Belépés
Koronavírus - AM: a vendéglátók, közétkeztetők is válasszák a hazait!
... egyetlen értékesítési színterüket, a termelői piacokat - mondta a közlemény szerint.
Nagy István emlékeztetett, a kiszállítást végző vendéglátás és a közétkeztetés szereplői a helyi alapanyagok, termékek választásával hathatós segítséget nyújthatnak a helyi termelők számára. Az összefogás jelenleg kulcskérdés, de számos további előnye is van a helyi termék felhasználásának - ...
2020-03-31 19:23:57
Koronavírus - Agrárkamara: a magyar élelmiszeripar képes a lakosság folyamatos ellátására
... legnagyobb feldolgozóipari ágazat az országban, az 5400 aktívan működő élelmiszer-vállalkozás közvetlenül mintegy százezer embert foglalkoztat, a magyar mezőgazdaság által megtermelt alapanyagok 65 százalékát dolgozza fel minőségi élelmiszerekké. Magyarország legfontosabb exporttermékei a gabonafélék, a takarmányok, a hús és a húskészítmények. Az ország 2018-ban egyebek közt 2,4 m...
2020-03-17 19:32:54
Ünnepek - Indul az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben
... az ünnepi szezonális termékek adják.
A tapasztalatok szerint az ünnepi élelmiszereknél is a minőségi termékek felé tolódik a kereslet. A magyar vásárlók a hagyományos ízvilágú alapanyagok mellett egyre nyitottabbak az újdonságok iránt.
Az élelmiszerek forgalmának növekedése már elkezdődött, a legnagyobb rohamot a karácsony előtti utolsó hétvégén, december 21-én és 22-án ...
2019-12-14 07:05:08
Lévai Anikó: sokat fejlődött a magyar vendéglátás minősége az elmúlt 10 évben
... kezében".
A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon.
Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége - mondta, és megjegyezte: míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők. Elismeréssel szólt ar...
2019-12-05 20:03:11
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
... előnyeire, hiszen az olasz étkezés kiválóan illeszkedik a mai kornak az egészséges táplálkozás melletti és a túlsúlyosság elleni küzdelméhez.
Ehhez természetesen fontosak a minőségi alapanyagok - jegyezte meg a nagykövet, hozzátéve: az idei világhéten a rizottó, a pármai sonka, a parmezán, a modenai balzsamecet, az extra szűz olívaolaj és az olasz bor lesz a "főszereplő"....
2019-11-16 12:11:30
Nagy István: 100 millió forint támogatáshoz juthat a magyar komlótermesztés
... hogy a rendszerváltást követően a magyar élelmiszer- és feldolgozóipart privatizálták, az új tulajdonosok a gazdaságosságra hivatkozva többnyire a nemzetközi piacon szerezték be az alapanyagokat, a magyar termékek pedig a 90-es évek első éveiben hátrányba kerültek. Ugyanakkor később a helyi alapanyagok és élelmiszerek jelentőségét egyre inkább felismerték. Ez látható például a Sop...
2019-06-29 10:25:49
Díjazták a legkiválóbb pálinkákat
... pálinka az elmúlt két évtizedben megújult, ebben a folyamatban fontos szerepe volt a fogyasztói szokások átalakulása mellett a termelőknek is, akik a hagyományos (szilva, kajszi, törköly) alapanyagok mellett újakat (például feketeribizli) is kipróbáltak - tette hozzá.
A pálinka a magyar kultúra büszkesége, egy hungarikum. "Gyümölcs párlatot bárhol készíthetnek, pálinkát azon...
2019-06-19 19:30:05
Fagylaltfesztivál Szombathelyen - A feketeszedres mogyoró lett az év fagylaltja
... "nagy és olcsó", de jobbára csak mesterséges anyagokból, aromákból és színezékekből állnak.
Mi azt szeretnénk megmutatni, megkóstoltatni, hogy milyenek a kiváló és természetes alapanyagokból, igazi gyümölcsökből, hagyományos módon készített fagylaltok - mondta.
Hozzátette: természetesen készülhet jó fagylalt nagyüzemi körülmények között is, de ezeknél is feltétel a kivál...
2019-05-23 21:07:45
Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban
... plusz információt, amely alapján neki mernek látni a főzésnek - mondta.
A műsorvezető aktuális vendégével receptekkel, konyhai praktikákkal, eszközök bemutatásával és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket. A vendégek között séfek, cukrászok, pékek adják át a szakmai ismereteket hétről hétre a nézőknek. Borbás Marcsi elmondta: igyekeztek megőrizni a régi dolgo...
2019-01-07 11:32:25
Új gasztronómiai sorozat indul Borbás Marcsival a Duna Televízión
... egymás mellett - olvasható a produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.
Borbás Marcsi aktuális vendégével hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.
Leleplezi a legnagyobb konyhai titkokat, igyekszik lerombolni a tabukat, megtanítani a legha...
2018-12-30 11:30:18
1 2 3 .9 10 .14 15 .17 18 19 
Címkék: Lévai Anikó, Nagy István, Fagylaltfesztivál Szombathelyen, Duna Televízióban, Borbás Marcsival, Duna Televízión, Borbás Marcsi, magyar élelmiszeripar, lakosság folyamatos, magyar vendéglátás, tudatos táplálkozás, magyar komlótermesztés, legkiválóbb pálinkákat, feketeszedres mogyoró, termelői piacokat, közlemény szerint, kiszállítást végző, közétkeztetés szereplői, helyi alapanyagok, helyi termelők, összefogás jelenleg, helyi termék, 5400 aktívan, magyar mezőgazdaság, ország 2018-ban, ünnepi szezonális, tapasztalatok szerint, ünnepi élelmiszereknél, minőségi termékek, magyar vásárlók, hagyományos ízvilágú, újdonságok iránt, élelmiszerek forgalmának, legnagyobb rohamot, karácsony előtti, fejlődés szemmel, alapanyagok minősége, hazai kínálatban, olasz étkezés, egészséges táplálkozás, túlsúlyosság elleni, minőségi alapanyagok, idei világhéten, pármai sonka, modenai balzsamecet, extra szűz, rendszerváltást követően, magyar élelmiszer-, gazdaságosságra hivatkozva, nemzetközi piacon, magyar termékek,
© 2013 TVN.HU Kft.