Belépés
A KÁNIKULA 10 parancsolata
... idején, amikor a külső hőmérséklet 35-39 fok közötti, az ideális belső hőmérséklet 28 fok körüli - nem javasolt a túlzott légkondicionálás. A ventilátort csak rövid ideig lehet használni, mivel kiszárítja a szervezetet! Ha a fent említettek nem valósíthatók meg, lehetőség szerint töltsön el legalább 2-3 órát légkondicionált helyen.

Kerülje a megterhelő fizikai munkát, ...
2022-07-02 09:58:22
Kikre lehet a legveszélyesebb a forró klíma?
... gyors szívverés. A COPD-ben, allergiában és asztmában szenvedő betegek fogékonyabbak a magas hőmérséklet negatív hatásaira.

A vesekő fájdalmas tünetei is erősödhetnek kánikulában, mivel ilyenkor jobban fenyeget a kiszáradás veszélye is.

Kánikulában naponta legalább 2-4 pohárral több folyadékot kell fogyasztanunk, hogy elkerüljük a dehidratációt.

Mi...
2022-07-02 09:56:01
Hőségben idősebbeknek javasolt
Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mivel testük kevésbé képes elviselni a hőmérséklet hirtelen változásait, az esetleges...
2022-07-02 09:52:53
Zöldségek, amelyek az egészségünket szolgálják
... csökkenteni tudja.

A brokkoli is nagyon egészséges, ugyanis kevés kalóriát tartalmaz, ellenben gazdag forrása a C- és a K-vitaminnak. A brokkoli rendszeres fogyasztása nagyon hasznos, mivel védheti a sejteket a károsodástól, illetve jelentős a gyulladáscsökkentő és a rákellenes hatása.

Az édesburgonya nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, de emellett megtal...
2022-06-30 20:32:39
Csemegeszőlő - a kertek kötelező "kelléke"- sok sok vodeóval
... RÉSZ

https://www.youtube.com/watch?v=YTLI O888Dw0

Mire figyeljünk oda júniusban? / Betegségek, etetés, locsolás.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGWc L0vUEzk

MIVEL ÉS MIKOR PERMETEZZÜK A SZŐLŐT? / A szőlő szezon kezdete!!!

https://www.youtube.com/watch?v=81tL VWAE5_k

Csemegeszőlő / Májusi mun...
2022-06-29 21:45:15
Ismeretlen: A ceruza értékei
... Vagy talán egy rólam szóló történetet írsz?
Nagyapja, félbe hagyta az írást, és mosolyogva ezt mondta unokájának:
- Igaz, rólad írok. Azonban a szavaknál fontosabb a ceruza, amivel írok.
Szeretném, ha ilyen lennél te is, amikor megnősz.
A gyermek értetlenkedve nézte a ceruzát, mivel semmi különöset nem látott rajta.
- De ez olyan, mint az összes többi...
2022-06-29 14:16:29
Mitől keletkezhet véraláfutás?
... keletkezése sokkal gyakoribb a nők, mint a férfiak körében. Léteznek olyan gyógyszerek, például az ízületi gyulladásra szedett pirulák, amelyek hajlamosítanak az ilyen véraláfutások megjelenésére, mivel ezek a bőrt vékonyabbá teszik, így azok hajlamosabbak lesznek a kisebb-nagyobb sérülésekre, pontosabban érzékenyebbek lesznek a külső behatásokra.

Vannak bizonyos véralv...
2022-06-29 08:47:05
Spurgeon - Június 29
... olvassák olyanok, akik még nem kötelezték el magukat a keresztyénség mellett, de soha egyetlenegy szót sem szóltak a keresztyénség ellen. Szigorúan közömbösök.

Az Úr haragos lett, mivel ezek az emberek csendben voltak akkor, amikor a becsületesség és őszinteség megkövetelte volna, hogy szóljanak. Ebben a vonatkozásban nem lehet semlegesnek lenni. Aki nincs Jézussal, az ...
2022-06-29 06:29:17
A zsírosodó haj kezelése
... Ha lehet, ne használjon hajvasalót és hajszárítót, mert ezek miatt is olajosabbá, fényesebbé válhat a haj.

Ha hajkefét használ a haj fésüléséhez, rendszeresen tisztítsa azt meg, mivel nagyon sok szennyeződés lehet rajta, amelyek a hajra kerülve szintén felgyorsítják a haj zsírosodását.

Ha szeret játszani a hajával, a hajtincseivel, ne tegye. A haj gyakori fog...
2022-06-28 23:52:35
A quinoa- és elkészítése
... percig, hogy magába szívja a maradék vizet. Ha úgy látjuk, hogy a quinoa nagyon elfőtte a levét, egy keveset adjunk még hozzá.

Quinoa receptek
A quinoa elkészítése egyszerű, mivel bármilyen zöldséggel, gyümölccsel és más magvakkal is kombinálható élelmiszer. Annak, aki még nem kóstolta, de szívesen kipróbálná, a következő quinoa receptek elkészítését javasoljuk...
2022-06-28 23:48:54
1 2 3 ........8426 8427 ....12640 12641 ....16852 16853 16854 
Címkék: MIVEL ÉS MIKOR PERMETEZZÜK SZŐLŐT, forró klíma, egészségünket szolgálják, kertek kötelező, ceruza értékei, külső hőmérséklet, ideális belső, túlzott légkondicionálás, ventilátort csak, fent említettek, megterhelő fizikai, magas hőmérséklet, vesekő fájdalmas, kiszáradás veszélye, idősebb korosztály, mostani forró, test dehidratációja, idősebbek szervezete, forró hőmérséklethez, hőmérséklet hirtelen, brokkoli rendszeres, rákellenes hatása, édesburgonya nagy, szőlő szezon, rólam szóló, szavaknál fontosabb, gyermek értetlenkedve, összes többi, férfiak körében, ízületi gyulladásra, ilyen véraláfutások, bőrt vékonyabbá, kisebb-nagyobb sérülésekre, külső behatásokra, keresztyénség mellett, keresztyénség ellen, emberek csendben, hajra kerülve, maradék vizet, quinoa nagyon, keveset adjunk, quinoa elkészítése, következő quinoa, légkondicionálás, legveszélyesebb, légkondicionált, dehidratációja, hőmérséklethez, hajlamosítanak, értetlenkedve, fogyasztanunk, dehidratációt, érzékenyebbek, hajlamosabbak,
© 2013 TVN.HU Kft.