02-21 10:31:17
Illegális bevándorlás - EP szakbizottság: az uniós költségvetés hangsúlyosan válaszoljon a migrációs kihívásokr
...
Az EP szakbizottsága jóváhagyta, hogy az unió Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapjának (AMIF) 2021-2027-es költségvetése 9,2 milliárd euróra emelkedjen, ami folyó árakon, 51 százalékkal több az előző pénzügyi kerethez képest. Támogatta továbbá az új integrált határellenőrzési alap (IBMF) létrehozását, és hozzájárult annak 7,1 milliárd eurós költségvetéséhez.
A ké...
2019-02-19 14:52:51
Illegális bevándorlás - Kovács: Brüsszel egyik terve, hogy sokkal több pénzt akar adni a migrációt segítő szerv
... születnek a háttérben, amelyek ezek megvalósítását célozzák. Ilyen terv például a nem kormányzati szervezetek (NGO) támogatásának megsokszorozása és az illegális bevándorlást jogszerűvé tevő migrációs alap létrehozása is - tette hozzá az államtitkár.
Az NGO-k támogatásáról Kovács Zoltán azt mondta, erről már szavazott az Európa Parlament januárban, és ez a terv nem más, mint ...
2019-02-19 14:01:30
Szijjártó: harcolni kell a brüsszeli bevándorláspárti politikusok ámokfutása ellen
... kompromisszumos ajánlatokat is elutasította, és ellenállásával elszigetelte magát az EU-n belül.
Szijjártó Péter az MTI-nek hangsúlyozta, a magyar kormány soha nem fogja elfogadni az ENSZ migrációs csomagját, amely meg akarja szervezni a bevándorlást. "Mi azonban zéró toleranciát hirdetünk a migrációval szemben. A migrációs csomagot nem szavaztuk meg, és semmilyen olyan dokum...
2019-02-03 12:01:16
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Európa Tanács, Németh Zsolt, Európai Bizottság, Európai Tanács, Európai Parlament, Nacsa Lőrinc, Halász János, Európai Unió, Dinamikus Visegrád Európáért, Szijjártó Péter, Zöld-foki Köztársaság, Iszlám Államot, Integrációs Alapjának, Kovács Zoltán, Európa Parlament, migrációs alap, migránsok betelepítésének, uniós költségvetés, visegrádi együttműködés, migrációs válság, európai biztonsághoz, bevándorlási nyomást, migrációs kihívásokr, migrációt segítő, brüsszeli bevándorláspárti, kutató elmondta, alap forrásait, célok közül, említett forrásból, májusi EP-választásoknak, integrációra irányuló, kormánypártok véleményét, magyar baloldali, európai emberek, források növelésére, következő többéves, alapon keresztül, tagállamoknak eleget, közös európai, együttműködést egyfajta, politikus azonban, migrációs politika, unió egységének, illegális bevándorlást, lehető legtávolabb, segítséget kell, csomag mellé, magyar állásponttal, megbeszélést követő, zsoldos terroristák, nemzetközi koalíció, unió Menekültügyi,
© 2013 TVN.HU Kft.