Belépés
A szag- és ízérzékelés elveszítésének okai
... adott személy esetében, ennek a neve a parozmia. Az öregedés azt is magával hozza, hogy a szagló- és az ízlelőképességünk jelentős részét elveszítjük.

A szaglást a levegőben lévő molekulák aktiválják. Ezek a molekulák bekerülnek a száj- és az orrüregbe, ahol különböző receptorsejtekhez kötődnek. A receptorok pedig üzeneteket küldenek az agynak, amelyek jelzik, ha valami...
2024-04-16 19:52:38
Az érelmeszesedés kockázatait is csökkentheti : fokhagyma
... szintjét a szervezetben.

A fokhagyma rendszeres fogyasztása segíthet megvédeni a sejteket az oxidatív károsodástól is. Ez akkor fordul elő, amikor a reaktív oxigénfajoknak nevezett molekulák csökkentik a szervezet antioxidáns védelmét. A tanulmányok szerint azonban a fokhagyma fokozza a szervezet természetes antioxidáns-védelmét, miközben csökkenti az oxidatív stressz m...
2024-04-08 22:08:21
Allergiaszezon idején is ehetjük
... megerősítésében van nagy szerepük.

A kurkuma is segíthet az allergia leküzdésében, mégpedig a benne található kurkumin nevű vegyület miatt. A kurkumin ugyanis megállítja a gyulladást keltő molekulák termelődését.

Az omega-3 zsírsavak nagy mennyiségben találhatók meg a halakban. Ezek a tápanyagok a gyulladásos állapotok megelőzésében lehetnek a segítségünkre. ...
2024-03-12 22:10:15
Elegáns gyógyító a spárga
... végtermék
Spárga fogyasztása után sokan tapasztalják, hogy vizeletük szaga megváltozik, és a szagot leginkább a rothadó káposztáéhoz lehet hasonlítani. A kutatók megtalálták a szagért felelős molekulák képződésének genetikai hátteréért felelős gént. Kémiai vizsgálatokkal kimutatták, hogy a spárgában található metil-merkaptán nevű kénvegyület az elsődleges felelős az átható sz...
2024-02-27 21:33:47
Vizelethajtó és a hólyagbajok orvosa
... igen jól tűri.

A kőrisek anyaga igen erős, rugalmas keményfa. Íjak, eszközök fogantyúi, minőségi baseballütők készítésére használják.

Hatóanyagai között bioaktív molekulák, tannin típusú cseranyagok, flavonoidok, reumát enyhítő kumarin található. Vízhajtó hatása a mannitol és a káliumsók következménye.

Gyógyhatása:
Beszárított cukros nedve ...
2024-02-25 20:11:08
Szerzetesek körtéje gyógyhatásairól
... szerzetesgyümölcs tömegének körülbelül 1,2 százalékát, a szárított gyümölcspornak pedig 3,8 százalékát teszik ki.

"A mogrozidok, mint növényi eredetű természetes édesítőszerek, molekulák egész sorából állnak, és ezeknek a molekuláknak különböző az ízük" - mondta Nate Yates, az Ingredion Inc. Globális Cukorcsökkentő Programmjának alelnöke a lapunknak.

A mogro...
2024-02-17 22:25:20
Brokkoli a multivitamin és ásványi anyag bomba
... jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozásában.

Összefoglalva gyógyhatásait
regenerálja a leégett bőrt,

csökkenti a sejtkárosító molekulák számát,

védi a szívet,

segít a rákmegelőzésben,

védi a magzatot a rendellenes fejlődéstől,

aktivizálja az immunrendszert,
...
2024-02-15 19:29:45
Szklerózis multiplex
... Napfény hatására termelődik D-vitamin a szervezetünkben, azonban a tej, a tejtermékek, a halak és a gombák is tartalmazzák ezt a vitamint.

A szabad gyökök a szervezetben lévő olyan molekulák, amelyek szerepet játszhatnak az öregedési folyamatok felgyorsításában, a betegségek kialakulásában, illetve az SM mint autoimmun betegség felgyorsításában. Az olyan antioxidáns vit...
2024-02-04 18:33:39
A szervezet nitrogén-monoxid-szintjének növelése
Azt gondolnánk, hogy a nitrogén-monoxid nem igazán tesz jót a szervezetünknek, azonban tudnunk kell, hogy ez a kis molekula jelentős előnyökkel jár többek között a szív egészsége szempontjából.

A nitrogén-monoxid egy olyan molekula, amelyet a szervezet természetesen termel. Támogatja a vérkeringést, segítve a tápanyagok és az oxigén hatékonyabb szállítását a test minden ...
2024-01-31 19:45:29
Gránátalma, Aphrodité gyümölcse
... működése és az esetleges betegségek megállítása szempontjából nélkülözhetetlenek.
Nagy arányban található meg benne polifenol, különböző nyomelemek, vitaminok és egyéb gyógyhatású molekulák. A gránátalma kiváló kálium és C-vitamin forrás, emellett nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és gyümölcscukrot is.

A gránátalma a legjobb ellagsav forrás. Ez a fenolok k...
2024-01-12 23:44:18
1 2 3 ................102 103 ........154 155 ........204 205 206 
Címkék: Nate Yates, Ingredion Inc, Globális Cukorcsökkentő Programmjának, érelmeszesedés kockázatait, hólyagbajok orvosa, ízlelőképességünk jelentős, levegőben lévő, molekulák bekerülnek, receptorok pedig, fokhagyma rendszeres, oxidatív károsodástól, reaktív oxigénfajoknak, szervezet antioxidáns, tanulmányok szerint, fokhagyma fokozza, szervezet természetes, oxidatív stressz, allergia leküzdésében, benne található, kurkumin ugyanis, gyulladást keltő, omega-3 zsírsavak, gyulladásos állapotok, szagot leginkább, rothadó káposztáéhoz, kutatók megtalálták, szagért felelős, spárgában található, elsődleges felelős, kőrisek anyaga, káliumsók következménye, szárított gyümölcspornak, molekuláknak különböző, rákos megbetegedések, leégett bőrt, sejtkárosító molekulák, rendellenes fejlődéstől, szabad gyökök, szervezetben lévő, öregedési folyamatok, betegségek kialakulásában, olyan antioxidáns, szív egészsége, olyan molekula, szervezet természetesen, oxigén hatékonyabb, test minden, esetleges betegségek,
© 2013 TVN.HU Kft.