|
|
|
... propolisz tinktúra tömény állapotban van, így belsőleg csak hígítva fogyasztható. Külsőleg tömény állapotban használjuk. Legegyszerûbb teával, vízzel fogyasztani, de lehet mokkacukorra vagy kekszre csepegtetve is. A tinktúra kesernyés ízû folyadék hatására fehér színûvé válik.
Folyamatos használat esetén minden üveg elfogyasztása után ajánlott l... |
2018-04-16 08:56:47 |
|
|
|
|
|
|
... testsúlya.
- Légúti fertőzés, mandulagyulladás, torokfájás, meghűlés esetén 30 csepp egy deci teában feloldva. Naponta többször gargalizálunk vele, majd lenyeljük, vagy mokkacukorra csepegtetjük és azt kell megenni.
- Lázas megbetegedéseknél: napi 3x30 csepp
- Fogfájás, ínygyulladás: tinktúrás vattával ecseteljük az ínyt vagy a fogat. Lehet propolisz tinktúra ... |
|
2015-01-21 17:01:40 |
|
|
|
|
|
|
... stb....
Mivel a propolisz tinktúra tömény állapotban van, így belsőleg csak hígítva fogyasztható. Külsőleg tömény állapotban használjuk. Legegyszerűbb teával, vízzel fogyasztani, de lehet mokkacukorra vagy kekszre csepegtetve is. A tinktúra kesernyés ízű folyadék hatására fehér színűvé válik.
Folyamatos használat esetén minden üveg elfogyasztása után ajánlott... |
2012-07-29 22:08:11 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor, 2 üveg száraz pezsgő.Pár szem mokkacukor. A barackokat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk a gyümölcs húsát. A gerezdeket elfelezzük, a bóléstálba rakjuk. Mokkacukorral ledörzsöljük a citromot
és a bólé alaphoz tesszük.
A konyakot, a citromok levét, a cukrot és a bort hozzákeverjük. Lefedve, két órára hűtőbe rakjuk. Felszolgálás előtt megke... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor, 2 üveg száraz pezsgő.Pár szem mokkacukor. A barackokat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk a gyümölcs húsát. A gerezdeket elfelezzük, a bóléstálba rakjuk. Mokkacukorral ledörzsöljük a citromot
és a bólé alaphoz tesszük.
A konyakot, a citromok levét, a cukrot és a bort hozzákeverjük. Lefedve, két órára hűtőbe rakjuk. Felszolgálás előtt megke... |
|
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... nagy üveg kimagozott meggy (vagy reszelt alma).
Elkészítés:
A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mokkacukorral és az apróra tördelt élesztővel, majd meleg helyen megfuttatjuk. A lisztet, a margarint, 1 tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a sót, 1 dl tejfölt és az élesztős tejet összedolgozzuk. Két... |
2010-12-19 19:32:37 |
|
|
|
|
|
|
... mokkacukor, 3 teáskanál só, annyi (fele finom-, fele rétes-) liszt, amennyivel lágy tésztát kapunk.
Elkészítés:
1. Kovászt készítünk: meglangyosítunk 2 dl tejet, a mokkacukorral fölfuttatjuk benne az élesztőt, kevés lisztet adunk hozzá, fakanállal fölverjük és kelni hagyjuk.
2. A jól megkelt kovászhoz hozzáadjuk - langyosan - a tej másik felét, a t... |
2010-12-18 04:40:24 |
|
|
|
|
|
|
... nagy üveg kimagozott meggy (vagy reszelt alma).
Elkészítés:
A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mokkacukorral és az apróra tördelt élesztővel, majd meleg helyen megfuttatjuk. A lisztet, a margarint, 1 tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a sót, 1 dl tejfölt és az élesztős tejet összedolgozzuk. Két... |
2010-12-14 05:10:54 |
|
|
|
|
|
|
... mokkacukor, 3 teáskanál só, annyi (fele finom-, fele rétes-) liszt, amennyivel lágy tésztát kapunk.
Elkészítés:
1. Kovászt készítünk: meglangyosítunk 2 dl tejet, a mokkacukorral fölfuttatjuk benne az élesztőt, kevés lisztet adunk hozzá, fakanállal fölverjük és kelni hagyjuk.
2. A jól megkelt kovászhoz hozzáadjuk - langyosan - a tej másik felét, a t... |
2010-12-02 18:33:37 |
|
|
|
|
|
|
... mokkacukor, 3 teáskanál só, annyi (fele finom-, fele rétes-) liszt, amennyivel lágy tésztát kapunk.
Elkészítés:
1. Kovászt készítünk: meglangyosítunk 2 dl tejet, a mokkacukorral fölfuttatjuk benne az élesztőt, kevés lisztet adunk hozzá, fakanállal fölverjük és kelni hagyjuk.
2. A jól megkelt kovászhoz hozzáadjuk - langyosan - a tej másik felét, a t... |
2010-11-27 15:29:46 |
|
|
|
|