Belépés
Vízkeresztség, lelki egység
... egyesül egy Urával (Krisztussal) minden tag saját hite és Krisztussal való személyes azonosulása révén, mely a keresztségben jut kifejeződésre. Az egy Atya Isten mindenek fölött áll, mindegyikükön keresztül munkálkodik, és mindegyikükben ott lakik. A Szentháromságban mind a hét alkotóelem egyesül.

Másodszor, érdekes a Szentháromság három személyének megnevezési sorrendj...
2018-01-07 22:19:06
„Ha adnának egy fegyvert, fejbe lőném az összeset"
... menekültek és a körülöttük álló rendőrök csoportja felé int. Amit mond, elítélően mondja, de a menekültek arckifejezéseiből ítélve nem gyávaságról, hanem kétségbeesésről van szó. Mindegyikükön látszik, hogy ezt a vonatot tartják az utolsó esélyüknek a kitörésre a szabad világ felé.
Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

A menekültek és a rendőrök közötti állóháború ekko...
2015-08-23 08:26:05
A wörgli csoda. Igazán érdekes, tanulságos.
... szorgoskodnak, fizetségük pedig a sárga, kék és rózsaszín bankók sokasága. Hivatalosan “munkaérték-elismervénynek" nevezik és 1, 5 és 10-Schilling névértékben bocsátják ki őket, és mindegyikükön ugyanaz a jelmondat áll: “Lindert die Not, schafft Arbeit und Brot" (= “Enyhíti a nélkülözést, biztosítja a munkát és a megélhetést").

A wörg...
2014-07-02 07:35:43
Milyen emlékjelt hagynál?
Én mivel a szalvétagyűjtésnek hódolok, jelként magam után egyedi mintájú szalvétákat terveztettem és nyomtattam , és várhatóan fogok még más mintával nyomtattatni, mindegyikükön kis utalással arra, hogy ez az én művem, s ezzel megmaradjak, ha csak ilyen formában is az utókor számára, s sok más ember szalvétagyűjteményébe bekerülhessek ezáltal, bennük kisebb értéket teremtve az én s...
2012-11-04 07:38:18
szeretettel
... vallásos sokaság, csupa szomorú arc, sötét öltözék - a másikon az önkényuralmat gyakorlók csoportja, középütt a magas rangú egyházi férfiú, némelyik úrnak a mellén feszület, mindegyikükön pompás ruházat virít, arcuk piros a bortól, büszkék jogtalan hatalmukra, fittyet hánynak az általános elégedetlenségnek. A zsoldosok pedig, akik csak a parancsszóra vártak, hogy vérben fürd...
2012-05-18 20:39:30
High-tech jósnők: üveggömb helyett net, rejtett kamera
... ellenük az eljárást, ám balszerencséjükre az ügyészt korrupció gyanúja okán megfigyelte a rendőrség, így a pénzátadással rögvest 3 legyet ütött egycsapásra: 2 jósnőt és 1 ügyészt. Mindegyikükön nyomban bilincs kattant.
"Ha nem lett volna vaj a fejükön, nem próbálkoznak lefizetéssel" - mondta egy nyomozó.
A boszorkányok ellen csaláson és vesztegetésen kívül professzionáli...
2012-05-05 15:03:08
***Gyönyörű festmény***
... Károlynál az 1850-es évektől kezdve volt kedvelt motívum, igazából azonban a mai napig születnek hasonló témájú képek. A pusztaábrázolás kettős szimbolikája már kezdettől nyomon követhető ...
2011-05-29 15:11:22
Markó Károly id. festészete
... Károlynál az 1850-es évektől kezdve volt kedvelt motívum, igazából azonban a mai napig születnek hasonló témájú képek. A pusztaábrázolás kettős szimbolikája már kezdettől nyomon követhető mindegyikükön: egyrészt a " magyar ugar" lomha sivárságának, reménytelen egyhangúságának, másrészt viszont határtalan végtelenségében a magyarság letörhetetlen szabadságvágyának kifejezője.
...
2010-09-27 09:34:44
Hermetikusan lezárták a Kossut
... juthatnak be a Kossuth Lajos térre, de csak a villamos síneknél felállított kordonig engedik őket.A kordonon belül egyenruhás rendőrök állnak sorfalat, nincs rajtuk védőfelszerelés, de mindegyikükön kokárda van. A téren lévő Rákóczi-szobornál több kutyás rendőr, a Miniszterelnök Hivatal előtt pedig nagy számú rendőri egység van.

9.12: A tüntetők észrevették, hogy Gyurc...
2008-03-15 23:20:02
Március 15. Események percről-
... juthatnak be a Kossuth Lajos térre, de csak a villamos síneknél felállított kordonig engedik őket.A kordonon belül egyenruhás rendőrök állnak sorfalat, nincs rajtuk védőfelszerelés, de mindegyikükön kokárda van. A téren lévő Rákóczi-szobornál több kutyás rendőr, a Miniszterelnök Hivatal előtt pedig nagy számú rendőri egység van.

9.12: A tüntetők észrevették, hogy Gyurc...
2008-03-15 22:20:59
1 2 
Címkék: Markó Károly, Atya Isten, Kovács Klára, Kossuth Lajos, Miniszterelnök Hivatal, wörgli csoda, körülöttük álló, menekültek arckifejezéseiből, vonatot tartják, utolsó esélyüknek, szabad világ, rendőrök közötti, utókor számára, önkényuralmat gyakorlók, magas rangú, mellén feszület, általános elégedetlenségnek, zsoldosok pedig, parancsszóra vártak, ügyészt korrupció, pénzátadással rögvest, boszorkányok ellen, 1850-es évektől, pusztaábrázolás kettős, magyarság letörhetetlen, villamos síneknél, kordonon belül, téren lévő, tüntetők észrevették, szentháromságban, védőfelszerelés, pusztaábrázolás, egyhangúságának, végtelenségében, kétségbeesésről, miniszterelnök, mindegyikükben, professzionáli, elismervénynek, szorgoskodnak, keresztségben, mindegyikükön, szentháromság, kifejeződésre, vesztegetésen, letörhetetlen, pénzátadással, vízkeresztség, önkényuralmat, bekerülhessek, lefizetéssel, boszorkányok, próbálkoznak, hermetikusan, nyomtattatni, sivárságának, szimbolikája, népszabadság, parancsszóra, terveztettem, szeretettel,
© 2013 TVN.HU Kft.