Belépés
Varga Judit: az Európai Unió válságban van
...
A Párbeszéd vagy monológ: az EU jövője? című rendezvényen a miniszter arról beszélt, az EU nem meri bevallani, amit mindenki tud: azt, hogy gazdasági, migrációs, intézményi, illetve a Brexit nyomán integrációs krízishelyzetbe került. Mindez pedig nem a tagállamok, hanem az EU válsága.
Kezdődött a gazdasági és pénzügyi válsággal, majd folytatódott a keleti szomszédságunkb...
2019-12-05 20:23:00
Illegális bevándorlás - HM, BM: jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a déli határon
...
Németh Szilárd a röszkei tranzitzónánál tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a migránsok mozgása már a 2015-öshöz hasonló.
A kerítés és a határt őrző, munkájukat magas színvonalon végző katonák és rendőrök garantálják Magyarország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát - hangsúlyozta a politikus.
A katonák a rendőrséggel közösen járőrözési fela...
2019-12-04 16:01:20
Varga Judit a Die Weltben: két politikusnak van víziója Európa számára, az egyik Orbán Viktor
... Jean-Claude Juncker idején a bizalom nagy része megsemmisült, és ezt a bizalmat most a tisztelet alapjára építve újra meg kell teremteni. Éppen ez az, amit Ursula von der Leyen képvisel.
A migrációs válsággal kapcsolatban leszögezte, hogy Magyarország mindig is kiállt a szolidaritásért. Ennek része az uniós külső határ védelme és a gondok megoldása a származási országokban, a...
2019-12-04 15:31:11
Von der Leyen: stratégiai hiba a csatlakozási tárgyalások megkezdésének elhalasztása
... nemzetközi jog, valamint a szomszédos országok függetlensége és területi egységének tiszteletben tartása szerepelnek. Ugyanakkor fontosnak nevezte a szoros partnerség fenntartását Ankarával a migrációs kérdések megoldása érdekében.
Von der Leyen aggodalmának adott hangot az uniós költségvetésben 2021-től, a finn uniós elnökség által javasolt csökkentéseket illetően is.
"...
2019-12-04 15:11:49
Várhelyi Olivér: hiteles csatlakozási perspektívát kell biztosítania a Nyugat-Balkán országainak
... régió országai és az ...
2019-12-03 21:32:08
Alapjogokért Központ: Ursula von der Leyen kihozhatja az EU-t a válságokból
...
Párkányi Eszter azt mondta, hogy az új elnök fontosnak tartja a külső határok védelmét, az EU bővítését, és nagyobb szerepet szán Közép-Európának. Programbeszédében tavaszra migrációs csomagot, száz napon belül pedig klímavédelmet ígért, ebből látszik, hogy a jobb- és a baloldalnak is próbál megfelelni.
Emiatt azonban óvatosan kell bánni az optimizmussal, mert nyomás ese...
2019-12-03 09:01:08
Krónika 2. rész (napirend előtt: klímaváltozás, egészségügy, migráció; eskütétel)
... kapuit, és ha igen, milyen irányba. Ha Európa felé, akkor újra a 2015-öshöz hasonló helyzetet élhetünk át - vélte.
Kiemelte: az EU az elmúlt években nem tudta megoldani az illegális migrációs kérdést, nem a határok védelmét tekintette elsődlegesnek. Remélhetőleg ez megváltozik, de amíg ez nem történik meg, Magyarország mindent megtesz, hogy a külső határok védelmére fordítsa ...
2019-12-02 16:02:16
Illegális bevándorlás - Német bíróság: nem törvényellenes "a migráció öl" választási szlogen
... olyan "lappangó hanyatlás", amely egykor a római birodalom bukásához vezetett.
A Deutschlandfunk keddi beszámolója szerint Maximilian Pichl jogász, a kasseli egyetem európai uniós migrációs politikával foglalkozó kutatója élesen bírálta a döntést. A giesseni közigazgatási bíróság bírája jogi kérdések vizsgálata helyett történettudományinak vélt fejtegetésekbe bocsátkozott. Az...
2019-12-02 15:32:00
Szijjártó: a V4-ek az uniós bővítési folyamat felgyorsítását várják az új Európai Bizottságtól
... Magyarországnak az a politikai, biztonsági, gazdasági és stratégiai érdeke, hogy a Nyugat-Balkán térsége minél hamarabb integrálva legyen Európába, mert így sokkal jobban ellent tud állni a migrációs nyomásnak" - szögezte le a magyar diplomácia vezetője.
Szijjártó Péter kudarcnak minősítette a finn EU-elnökséget, mert az a bővítési folyamat egyetlen új tárgyalási fejezetét se...
2019-12-02 13:42:01
Illegális bevándorlás - Bakondi: erősödik a migrációs nyomás a déli határon
... illegálisan érkezettek számát csak becsülni lehet.
Ez a tömeg megjelenik az Európai Unió határain, a "beözönlést" nem sikerült megállítani; az elmúlt öt évben folytatott, elhibázott uniós migrációs politikának több súlyosan negatív hatása volt - fejtette ki a főtanácsadó.
Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nagy reményeket fűz a migrációs politika megváltozásához, amit a...
2019-12-01 12:01:38
1 2 3 ................101 102 .........152 153 ........202 203 204 
Címkék: Varga Judit, Európai Unió, Orbán Viktor, Várhelyi Olivér, Alapjogokért Központ, Európai Bizottságtól, Németh Szilárd, Jean-Claude Juncker, Párkányi Eszter, Maximilian Pichl, Szijjártó Péter, migrációs nyomás, déli határon, egyik Orbán, csatlakozási tárgyalások, uniós bővítési, miniszter arról, keleti szomszédságunkb, röszkei tranzitzónánál, migránsok mozgása, 2015-öshöz hasonló, határt őrző, magyar emberek, rendőrséggel közösen, bizalom nagy, bizalmat most, tisztelet alapjára, migrációs válsággal, uniós külső, gondok megoldása, származási országokban, szomszédos országok, szoros partnerség, migrációs kérdések, uniós költségvetésben, finn uniós, külső határok, elmúlt években, illegális migrációs, határok védelmét, római birodalom, kasseli egyetem, giesseni közigazgatási, migrációs nyomásnak, magyar diplomácia, finn EU-elnökséget, tömeg megjelenik, magyar kormány, migrációs politika, szomszédságunkb, krízishelyzetbe, költségvetésben, deutschlandfunk, magyarországnak, szolidaritásért, megváltozásához,
© 2013 TVN.HU Kft.