|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, 40 dkg póréhagyma, 2 dl zöldségleves (kockából), 4 dkg vaj + a tálhoz, 20 dkg tetszőleges krémsajt, 10 dkg mozzarella sajt, olaj a sütéshez.
Előkészítés:
A tojásokból a liszttel, a tejjel, víz és só hozzáadásával kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, a masszát állni hagyjuk. A póréhagymát ala... |
2006-11-30 01:04:04 |
|
|
|
|
|
|
...30 dkg brokkoli,
30 dkg karfiol,
15 dkg mozzarella,
15 dkg paradicsom,
5-6 gerezd fokhagyma,
só,
citromlé
A brokkolit sós, fokhagymás vízben leforrázzuk, a rózsáira szedett karfiolt, sós citromos vízben előfőzzük. Egy tűzálló tálba helyezzük rétegesen a karfiolt és a brokkolit, úgy, hogy minden réteg közé egy-egy sor szeletelt mozzarellát is... |
|
2006-11-28 17:15:07 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szép szelet bélszín, 20 dkg aszalt szilva, 20 dkg mozzarella sajt, 3 dl rumos-cukros vagy citromoscukros tea, olaj, mustár, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket frissen őrölt borssal megszórjuk, olajjal és mustárral bekenjük. Egymásra fektetve, letakarva, hűtőben legalább 24 órát érleljük. Kevés felforrósított olajon hirtelen mindké... |
2006-10-22 14:12:25 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg darált hús (sertés és pulyka), 20 dkg mozzarella, 4 db paradicsom, 50 dkg brokkoli, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 2 dl tejszín vagy tejföl, 4 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, 1 csokor bazsalikom, 5 dkg vaj, olaj, 5 dl húsleves (leveskockából), só, bors.
Elkészítése:
A beáztatott, kifacsart zsemlét, darált húst, tojást, 1 fej apróra ... |
|
2006-10-19 18:29:22 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg burgonya, 60 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, egy csipet őrölt szerecsendió, 4 tojás, 3 dl tejszín, 10 dkg mozzarella
Előkészítés: A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, vastagabb karikákra vágjuk. A brokkolit rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Elkészítés:
1. Egy hőálló tálat ki... |
|
2006-09-14 19:31:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg darált hús, 1 ek. vágott paradicsom, 2 tojás, 5 ek. zsemlemorzsa, 4 ek. olívaolaj, 1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz, 15 dkg mozzarella sajt
Előkészítés: A húst összegyúrjuk a bazsalikommal, tojással, zsemlemorzsával, és sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítés:
1. Nedves kézzel kis golyókat formázunk a húsmasszá... |
2006-09-14 19:18:44 |
|
|
|
|
|
|
... dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. zöldséges ételízesítő, fél kk. szárított oregánó, 1-2 csipet csilipor, só, bors, 1 tasak (125 g) mozzarellagyöngy, 12-16 szem fekete olívabogyó, 50 g pácolt, nyers sonka vékony szeletben, egy dús szál bazsalikom, 4 kk. olívaolaj.
1. A paradicsomokat (egy kivételével) 2 percre forró, ... |
2006-08-14 19:57:22 |
|
|
|
|