Belépés
Ellenőrzés volt
Ma több fronton is támadást indítottak ellenünk. Az egyik kolléganőt ellenőrizték illetve egy VBO-s dolgozót mozdonyra ültettek és neki kellett megnézni, hogy fagdjuk-er a vonatot. Nekem szerencsém volt, fogadtam, de ketten fent akadtak a rostán.
Sajnos az Utasításunk nem egyértelmű. Több dolognál is szerepel az a kifejezés, hogy azonnal. Persze lusták is vagyunk, felöltözni, ...
2021-01-15 21:10:39
Az ABB vontatási- és akkumulátor-technológiáival közlekednek a Stadler majdani vonatai Szeged és Hódmezővásárhe
... walesi projekten túl a vontató berendezéseket Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Szlovéniában, Kanadában és az Egyesült Államokban közlekedő regionális vasúti szerelvényre és mozdonyra is telepíteni fogják.
Morten Wierod, az ABB hajtások üzletágának vezetője a közleményben elmondta, a Stadlerrel együttműködve sikeresen fejlesztették ki a energiahatékony és korsze...
2020-05-12 11:21:41
Növelte forgalmát és nyereségét a Stadler vasúti gépgyártó vállalat
... FLIRT szerelvényre kapott megrendelést. A Stadler konkurenseit megelőzve vitte piacra akkumulátoros vonatszerelvényeit és azok töltési technológiáját. A finn VR Group vasúttársaságtól 60 mozdonyra kapott megrendelést a Stadler, az Egyesült Államokból pedig 127 metrószerelvényt rendeltek, ami a vasúti kocsik számát tekintve a valaha leadott legnagyobb megrendelése volt a cégnél....
2019-09-03 12:01:36
Kosztolányi Dezső - Másként halálos csend és néma untság.
... kötnek, egyre kötnek.
Hogy vágyom innen el, el messzire,
hol kanyarog a vonatok sine,
s piros, zöld lámpa lángol biztatón,
oda, a sín felé tárom karom.
És nézek a mozdonyra, póznadrótra,
ott az öröm, ott a világ talán.
De itt maradok s toporgok vivódva,
mint a rabok a börtön udvarán.

...
2018-05-08 03:44:07
Fővárosi Törvényszék: az elmúlt években átlagosan hat ittas vezetőt ítéltek el egy nap Budapesten
... gépkocsivezető bevág egy utasokkal teli busz elé, s így a busz sofőrjét hirtelen fékezésére kényszeríti. De az is közúti veszélyeztetésnek számít, ha valaki egy vasúti felüljáróról a mozdonyra követ, kavicsot, üveget dob, vagy köveket tesz a sínekre, esetleg leszereli a vasúti átjárót előjelző táblát.
Póta Péter az ittas vezetéssel kapcsolatban arra figyelmeztetett: Magyarors...
2017-10-18 13:22:19
A mozdonyhorgony
... kurva horgony", vagy hogy ,,az ördög vinné el azt a horgonyt", ő tette a dolgát. Arról viszont nem volt ajánlatos beszélni, hogy nem kellett volna horgonyt szerelni egy mozdonyra, meg hogy akinek ez eszébe jutott, az akasztani való bolond. Mert akkor lecsapott a piszkavas.

A lehorgonyzott mozdony és a tetején ácsorgó alak persze magára vonta az arrajár...
2016-07-30 22:15:38
Az Union Pacific 4000 gőzmozdony.
... 1941 és 1944-ben. A széria onnan kapta a nevét, hogy még a gyártás folyamán az üzemben egy szerelő krétával ráfirkálta az egyik gép füstszekrényére, hogy Big Boy, azaz Nagy Fiú. Később a mozdonyra ráragadt ez a becenév.


Ezek a gépek túl hosszúak és túl nehezek vo...
2016-05-21 21:05:44
Egy lengyel pályaudvaron lévő könyvtár lett a világon a legszebb
... működik.
A három emeletes Kultúra Megálló berendezését tervező Sikora Wnetrza lengyel lakberendezési műhely a könyvtárban a vasútra utaló elemeket is felhasználta, így például a falakat a régi mozdonyra emlékeztető fekete-piros színek díszítik, a könyvespolcok a vasúti síneket idézik. Az olvasóteremben egy régi pályaudvari órát és várótermi padokat helyeztek el.
A könyvt...
2016-04-27 11:31:55
Kis történetek a vasútról
... kezelni a kocsi világítását, fűtését.
Ugyancsak kell szakaszkulcs a vonatnál a mozdonyvezetőnek is, hiszen ő tölti be a vonatnál a műszaki szakember szerepét. Nem utolsó sorban a mozdonyra is csak szakaszkulcs segítségével tud feljutni.
A kocsivizsgálóknak, féklakatosoknak szintén szükséges a szakaszkulcs, mert állomásokon viszont ők jelentik a műszaki szakembert.
...
2015-10-09 10:20:07
Magyarországi mozdonygyártásról írt alá szándéknyilatkozatot a Softronic és a LAC Holding
... tervek szerint a gyár 2015 végére felállhat, 2016-ban pedig elkészülnek az első járművek. Az első évben 2-3 mozdonyt értékesítenének, az azt követő években a termelés akár évi több tucat mozdonyra is felfuthat, több száz alkalmazottnak adva munkát.
Horváth László, a LAC Holding elnök-vezérigazgatója szerint a jó minőségű, kedvező árfekvésű vontatójárművekre igen nagy kereslet...
2014-12-15 15:13:03
1 2 3 4 5 
Címkék: Kosztolányi Dezső, Fővárosi Törvényszék, Union Pacific, Egyesült Államokban, Morten Wierod, Egyesült Államokból, Póta Péter, Nagy Fiú, Kultúra Megálló, Sikora Wnetrza, Horváth László, elmúlt években, lengyel pályaudvaron, egyik kolléganőt, vontató berendezéseket, közleményben elmondta, vasúti kocsik, valaha leadott, vonatok sine, világ talán, börtön udvarán, utasokkal teli, busz sofőrjét, vasúti felüljáróról, mozdonyra követ, vasúti átjárót, ittas vezetéssel, ördög vinné, akasztani való, lehorgonyzott mozdony, tetején ácsorgó, széria onnan, gyártás folyamán, szerelő krétával, mozdonyra ráragadt, három emeletes, vasútra utaló, régi mozdonyra, vasúti síneket, régi pályaudvari, kocsi világítását, műszaki szakember, műszaki szakembert, gyár 2015, első járművek, első évben, termelés akár, metrószerelvényt, mozdonyvezetőnek, vasúttársaságtól, technológiáival, energiahatékony, értékesítenének, figyelmeztetett, füstszekrényére, vezérigazgatója, féklakatosoknak, technológiáját, lakberendezési, németországban,
© 2013 TVN.HU Kft.