Belépés
Zakariás pap szolgálata a templomban
Zakariás pap szolgálata a templomban

,,Történt pedig egyszer, hogy amikor rendjének beosztása szerint papi szolgálatát végezte Isten előtt, a papi szolgálat szokott módja szerint, sorsolással őt jelölték ki arra, hogy bemenjen az Úr templomába, és bemutassa az illatáldozatot. Az egész nép pedig kint imádkozott az illatáldozat órájában." (Lukács 1,8-10)
...
2023-02-05 20:24:57
A boldog emberek 10 szokása amiből tanulhatunk
Mi teszi boldoggá az embereket? Mi a különbség a boldog ember és a többiek között? Nehéz kérdéseknek tűnnek, de a válasz valójában egyszerű : a szokásaik. Nem számít, hogy gazdag vagy vagy szegény, csúnya vagy vonzó, sikeres vagy sikertelen, a fő különbség a boldog és boldogtalan emberek között a szokások. Ez pedig remek hír, nem igaz? Mert ez azt jelenti, hogy a boldogság a mi kez...
2023-02-03 21:53:10
Egy jobb módja az imádkozásnak
... emberi faj számára. Ez a világ jelenleg nem helyes, mondja Salamon, de ez nem Isten hibája. Az emberek az érzéki örömöket keresték, és alantas vágyaikat követve messze eltávolodtak Istentől. Mindez az Ézsaiás 53:6-ra emlékeztet: "Mindnyájan, mint a juhok, eltévedtünk, mindegyikünk a maga útjára tért".
Évekkel ezelőtt hallottam valakitől, hogy nem szabad azt imádkozni, hogy "U...
2023-01-29 16:03:08
Csapdába esve a szerelem nevében
... hozzájárult a béke "aranykorához", amelyet Izrael az ő uralkodása alatt élvezett. De végül az ár túl nagy volt. Halála után a királyság kettészakadt, és a nemzet bálványimádásba csúszott.
Mindez meglehetősen távolinak tűnhet a mi helyzetünktől. Legtöbbünk nem szembesül a poligámia gyakorlásának kísértésével. De pontosan ugyanazzal a kísértéssel szembesülünk, hogy lejjebb adju...
2023-01-29 15:44:45
Bevezetés Lukács evangéliumába
... bizalom felé tartottak. Ez az evangélium azért íródott, hogy tisztázza, ki volt Jézus, mi volt az üzenete, miért élt és halt meg a kereszten, és hogy most él és építi az egyházát. Lukács mindezt elmondja Teofilosznak. De ez nem egy magánlevél. Olyan, mint egy e-mail, és arra vagyunk bátorítva, hogy továbbítsuk minden családtagunknak és ismerősünknek.

III. Az evangélium ...
2023-01-22 19:43:00
Az élet lépései és megállói
... Hiszel abban, hogy Isten minden nap minden pillanatában dolgozik ezen a terven? És hiszed-e, hogy Isten képes mindent, ami veled történik, a te javadra és az Ő dicsőségére használni?
Ha mindez igaz, akkor még az élet megállóhelyein is adhatunk hálát Istennek. Ez nem teszi a "megállást" könnyűvé vagy kellemessé, de felszabadít bennünket a saját erőnkből való előrenyomulás vágy...
2023-01-21 19:40:46
Egy asszony tragédiája,Madách Imre és Fráter Erzsébet házass
... ruhák, a vacsorák, a vadászatok sora...

Erzsi voltaképpen csak ekkor kezdte el élni igazán az életet — vesztét érző, ,,sose halunk meg" hangulatban. Madáchnak mindez persze nem tetszett, a nagyasszonynak még úgy sem. Egymást érték az összetűzések. A férj dilemmáját jól érzékeltetik a következő sorok:


,,...két világ közé hajít...
2023-01-19 19:15:17
Érdekes- kaptam
... nem is tartoznak a családhoz: vejek és menyek! Ne feledje, nincs annál veszélyesebb, mint egy elképzelésekkel teli vej. Figyelem! Bármilyen csodálatosnak tűnik, ez nem a beruházások ideje, mindezek csak gyötrelmeket hozhatnak Önnek, és életének ebben a korszakában sok békére és nyugalomra van szüksége.
2. Ne aggódjon tovább a gyermekei és unokái pénzügyi helyzetéért; ne érezz...
2023-01-19 16:00:55
Maradj nyugodt!
... meg a csekkjét. A nő kiabált valamit, hogy a férfi egy alacsony életforma, mire a férfi visszaüvöltött egy hasonló bókot. A nő a műtrágyára utalt, és a férfi ugyanígy válaszolt.
És mindez úgy történt, hogy mi - én és a többiek a bemutatóteremben - csak néztük. Csúnya és ijesztő volt, mert azt hittem, hogy összecsapnak. Már régen nem láttam embereket nyilvánosan ennyire dühösn...
2023-01-19 07:22:20
Az ivás is tüneti
... ördögi kört hozva létre. Éppen ezért nem véletlen, hogy ha a szülők úgy oldják a feszültségeiket, hogy nem beszélnek róluk, nem vállalnak értük felelősséget, nem vonják le a tanulságot, hanem mindezek helyett isznak, akkor óhatatlanul a realitástól való menekülés rögzül bele a gyerekbe is, és ő is ezt fogja utánozni.

Csernus Imre
...
2023-01-18 19:27:46
1 2 3 ............2513 2514 ......3770 3771 .......5026 5027 5028 
Címkék: Bevezetés Lukács, Madách Imre, Fráter Erzsébet, Csernus Imre, boldog emberek, jobb módja, szerelem nevében, élet lépései, asszony tragédiája, papi szolgálat, illatáldozat órájában, boldog ember, többiek között, válasz valójában, világ jelenleg, érzéki örömöket, maga útjára, királyság kettészakadt, nemzet bálványimádásba, poligámia gyakorlásának, kísértéssel szembesülünk, evangélium azért, élet megállóhelyein, saját erőnkből, vadászatok sora, életet &#8212, férj dilemmáját, következő sorok, elképzelésekkel teli, beruházások ideje, alacsony életforma, férfi visszaüvöltött, hasonló bókot, műtrágyára utalt, férfi ugyanígy, realitástól való, bemutatóteremben, családtagunknak, bálványimádásba, elképzelésekkel, feszültségeiket, megállóhelyein, nagyasszonynak, illatáldozatot, visszaüvöltött, előrenyomulás, ismerősünknek, evangéliumába, csodálatosnak, helyzetünktől, gyakorlásának, meglehetősen, kettészakadt, illatáldozat, imádkozásnak, eltávolodtak, mindegyikünk, aranykorához, pillanatában, gyötrelmeket, összecsapnak,
© 2013 TVN.HU Kft.