Belépés
Gulyás: a kormány továbbra is elutasítja a kötelező kvótát
... pedig közel 1500 kérelmet nyújtottak be,utóbbi esetében a befogadott kérelmek átlagos összege 7,8 millió forint.
Gulyás Gergely hangsúlyozta: a költségvetés stabil, a vártnál jobb gazdasági növekedési adat kellő fedezetet biztosít az év közben meghozott családtámogatási döntésekre.
A miniszter az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette: ...
2019-10-10 15:21:26
Szijjártó: Magyarország és Brazília gazdasági együttműködése nagy lehetőség előtt áll
... legtöbb Magyarországra érkezett - közölte Szijjártó Péter. A miniszter kiemelte, hogy a városban termelik meg a dél-amerikai ország bruttó hazai termékének mintegy harmadát.
A külgazdasági és külügyminiszter beszámolt arról, hogy több megállapodás született az élelmiszeripari export megkönnyítésére és a magyar vízügyi technológiák bevezetésére a brazil piacra. Jelentős sikern...
2019-10-08 14:31:47
Elemzők: a szabadságolások és a munkanapok száma hullámvasútra ültette az ipari termelést
... növekedése. A feldolgozóipar kedvező kilátásait tükrözik a némileg csökkenő, de továbbra is magas bizalmi indexek. Ezzel szemben a meredeken csökkenő európai konjunktúra, a globális és a kínai gazdasági növekedés lassulása jelentős kockázatokat jelenthet, bár ezek már eddig is fékezték a növekedést - vélekedett a Takarékbank elemzője.
Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató, ...
2019-10-07 12:01:23
Megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja
... revitalizációja.
A tájékoztatás szerint a fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja.
Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja.
Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításo...
2019-09-30 17:31:38
Több mint 50 milliárd forintból újul meg a Hungexpo
... és növeli a hasznosítható reklámfelületeket.
A fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja. Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításokat, ko...
2019-09-30 10:41:07
Lemondott kormánypárti tagságáról Ahmet Davutoglu volt török miniszterelnök
... tagja volt az AKP-nak is, egy kedden megjelent lapinterjújában bejelentette: még az év vége előtt új pártot alapít. Anélkül, hogy neveket említett volna, azt állította: aki Törökország gazdasági és külpolitikai sikereinek, valamint európai uniós reformjainak idején "a tűz közelében volt", most mind az ő oldalukon áll. A csapat összeállításánál a minőségre helyezi a hangsúlyt, mind...
2019-09-13 12:41:34
PM-államtitkár: kedvező az üzleti környezet Magyarországon
...
A KSH legfrissebb közlése szerint a második negyedévben a nemzetgazdasági beruházások volumene 18,8 százalékkal haladta meg a múlt év időszakának szintjét.
Az államtitkár hozzátette, jelenleg 3300 milliárd forintnyi kapacitás bővítő beruházás van folyamatban, ez az összeg a GDP 8 százalékával egyenértékű. Kiemelte, a tervezett fejlesztések megvalósítását követően további...
2019-08-29 12:01:57
Lassult a feldolgozóiparon kívüli szektor növekedése júniusban az Egyesült Államokban
... 12 hónap átlagában 57,9 pontra rúgott a BMI értéke, a legmagasabb 60,8 pont volt, tavaly szeptemberben, a mostani pedig a legalacsonyabb.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél alacsonyabb 50 pont feletti érték a növekedési ütem lassulását tükrözi.
A nem feldolgozó...
2019-07-03 18:22:27
ITM: a vasút a szárazföldi áruszállítás leginkább környezetbarát módja
...
Hozzátette: az árufuvarozás növekedése a gazdaság, a kereskedelem élénkülésének egyik mércéje, a több mozgó jármű azonban fokozottabb környezetterheléssel, károsanyag-kibocsátással jár. A gazdasági növekedés és a fenntarthatóság szempontjait a környezetkímélő közlekedési módok irányába való elmozdulással lehet összeegyeztetni.
A vasúti szállítás jelenleg elsősorban a nag...
2019-07-03 15:31:37
Lassult a feldolgozóiparon kívüli szektor növekedése áprilisban az Egyesült Államokban
... 12 hónap átlagában 58,4 pontra rúgott a BMI értéke, a legmagasabb 60,8 pont volt, tavaly szeptemberben, a mostani pedig a legalacsonyabb.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél alacsonyabb 50 pont feletti érték a növekedési ütem lassulását tükrözi.
A nem feldolgozó...
2019-05-03 17:51:48
1 2 3 ........28 29 ....43 44 ....56 57 58 
Címkék: Ahmet Davutoglu, Egyesült Államokban, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Regős Gábor, Századvég Gazdaságkutató, Expo Park Kft, Hungexpo Zrt, kormány továbbra, kötelező kvótát, munkanapok száma, ipari termelést, üzleti környezet, feldolgozóiparon kívüli, szárazföldi áruszállítás, befogadott kérelmek, költségvetés stabil, vártnál jobb, önkormányzati választásokkal, miniszter kiemelte, városban termelik, dél-amerikai ország, élelmiszeripari export, magyar vízügyi, brazil piacra, feldolgozóipar kedvező, némileg csökkenő, meredeken csökkenő, kínai gazdasági, tájékoztatás szerint, terület tulajdonosa, tulajdonosi jogokat, elkészült beruházások, hasznosítható reklámfelületeket, kedden megjelent, csapat összeállításánál, minőségre helyezi, második negyedévben, nemzetgazdasági beruházások, államtitkár hozzátette, tervezett fejlesztések, mostani pedig, vizsgált gazdasági, előzőnél alacsonyabb, növekedési ütem, árufuvarozás növekedése, kereskedelem élénkülésének, több mozgó, gazdasági növekedés,
© 2013 TVN.HU Kft.