Belépés
Mindig van egy első lépés. És az első lépést mindig megelőz-
... Nem érné el a célt, amire teremtetett. És ha az első lépés nem tökéletes, nem lehet az a többi sem. Lehet, de csak nagy kínlódások árán.
A nőnek először egyedül kell lennie. Mozdulatlanul. Megélni az egyedüllét mozdulatlanságának mélységeit, ami tulajdonképpen a nő lényege. A nő mélység, befogadó sötét mélység.
És a nő egyedül kezdi táncát. Nem kell hozzá zene sem. Nem a...
2020-01-23 07:54:36
Ami igazán szükséges
... aggódsz, és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre." (Lk 10,41-42)

Márta és Mária történetéből nem szabad arra következtetnünk, hogy jobb dolog mozdulatlanul ülni, mint dolgozni. Tudunk egy gyülekezetről, ahol az emberek hajlamosak voltak arra, hogy mozdulatlanul üljenek, és csak beszélgessenek Krisztus visszajöveteléről. Akkor azt a paran...
2020-01-09 15:34:13
Reményik Sándor: Ötvösmunka
... összefér,
S a híd vagyok, mely átvezet,
S a sarkoktól a trópusokig ér.

És én vagyok, ki az ellentmondások
Minden dárdáit a szívembe mártom.
Ott elnyugosznak mozdulatlanul.
- A vérem árán, - egymással, egymáson.

Ó elszakadt már sok reményem szála,
De egy reményem szála nem szakad:
Kibékíteni egy-egy költeményben
Egy pill...
2019-12-09 11:16:43
A nőnek először egyedül kell lennie. Mozdulatlanul. Megélni
..."A nőnek először egyedül kell lennie. Mozdulatlanul. Megélni az egyedüllét mozdulatlanságának mélységeit, ami tulajdonképpen a nő lényege.

És a nő egyedül kezdi táncát. Nem kell hozzá zene sem. Nem azért, mert a nőben van zene. Hanem mert nem kell a zene a tánchoz. A tánchoz csak a tánc kell. Egyedül.

Kezdődik hát a tánc.
Megszületik a nő.

Ekko...
2019-11-28 08:08:12
Ősz van, késő sáros ősz; hallgat a föld is mozdulatlanul
Ősz van, késő sáros ősz; hallgat a föld is mozdulatlanul, évmilliárdos bölcsességében, és várja a havat, más dolga nincs, mert neki nem parancsol senki. Annak terem, aki éppen a hátán van. Neki nincs mezsgyéje, megyehatára, országhatára, nyelvhatára, és nincsenek zónái; tudja, hogy az emberek is csak kicsit hadonásznak rajta, jönnek, mennek, terveznek, és helyet adnak egymásnak, ők...
2019-11-27 07:51:10
Harmónia......
...
Üzeni, hogy az illuzórikus világ csupán rövid életű örömökkel kecsegtet. Gondolkodj el azon, hogy mennyire vagy képes saját sorsodat irányítani, vagy éppen valaki hálójában szinte mozdulatlanul szorongsz. Képes vagy-e önerőből javítani saját helyzeteden?
Üzeni, hogy a gonosztevők tettei ugyanolyan rövid életűek, mivel sérülékenyek, mint a pók hálója.
Ma játssz vala...
2019-11-15 22:19:55
Szíria - Holtan találtak Isztambulban a fehér sisakosok egyik alapítóját, egy volt brit katonai hírszerzőt
...
Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint a reggeli imára érkező muszlim hívek egy mozdulatlanul fekvő férfira bukkantak Tophane városrész Ali Pasa Medresesi nevű utcájában, a 3-as szám előtt. Az értesítésre rendőri és mentőegységek érkeztek a helyszínre, és megállapították, hogy a férfi halott. A holttestet a rendőrség vizsgálatai azonosították.
A hatóság...
2019-11-11 14:31:54
Harmónia......
...
Üzeni, hogy az illuzórikus világ csupán rövid életű örömökkel kecsegtet. Gondolkodj el azon, hogy mennyire vagy képes saját sorsodat irányítani, vagy éppen valaki hálójában szinte mozdulatlanul szorongsz. Képes vagy-e önerőből javítani saját helyzeteden?
Üzeni, hogy a gonosztevők tettei ugyanolyan rövid életűek, mivel sérülékenyek, mint a pók hálója.
Ma játssz vala...
2019-11-05 17:17:49
Farkas Éva versei
... Te szavadat,
Csitítsd dobbanó félelmeimet,
Enyhítsd léteddel a fájdalmakat.

Nélküled szürkék a mindennapok,
A rossz is jóra változik veled,
Csendben, mozdulatlanul pihenni
Engedj, ne szólj most, csak add a kezed.
|...
2019-10-20 22:00:10
Újraélesztés- EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL
... vállát!

Az eszméletlen beteg ingerekre (pl. megszólítás, megrázogatás, fájdalom) nem reagál, kontaktusba nem vonható, tónustalan izomzatú. A beteg testhelyzete szokatlan lehet, mozdulatlanul fekszik, bizonyos esetekben görcsroham látható. Az eszméletlenég súlyos állapot a fulladás veszélye miatt! A szájüregbe került idegen testek (pl. kitört fog, rágógumi, étel) a légut...
2019-10-17 08:49:36
1 2 3 .............................179 180 ...............269 270 ...............358 359 360 
Címkék: Reményik Sándor, Farkas Éva, Újraélesztés- EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL, Pasa Medresesi, első lépés, első lépést, nőnek először, fehér sisakosok, volt brit, emberek hajlamosak, szívembe mártom, vérem árán, reményem szála, tánchoz csak, tánc kell, illuzórikus világ, gonosztevők tettei, reggeli imára, mozdulatlanul fekvő, 3-as szám, értesítésre rendőri, férfi halott, rendőrség vizsgálatai, eszméletlen beteg, beteg testhelyzete, eszméletlenég súlyos, fulladás veszélye, szájüregbe került, megállapították, következtetnünk, tulajdonképpen, beszélgessenek, bölcsességében, ellentmondások, nyugtalankodsz, mozdulatlanul, eszméletlenég, gyülekezetről, mentőegységek, azonosították, országhatára, isztambulban, hírügynökség, elnyugosznak, sérülékenyek, történetéből, testhelyzete, újraélesztés, évmilliárdos, költeményben, megrázogatás, illuzórikus, félelmeimet, mindennapok, helyzeteden, eszméletlen, mindenkinek, megszólítás, gonosztevők, megszületik, kontaktusba, teremtetett, fájdalmakat, beszámolója, megyehatára, nyelvhatára, hadonásznak,
© 2013 TVN.HU Kft.