Belépés
Hollik: az OLAF is vizsgálódik a baloldal "kamuvideója" ügyében
... "Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek."
Hollik István hangsúlyozta: már több mint fél tucat egyetemnél volt modellváltás, és csak a színművészetinél volt "némi ellenállás", amit inkábbpártpolitikai akciónak tudható be.
Hozzátette: a modellváltás lehetővé teszi, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem ...
2020-08-01 15:12:03
ITM: hat egyetem vált működési modellt augusztustól
... korszerűbb és kiszámíthatóbb működési környezet növelje a felsőoktatás versenyképességét, és így a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek" - hangsúlyozták.
Az ITM szerint a modellváltásnak köszönhetően az egyetemek a helyi társadalmi élet, az értelmiségképzés és a gazdaságfejlesztés motorjaként biztosíthatják a képzési, kutatási, innovációs, művészeti, sport- és kulturáli...
2020-07-31 17:12:37
Agrárminiszter: a XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat az integrált Szent István Egyetem
... Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a mostani egyetemi átalakulás része a már korábban megkezdett modellváltásnak, amelynek úttörője a Corvinus Egyetem volt.
Hozzátette, hogy a mostani modellváltás és a Corvinus Egyetem modellváltása között van egy lényegi különbség: a Corvinus Egyetem teljes...
2020-07-30 14:46:07
ITM: a felsőoktatás a modellváltás útjára lépett
...
Bódis József kifejtette: komoly lehetőséget kínál az alapítványi szerveződés a modellváltásban részt vevők számára, az érintett intézmények az állami irányítás terhét levetve, rugalmasabb struktúrában, szabadabban, szakmai kontroll alatt folytathatják az oktatást.
Az államtitkár az egri egyetem infrastrukturális fejlesztését célzó projekt zárásakor méltatta a Líceumban ...
2020-07-29 14:43:15
ITM: önállóbb formában működhet tovább az SZFE
... intézményben tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak.
A felsőoktatásért felelős ITM az újabb egyetemeken megvalósuló modellváltással arra törekszik, hogy a jelenleginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát.
Az intézmények az év...
2020-07-13 16:52:28
Újraindítás konferencia - Palkovics László: a hazai kutatás-fejlesztési rendszer jól működik
... forrás, példaként említette, hogy 22 milliárd forinttal növekszik az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat költségvetése.
Palkovics László rámutatott, hogy a felsőoktatási intézményekben modellváltás valósul meg, az egyetemek köré tudományos és innovációs parkok szerveződnek, a már létrejöttek helyzetét és finanszírozását a kormány hamarosan áttekinti.
Hozzátette: az egészség...
2020-07-07 12:51:24
ITM: intézményi modellváltás és integráció a felsőoktatásban
... Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatója lett. Utóbbi kuratóriumába bekerült Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.
Az államtitkár kitért arra, hogy a modellváltás az eddigitől eltérő finanszírozási módszert hoz be a felsőoktatásba. Ennek lényege, hogy az eddigi egylábú (oktatási) finanszírozás helyett - osztrák mintára - háromlábú struktúrát vezetn...
2020-06-11 11:31:55
Krónika 14. rész (felsőoktatási törvény, műanyagok tiltása)
... (Fidesz) érvelt a javaslat elfogadása mellett, kiemelve, hogy a változtatások többsége mindössze kodifikációs, jogtechnikai pontosítás.
Nacsa Lőrinc (KDNP) elmondta, az egyetemi modellváltás most csak egy jogi pontosítás miatt kerül ismét terítékre. Aláhúzta, az egyetemek számára óriási lehetőség a változás, az innováció ugyanakkor nagyobb fokú felelősséggel is jár, amit a ko...
2020-06-09 23:29:47
Krónika 11. rész (Színház- és Filmművészeti Egyetem)
...

Államtitkár: rugalmasabb, hatékonyabb működést eredményez a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása
Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár a törvényjavaslat vitájában azt emelte ki: a magyar felsőoktatásban már kipróbált és Európa-szerte is bizonyított, új és korszerű alapítványi formát vezetnek be a Színház- és Film...
2020-06-04 22:43:30
Színház- és Filmművészeti Egyetem: kevés a rendelkezésre álló idő a modellváltás lebonyolítására
... intézmény az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a sajtóból értesültek arról, hogy benyújtották a vonatkozó törvénymódosítást, és meglepetésükre az alapítványi modellváltás határideje még a korábban kijelöltnél is közelebb került: 2020. szeptember 1-je lenne.
Kitértek arra, hogy egy a törvénytervezettel foglalkozó interjúban Bódis József államtitkár a mod...
2020-05-28 15:01:47
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Szent István Egyetem, Palkovics László, Filmművészeti Egyetem, Hollik István, Technológiai Minisztérium, Corvinus Egyetem, Bódis József, Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Szijjártó Péter, Nacsa Lőrinc, integrált Szent, modellváltás útjára, rendelkezésre álló, modellváltás lebonyolítására, színművészetinél volt, modellváltás lehetővé, felsőoktatás versenyképességét, magyar fiatalok, jövő nyertesei, modellváltásnak köszönhetően, helyi társadalmi, mostani egyetemi, mostani modellváltás, lényegi különbség, alapítványi szerveződés, modellváltásban részt, érintett intézmények, állami irányítás, egri egyetem, felsőoktatásért felelős, újabb egyetemeken, jelenleginél rugalmasabb, felsőoktatási intézményekben, egyetemek köré, kormány hamarosan, államtitkár kitért, eddigitől eltérő, eddigi egylábú, javaslat elfogadása, változtatások többsége, egyetemi modellváltás, jogi pontosítás, egyetemek számára, innováció ugyanakkor, törvényjavaslat vitájában, magyar felsőoktatásban, sajtóból értesültek,
© 2013 TVN.HU Kft.