Belépés
Vidnyánszky Attila: a józanság hangjának kell eljönnie
... Szerinte kettős mércét alkalmaznak és szégyellhetik magukat azok, akik a művészi szabadságot tűzik zászlajukra, naponta "papolnak arról", hogy függetlenségük sérül az átalakítással és tüntetéseket szerveznek.
"A Színház- és Filmművészeti Egyetem eddig is állami intézmény volt, nem pedig magánegyetem. A fenntartó magyar állam kormánya döntött most úgy, hogy így fogja ezentúl m...
2020-08-13 19:02:48
Amerika-szakértő: a tüntetőkre rátelepedett egy erőszakos, politikai indíttatású mozgalom
... baloldal, az úgynevezett progresszívak, eléggé jelentősen át akarjak alakítani az amerikai társadalmat, és elképzelhető, hogy hosszabb távon ez áll a történések hátterében.
A mostani tüntetések és az 1968-ban Martin Luther King meggyilkolását követő történések több szempontból is párhuzamba állíthatók - mutatott rá.
A King féle békés tüntetők mellett vonultak a Fekete P...
2020-06-25 09:41:09
Amerikai tüntetések - Barack Obama bátorítónak tartja a tömegtüntetéseket
...
Az Obama Alapítvány, illetve a volt elnök egyik, fiatal afroamerikai férfiakat segítő szervezete által rendezett online beszélgetésen Obama a koronavírus-járvány okozta válságról és a rendőri erőszakról szólva kiemelte: az elmúlt hetek történései rávilágítanak "az Egyesült Államokban tapasztalható strukturális problémákra".
Obama üdvözölte a fiatalok aktivitását, dicsérő...
2020-06-04 07:06:34
Egy török ügyész fellebbezett a Gezi parki tüntetések perében született felmentő ítéletek ellen
... csak az Isztambul külterületén található Silivriben.
A törvényszék akkor "az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérlet" gyanújával indokolta lépését.
Kavalát a Gezi parki tüntetések szervezésével összefüggésben 2017. november 1-jén tartóztatták le. Őt és nyolc társát egyebek mellett a török kormány hatalmának megdöntésére tett kísérlettel vádolták. Hármukra az ügyészsé...
2020-04-09 14:02:15
A demokratikus közintézmények elleni állítólagos támadások ellen tüntettek Prágában
... (elnöki hivatal) és a Cseh Szociáldemokrata Párt egy része" folytat szervezett támadásokat.
A civil szervezet az elmúlt évben azzal vált ismertté Csehországban, hogy több százezres tüntetéseket szervezett Andrej Babis kormányfő ellen, amelyeket a jobboldali ellenzék erőteljesen támogatott. A mostani tüntetést azonban az ellenzéki politikusok már nem támogatták, hanem bíráltá...
2020-03-01 20:12:59
Kétezer diák a Terror Háza Múzeum rendhagyó történelemóráin
... Romániában és másutt is számos antikommunista hőse volt a rendszerváltoztatásnak. A rendhagyó történelemórákkal is hangsúlyozni akarjuk, hogy ezért a szabadságért megküzdöttünk, százezres tüntetések zajlottak, miközben az emberek nem tudhatták, ennek mi lesz a következménye" - fejtette ki a programigazgató.
A mostani rendhagyó történelemórákhoz is kapcsolódva hétfőn elindult ...
2019-10-22 14:01:47
Bemutatta jövőbeni pártját Andrej Kiska volt szlovák államfő
... bemutatni a nyilvánosságnak.
A pártalapítási munka során elsősorban önkormányzati vezetőkkel, volt parlamenti képviselőkkel, diplomatákkal, valamint a tavalyi kormányellenes polgári tüntetések szervezőivel tervezi az együttműködést.
"Azokat az embereket akarjuk megszólítani, akik meg vannak győződve róla, hogy Szlovákiában mindenkit egyenlő esélyek illetnek meg. Alterna...
2019-06-17 18:33:26
Eltorlaszolták a londoni tőzsdét a környezetvédő tiltakozók
... pénteken, az Oxford Circus közepén felállított - a rendőrség által azóta eltávolított - rózsaszínű vitorláshajón beszédet mondott Emma Thompson Oscar-díjas brit színésznő is. Kijelentette: a tüntetések helyszínei "a józan ész kis szigetei". Hozzátette: a mostani nemzedék környezetpusztító életvitelével a fiatal generációkat hagyja cserben.
Az Extinction Rebellion olyan törvén...
2019-04-25 10:58:50
Mégsem bénították meg Heathrow forgalmát a környezetvédő tiltakozók
... négy rendőrre van szükség.
Pénteken, az Oxford Circus közepén felállított rózsaszínű vitorláshajón beszédet mondott Emma Thompson Oscar-díjas brit színésznő is. Kijelentette: a tüntetések helyszínei "a józan ész kis szigetei". Hozzátette: a mostani nemzedék környezetpusztító életvitelével a fiatal generációkat hagyja cserben.
Az Extinction Rebellion olyan törvényeket köv...
2019-04-19 15:31:21
Francia zavargások - Macron a nyugalom helyreállítását kérte a sárgamellényesekről
... betörték a belvárosban.
Kedden egyébként Emmanuel Macron kijelentette, hogy "aki erőszakos megmozdulásokra megy, az a legrosszabb bűnrészese". A mostani vitában viszont kizárta a tüntetések központi betiltását, amelyet Éric Ciotti, a jobbközép Köztársaságiak képviselője javasolt.
"Hatástalan lenne országosan betiltani a tüntetéseket" - jelentette ki a köztársasági elnö...
2019-03-01 17:12:12
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Vidnyánszky Attila, Barack Obama, Terror Háza Múzeum, Andrej Kiska, Filmművészeti Egyetem, Martin Luther King, Fekete, Obama Alapítvány, Egyesült Államokban, Cseh Szociáldemokrata Párt, Andrej Babis, Oxford Circus, Emma Thompson Oscar-díjas, Extinction Rebellion, Emmanuel Macron, Éric Ciotti, józanság hangjának, tüntetőkre rátelepedett, török ügyész, demokratikus közintézmények, londoni tőzsdét, környezetvédő tiltakozók, nyugalom helyreállítását, művészi szabadságot, fenntartó magyar, úgynevezett progresszívak, amerikai társadalmat, történések hátterében, mostani tüntetések, 1968-ban Martin, volt elnök, rendőri erőszakról, elmúlt hetek, fiatalok aktivitását, törvényszék akkor, alkotmányos rend, török kormány, civil szervezet, elmúlt évben, jobboldali ellenzék, mostani tüntetést, ellenzéki politikusok, rendhagyó történelemórákkal, szabadságért megküzdöttünk, mostani rendhagyó, pártalapítási munka, tavalyi kormányellenes, embereket akarjuk, rendőrség által, tüntetések helyszínei, mostani nemzedék,
© 2013 TVN.HU Kft.