Belépés
Kamatdöntés - Elemzők: továbbra is marad a laza monetáris politika
... míg az év második felétől az igen alacsony importált infláció hatására enyhülhetnek az inflációs alapmutatók is.
Várhatóan a monetáris kondíciók szinten tartása, majd fokozatos szigorítása elégséges lehet a forint középtávú erősödéséhez, amely így támogathatja az inflációs cél elérését - közölte.
Hangsúlyozta: a gazdaságot jellemző szignifikáns megtakarítási többlet, az...
2019-08-27 17:01:58
Londoni elemzők: 5 százalék felett lehetett a második negyedévi magyar GDP-növekedés
... vonakodik az "ultraenyhe" monetáris kondíciók feszesebbé vonásától.
Más nagy londoni házak szerint ugyanakkor a belátható előrejelzési távlatban nem várható sem lényegi monetáris szigorítás az MNB részéről, sem a magyar gazdaság ennyire meredek ütemű lassulása.
A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal fog...
2019-07-09 18:41:46
Éves szinten 3,5 százalék körüli inflációra számítanak az elemzők
... az áremelkedést erősítő hazai tényezőket, például az erős fogyasztói keresletet, így a jegybanknak a közeljövőben nem kell feladnia laza monetáris politikáját; az idén további érdemi szigorítás nem várható.
Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője a piaci szolgáltatásoknál még mindig magasnak nevezte az árnövekedés dinamikáját, amit főleg a hazai fogyasztás és ...
2019-07-09 14:01:37
BÉT - Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten
... mértékét 200-400 milliárd forintban határozták meg a harmadik negyedévre, mely 100 milliárd forinttal ...
2019-06-30 08:40:56
Londoni elemzők: az MNB "nem siet" a monetáris szigorítással
... MNB esetleges enyhítési irányváltása függ a forintárfolyamtól is.
Más nagy londoni házak is azon a véleményen vannak, hogy jelenleg nincs napirenden az MNB monetáris politikájának szigorítása.
A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó szakértői nemrégiben szintén Budapesten jártak, és erről össz...
2019-06-15 23:19:26
Az infláció csökkenését várják az elemzők
... látszik fékeződés. Középtávon az inflációs szint szempontjából kiemelkedő fontossággal bír a jegybank monetáris politikája, azaz hogy sikerül-e megtalálni azokat a monetáris kondíciókat, a szigorítás megfelelő ütemét, amely mellett az infláció visszatér a 3 százalékos szintre, de a gazdasági növekedés sem lassul le túlzottan.
Suppan Gergely, a Takarékbank elemzőjének vélemény...
2019-06-07 13:11:17
Kamatdöntés - Londoni elemzők: nem kizárt, de nem is biztos, hogy az MNB júniusban folytatja a monetáris politi
... BUBOR bankközi ráta - amelyet a ház a monetáris alapállás legjobb mérőszámának tart - a jelenlegi 0,20 százalékról az idei év végéig 0,75 százalékra emelkedik.
A szakértő szerint a szigorítási folyamat része lesz emellett a likviditásdúsító devizaswap-állomány szűkítésének folytatása is.
A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegén...
2019-05-29 06:56:59
Kamatdöntés - Elemzők: az MNB a júniusi Inflációs jelentés alapján szigorításról dönthet
... keresztül.
Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője közölte: várakozásaik szerint a jegybank a júniusban megjelenő Inflációs jelentés, vagyis a friss inflációs trendek alapján szigorításról dönt majd. A többéves csúcsra emelkedő infláció, valamint a lendületes, 5 százalékot meghaladó GDP-bővülés ugyanis indokolja a szigorúbb monetáris feltételeket. Ha lesz szig...
2019-05-29 06:42:58
Kamatdöntés - Londoni elemzők: az MNB óvatos lépésekkel jelezheti a piacnak a normalizáció kezdetét
... 400-600 milliárd forint, és a TD Securities várakozása szerint a keddi kamatdöntő ülésen a testület ezt a célszintet 100-200 milliárd forinttal lejjebb viheti, ezzel is jelezve a piacnak a szigorítási folyamat elkezdését.
Paul Fage szerint ugyanakkor a tényleges likviditási kondíciókat a jövőben devizaswap-tranzakciók mérete és árazása határozza meg.
Hasonló előrejelzést...
2019-03-25 16:42:23
BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
... ülésen, de ennél lényegesebb volt az új Dot Plot ábra megjelenése, illetve a frissített makrogazdasági előrejelzések. A döntéshozók várakozása alapján az idén már nem lesz monetáris szigorítás, jövőre változatlanul egy kamatemelésre számítanak - írja az Equilor.
A héten az OTP árfolyama 4,21 százalékkal nőtt, pénteken 12 860 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 46,23 mil...
2019-03-24 07:04:07
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ..43 44 45 
Címkék: Morgan Stanley, Németh Dávid, Suppan Gergely, Paul Fage, laza monetáris, második negyedévi, monetáris szigorítással, infláció csökkenését, monetáris politi, júniusi Inflációs, normalizáció kezdetét, igen alacsony, inflációs alapmutatók, monetáris kondíciók, forint középtávú, gazdaságot jellemző, belátható előrejelzési, magyar gazdaság, áremelkedést erősítő, erős fogyasztói, idén további, piaci szolgáltatásoknál, árnövekedés dinamikáját, hazai fogyasztás, harmadik negyedévre, véleményen vannak, inflációs szint, jegybank monetáris, monetáris kondíciókat, szigorítás megfelelő, infláció visszatér, gazdasági növekedés, monetáris alapállás, szakértő szerint, szigorítási folyamat, júniusban megjelenő, friss inflációs, többéves csúcsra, szigorúbb monetáris, keddi kamatdöntő, célszintet 100-200, tényleges likviditási, frissített makrogazdasági, döntéshozók várakozása, kamatemelésre számítanak, likviditásdúsító, makrogazdasági, megtakarítási, szigorítással, változatlanul, kamatemelésre, előrejelzések,
© 2013 TVN.HU Kft.