Belépés
Nem engedték hazatérni Belaruszba a minszki érseket
... jelezte, hogy a napokban több katolikus templom bejáratát elbarikádozták. Az orosz ortodox egyház szinódusa augusztus 25-én felmentette hivatalából a belarusz ortodox egyház vezetőjét, Pavel minszki és zaszlavi metropolitát, aki korábban csatlakozott a katolikus érsek békefelhívásához. Helyére Veniamin bariszavi és maringorszki püspököt nevezték ki.
A Belarusz Katolikus Egyhá...
2020-09-01 20:22:05
Fehérorosz elnökválasztás - Kijev elítélte az állami erőszakot
... letartóztatásukat.
Fehéroroszágban július 29-én hozták nyilvánosságra, hogy 33 olyan külföldit vettek őrizetbe, akik a Wagner-csoport elnevezésű orosz magán zsoldoshadsereg tagjai. A minszki hatóságok gyanúja szerint azért érkeztek Fehéroroszországba, hogy destabilizálják a helyzetet az augusztus 9-én tartott elnökválasztás előtt.
Az őrizetbe vettek Oroszországból érke...
2020-08-12 16:32:06
Fehérorosz elnökválasztás - Hazatérhetett négy, Minszkben őrizetbe vett orosz újságíró
... hírtelevízió képsorai szerint Szemjon Pegovot, a WarGonzo YouTube-csatorna alapítóját, Anton Sztarkovot és Dmitrij Laszenkót, a Daily Storm tudósítóit, valamint Vlad Zizdok operatőrt a minszki orosz nagykövetség munkatársai kísérték el gépkocsival a fehérorosz-orosz határra.
A vasárnap megtartott elnökválasztást követően a volt szovjetköztársaságban tiltakozások és összecsapá...
2020-08-12 07:25:06
Fehérorosz elnökválasztás - A minszki rendőrség őrizetbe vette a Belsat TV hat munkatársát
...
Az őrizetbe vettek között van egy operatőr, valamint két újságírónő, akik kollégájukat a minszki kerületi belügyi hivatal környékén keresték - közölte a PAP hírügynökséggel Romaszewska-Guzy.
A Belsattal együttműködő egyik rendezőt előzetes letartóztatásba helyezték, és ismeretlen helyre vitték. Fogva tartják a tévécsatorna egy oknyomozó újságíróját is, egy másik munkatár...
2020-08-12 07:23:49
Minszki zsoldosok - Orosz konzul: Latin-Amerikába tartottak a gyanúsítottak
... bonyolultságával indokolta, hogy korábban a fehérorosz hatóságoknak egymásnak ellentmondó vallomást tettek. Megismételte, hogy a gyanúsítottak tiltott eszközöket nem szállítottak. Közölte, hogy a minszki orosz nagykövetség felvette a kapcsolatot az őrizetesek fehérorosz ügyvédjével.
A 33 orosz útlevéllel utazó férfit, egy biztonsági magáncég alkalmazottait,július 29-én vetté...
2020-08-03 17:13:00
Minszki zsoldosok - A Kreml az elfogott oroszok szabadon bocsátására számít
... fehérorosz hatóságok hamarosan átlátják majd a helyzetet és szabadon bocsátják őket.
Mint mondta, a két ország elnöke nem beszélte meg az ügyet. A megoldáson a külügyminisztérium és a minszki orosz nagykövetség dolgozik.
A szóvivő hangsúlyozta, hogy Oroszország nem kíván beavatkozni a fehérorosz választási kampányba. Elmondása szerint Moszkva arra számít, hogy a folyamat...
2020-07-31 13:34:08
Kijev kezdeményezi Minszknél az őrizetbe vett orosz zsoldosok egy részének kiadatását
... Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy Fehéroroszágban szerdán közzétették: 33 olyan külföldit vettek őrizetbe, akik a Wagner csoport elnevezésű orosz magánhadsereg tagjai. A minszki hatóságok gyanúja szerint azért érkeztek Fehéroroszországba, hogy destabilizálják a helyzetet az augusztus 9-i fehérorosz elnökválasztás előtt. Az őrizetbe vettek Oroszországból érkezte...
2020-07-30 13:31:34
Kreml: Moszkva tájékoztatást vár Minszktől az elfogott 33 orosz ügyében
... telefonon beszéljen egymással. Szavai szerint a Kreml arra számít, hogy "kimerítő tájokoztatást" kap az ügyben, miután a fehérorosz külügyminisztérium képviselői találkoztak Dmitrij Mezencev minszki orosz nagykövettel (az ukrán diplomáciai képviselet vezetőjével együtt), és a két ország szakszolgálatai is kapcsolatba léptek egymással.
Arra a felvetésre válaszolva, hogy a Fehé...
2020-07-30 13:11:28
Tájékoztatást kért az őrizetbe vett zsoldosokról a minszki orosz nagykövetség
... magáncég 32 zsoldosát. A tudósítás szerint mindegyiküknél kis kézipoggyász, illetve a csoportnál további három nagy, nehéz bőrönd volt, de fegyverekről nem tett említést a beszámoló.
A minszki rendvédelmi szervek tájékoztatása szerint értesülést kaptak arról, hogy több mint 200 fegyveres lépett Fehéroroszország területére azzal a céllal, hogy destabilizálja az országot a vála...
2020-07-29 18:53:17
Ukrán válság - Három ukrán katona vesztette életét, köztük egy katonaorvos mentés közben a Donyec-medencében
...
A közlemény szerint az "orosz megszálló erők" előző nap 18-szor sértették meg a tűzszünetet a kelet-ukrajnai frontvonal mentén, egyebek mellett 120 milliméteres, a minszki egyezményekben tiltott nehéztüzérségi aknavetőket és nagy kaliberű golyószórókat is bevetettek.
A parancsnokság közlése szerint az orosz erők kilőttek egy 120 milliméteres aknalövedéket Zolote települ...
2020-07-14 17:42:46
1 2 3 ...........39 40 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: Belsat TV, Helyére Veniamin, Belarusz Katolikus Egyhá, Szemjon Pegovot, WarGonzo YouTube-csatorna, Anton Sztarkovot, Dmitrij Laszenkót, Daily Storm, Vlad Zizdok, Ukrajinszka Pravda, Dmitrij Mezencev, minszki érseket, állami erőszakot, minszki rendőrség, elfogott oroszok, őrizetbe vett, részének kiadatását, minszki orosz, katonaorvos mentés, napokban több, orosz ortodox, belarusz ortodox, katolikus érsek, minszki hatóságok, augusztus 9-én, őrizetbe vettek, fehérorosz-orosz határra, vasárnap megtartott, minszki kerületi, oknyomozó újságíróját, másik munkatár, fehérorosz hatóságoknak, gyanúsítottak tiltott, őrizetesek fehérorosz, biztonsági magáncég, szóvivő hangsúlyozta, fehérorosz választási, ukrán diplomáciai, felvetésre válaszolva, tudósítás szerint, csoportnál további, minszki rendvédelmi, közlemény szerint, kelet-ukrajnai frontvonal, minszki egyezményekben, parancsnokság közlése, orosz erők, békefelhívásához, bonyolultságával, fehéroroszország, destabilizálják, hírügynökséggel, letartóztatásba,
© 2013 TVN.HU Kft.