Belépés
Lévai Anikó: sokat fejlődött a magyar vendéglátás minősége az elmúlt 10 évben
... kezében".
A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon.
Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége - mondta, és megjegyezte: míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők. Elismeréssel szólt ar...
2019-12-05 20:03:11
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
... előnyeire, hiszen az olasz étkezés kiválóan illeszkedik a mai kornak az egészséges táplálkozás melletti és a túlsúlyosság elleni küzdelméhez.
Ehhez természetesen fontosak a minőségi alapanyagok - jegyezte meg a nagykövet, hozzátéve: az idei világhéten a rizottó, a pármai sonka, a parmezán, a modenai balzsamecet, az extra szűz olívaolaj és az olasz bor lesz a "főszereplő"....
2019-11-16 12:11:30
Nagy István: 100 millió forint támogatáshoz juthat a magyar komlótermesztés
... hogy a rendszerváltást követően a magyar élelmiszer- és feldolgozóipart privatizálták, az új tulajdonosok a gazdaságosságra hivatkozva többnyire a nemzetközi piacon szerezték be az alapanyagokat, a magyar termékek pedig a 90-es évek első éveiben hátrányba kerültek. Ugyanakkor később a helyi alapanyagok és élelmiszerek jelentőségét egyre inkább felismerték. Ez látható például a Sop...
2019-06-29 10:25:49
Díjazták a legkiválóbb pálinkákat
... pálinka az elmúlt két évtizedben megújult, ebben a folyamatban fontos szerepe volt a fogyasztói szokások átalakulása mellett a termelőknek is, akik a hagyományos (szilva, kajszi, törköly) alapanyagok mellett újakat (például feketeribizli) is kipróbáltak - tette hozzá.
A pálinka a magyar kultúra büszkesége, egy hungarikum. "Gyümölcs párlatot bárhol készíthetnek, pálinkát azon...
2019-06-19 19:30:05
Fagylaltfesztivál Szombathelyen - A feketeszedres mogyoró lett az év fagylaltja
... "nagy és olcsó", de jobbára csak mesterséges anyagokból, aromákból és színezékekből állnak.
Mi azt szeretnénk megmutatni, megkóstoltatni, hogy milyenek a kiváló és természetes alapanyagokból, igazi gyümölcsökből, hagyományos módon készített fagylaltok - mondta.
Hozzátette: természetesen készülhet jó fagylalt nagyüzemi körülmények között is, de ezeknél is feltétel a kivál...
2019-05-23 21:07:45
Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban
... plusz információt, amely alapján neki mernek látni a főzésnek - mondta.
A műsorvezető aktuális vendégével receptekkel, konyhai praktikákkal, eszközök bemutatásával és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket. A vendégek között séfek, cukrászok, pékek adják át a szakmai ismereteket hétről hétre a nézőknek. Borbás Marcsi elmondta: igyekeztek megőrizni a régi dolgo...
2019-01-07 11:32:25
Új gasztronómiai sorozat indul Borbás Marcsival a Duna Televízión
... egymás mellett - olvasható a produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.
Borbás Marcsi aktuális vendégével hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.
Leleplezi a legnagyobb konyhai titkokat, igyekszik lerombolni a tabukat, megtanítani a legha...
2018-12-30 11:30:18
Karácsony - A decemberi kiskereskedelmi forgalom rekord növekedésére számít a kereskedelmi szövetség
... decemberben - közölte a Spar az MTI-vel.
Az ünnepi időszakban a vásárlók a karácsonyi készülődéshez kapcsolódó tipikus termékeket keresik: a szaloncukrot, az édességeket, a sütési alapanyagokat, illetve a különféle italokat.
A karácsony közeledtével fellendül a friss áruk iránti igény is, a Spar ebben az időszakban értékesíti a legtöbb friss halat. A ponty és a tojás kie...
2018-12-06 07:05:13
Nagy István: a magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag
... vasvillától az ezüstvilláig, azaz a termőföldtől az asztalig tart. A siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerte: a magyar alapanyagnál jobbat nem tud találni. A magyar kiváló minőségű alapanyagokra újraépítve a munkát, a siker garantált - mondta a miniszter.
Nagy István kifejtette, hogy a kiváló alapanyag nélkül nincs jól működő termelői piac, sikeres kistermelő, ahogy ...
2018-09-28 14:40:24
Az egészséges táplálkozás népszerűsítéséért indít kampányt a Ficsak
... vagy halrudakat helyezzenek ki a szállodák a svédasztalokra.
Wolf András séf, az ötfős zsűri egyik tagja úgy fogalmazott: a természet olyan jól van összerakva, hogy a minőségi alapanyagok egyben egészségesek is. Egy ország megítélése nagyban függ a gasztrokultúrájától - jelentette ki.
Vrábel Krisztina gasztroblogger, a zsűri egy másik tagja azt mondta, erősen hisz benne,...
2018-06-15 13:21:46
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: Lévai Anikó, Nagy István, Fagylaltfesztivál Szombathelyen, Duna Televízióban, Borbás Marcsival, Duna Televízión, Borbás Marcsi, Wolf András, Vrábel Krisztina, magyar vendéglátás, tudatos táplálkozás, magyar komlótermesztés, legkiválóbb pálinkákat, feketeszedres mogyoró, decemberi kiskereskedelmi, kereskedelmi szövetség, magyar gasztronómia, magyar alapanyag, egészséges táplálkozás, fejlődés szemmel, alapanyagok minősége, hazai kínálatban, olasz étkezés, túlsúlyosság elleni, minőségi alapanyagok, idei világhéten, pármai sonka, modenai balzsamecet, extra szűz, rendszerváltást követően, magyar élelmiszer-, gazdaságosságra hivatkozva, nemzetközi piacon, magyar termékek, 90-es évek, helyi alapanyagok, folyamatban fontos, fogyasztói szokások, magyar kultúra, műsorvezető aktuális, vendégek között, szakmai ismereteket, régi dolgo, produkció MTI-hez, legjobb receptekkel, gasztronómia mestereivé, legnagyobb konyhai, ünnepi időszakban, karácsonyi készülődéshez, sütési alapanyagokat, különféle italokat,
© 2013 TVN.HU Kft.