Belépés
Koronavírus - Tállai András: négyhavi járulékot nem kell befizetnie több tízezer nehéz helyzetbe került vállalk
... és a másfél százalékos szakképzési hozzájárulást, illetve a munkavállalótól is csak a személyi jövedelemadót, illetve maximum 7710 forint járulékot kell levonni. Így egy szakmunkás minimálbért kereső munkavállaló után mintegy havi 71 ezer forintról mond le a költségvetés azért, hogy megvédje az érintett szektorban dolgozók munkáját - magyarázta.
A kormány a munkahelyek megvéd...
2020-03-31 10:01:17
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... legnagyobb gazdaságpolitikai hibáját akár elvben is elkövessék. A gyakorlatban erre semmilyen lehetőségük belátható időn belül nem lesz - jegyezte meg.
A miniszter kitért arra, hogy a minimálbért álláspontjuk szerint emelni kell, és folynak most is a munkaadók és munkavállaló közötti egyeztetések. Jó esély van arra, hogy 100 százalékot meghaladó minimálbér-emelésről tudnak b...
2018-12-03 16:09:42
Gulyás: már megérkeztek az iskolakezdéshez kapcsolódó támogatások
... bérek növelésében látta, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy azok egyetlen ciklusban sem nőttek olyan mértékben, mint a megelőzőben.
A budapesti iparkamara felvetéséről, miszerint a minimálbért legfeljebb az átlagbér növekedésével megegyező mértékben lehetne emelni, azt mondta: az üdvözítő megoldásnak erről a munkaadók és a munkavállalók megállapodását tartaná, amelyet a kormányna...
2018-08-31 13:23:55
Szép napot mindenkinek!
... utána elmentem álláskeresési támogatásra, és utána vissza tudtak foglalkoztatni kulturális közfoglalkoztatottként. Közmunkásként, de egy kulturális közfoglalkoztatott az már nem kap minimálbért, az már kevesebbet - mondta nevetve.
- Előtte minimálbért kapott?
- Az álláskeresési támogatáson ott minimálbért kaptam, igen.

Most egykori közalkalma...
2018-08-22 09:37:46
Választás 2018 - Balog: a választás tétje, hogy kié lesz Magyarország
... években elért és az ellenzék győzelme esetén veszélybe kerülő értékekről szólva megemlítette a 4 százalékos gazdasági növekedést, a 38 ezer új munkahelyet, a 88 százalékkal magasabb minimálbért és a javuló közbiztonságot,
A miniszter szerint "meg kell védeni" a kormány által létrehozott új családtámogatási rendszert, amelynek része az adókedvezmény és a csok.
További m...
2018-03-14 22:12:43
Óriási a lemaradásunk: sosem fogja megközelíteni a magyar mi
... kullog, Szlovákiától például lemaradni látszunk.

Hatalmas, közel nyolcszoros különbség mutatkozik az Európai Unió tagországai között a minimálbér összegében, a legmagasabb minimálbért pedig Luxemburgban fizetik az Európai Unió közös statisztikai hivatalának jelentése szerint.

Az Eurostat most abban a 22 államban mérte össze a béreket, ahol létezik a minimális...
2018-03-01 15:48:09
Szakszervezetek: az előrehozott bérfejlesztés nem oldja meg a problémákat az egészségügyben
... sem, hogy sok dolgozó alapbére alig haladja meg a 200 ezer forintot, és a bértábla egyes kategóriái nem érik el - még az emelések ellenére sem - a jogszabályban meghatározott szakmai minimálbért.
Véleményük szerint nem egyértelműek a bérekről szóló nyilatkozatok, mert egyszer alapbérről, máskor keresetről beszélnek a kormány képviselői. Azt írták: a 300-400 ezer forint között...
2018-02-10 12:48:35
Tuzson Bence: csökken a munkanélküliség, nő a foglalkoztatottság
... százalékra csökkentette, és újabb lépésként jövőre 19,5 százalékra mérséklődik ez a teher.
Az államtitkár közlése szerint a tavaly kötött bérmegállapodás jelentős mértékben emelte a minimálbért és a szakmunkások bérminimumát, ennek hatására a többi bérkategóriában is nőttek a bérek.
Tuzson Bence elmondta, a hatéves bérmegállapodás alapján, ha a munkáltatók tovább emelik...
2017-12-03 09:05:08
Adó- és járulékintézkedéseket jelentett be a román kormány
... tervezett intézkedések egy részét Lia Olguta Vasilescu munkaügyi miniszter jelentette be a csütörtöki kormányülésen. Közölte: január 1-jétől 1900 lejre (127 300 forint) növelik a bruttó minimálbért. Jelenleg a minimálbér 1450 lej (97 150 forint). Az eddigi ütemterv szerint januártól 1500 lejre kellett volna nőnie a minimálbérnek.
Gazdasági elemzők szerint a kormány így akarja...
2017-10-26 19:24:28
Szerintetek a trollkodás az magánügy vagy politikai kérdés?
... tilos....Ha tetszik neked ha nem , a szakpótlék, legalább is egyenlőre létezik....

Ez a válaszom a Donaldducki eszmefuttatásra is, hogy bizony ma létezik olyan, hogy nem minimálbért fizetnek, annyival kiegészítve, hogy vándorlás nemcsak külföldi irányba lehetséges, és jelentős a belföldi mozgás is. Sőt, csak ez nehogy a torkodon akadjon, de külföldről is jönnek ide dol...
2017-08-15 19:00:13
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Tállai András, Tuzson Bence, Európai Unió, Olguta Vasilescu, iskolakezdéshez kapcsolódó, választás tétje, előrehozott bérfejlesztés, román kormány, magánügy vagy, másfél százalékos, személyi jövedelemadót, szakmunkás minimálbért, költségvetés azért, érintett szektorban, munkahelyek megvéd, gyakorlatban erre, miniszter kitért, minimálbért álláspontjuk, budapesti iparkamara, minimálbért legfeljebb, átlagbér növekedésével, üdvözítő megoldásnak, munkavállalók megállapodását, álláskeresési támogatáson, ellenzék győzelme, javuló közbiztonságot, miniszter szerint, kormány által, minimálbér összegében, legmagasabb minimálbért, bértábla egyes, emelések ellenére, jogszabályban meghatározott, bérekről szóló, kormány képviselői, 300-400 ezer, államtitkár közlése, tavaly kötött, szakmunkások bérminimumát, többi bérkategóriában, hatéves bérmegállapodás, munkáltatók tovább, csütörtöki kormányülésen, bruttó minimálbért, minimálbér 1450, eddigi ütemterv, belföldi mozgás, torkodon akadjon, családtámogatási,
© 2013 TVN.HU Kft.