Belépés
Nincs Cím
... nagyujjába,
a cinke a mutatóujjába,
a béka a középső ujjába,
a szarvasbogár a gyűrűsujjába
s az öreg, rövidlátó hangya a kisujjába.
Ha beköltöztek be is rendezkedtek. Utána munkához láttak. Mindenki a saját mesterségéhez. Hű micsoda sürgés-forgás, micsoda kalapálás, kattogás, csattogás hallatszott a kesztyűből:
a pocok cipőt talpalt,
a cinke ruhá...
2021-03-01 18:18:46
Afrika iránti elkötelezettsége a Dél-Szudánnak
... telepeken is dolgoztunk, bár a mi munkánk itt nem sokat ért. Az afrikai gyerekek már hét-nyolc évesen sokkal gyorsabban kapáltak, mint mi, európai fiatalok, akik nem szoktunk hozzá az ilyen munkához. Húszan-harmincan voltunk a csoportban. A missziót két olasz atya vezette, hetven falut láttak el, rengeteg feladatot végeztek el nap mint nap a legnagyobb nyugalommal. Létrehoztak kis...
2021-02-07 20:01:30
Hasznos fűszerek
... örvend, hogy a világ minden konyhájában használják. Már az ókori Egyiptomban is ezt a gyógynövényt adták a piramist építő munkásoknak, hogy elegendő energiájuk legyen a kemény fizikai munkához. Görögországban pedig az olimpiai sportolóknak adták, hogy nagyobb erővel rendelkezzenek, és fokozhassák a teljesítményüket.

Nem véletlen ilyen népszerű a fokhagyma, hiszen rákell...
2021-02-06 14:39:33
Egy szemtanú beszámolója Pio atya utolsó óráiról
... atyáért bármiről lemondok. Nem tartok, nem félek semmitől. Szeretnék egy ideig a közelében lenni." Így kerültem ide.
Pio atya azzal fogadott: ,,Isten hozott. Nos, fogjunk munkához." Kérdeztem, emlékszik-e rám. ,,Hát persze - felelte -, Francesco testvére vagy."
Haláláig mellette voltam. Utolsó szentmiséjét szeptember 22-én mondta. ...
2020-12-16 20:10:25
Sárai-Szabó Kelemen perjel atya üzenete: 2020.03.30
... segítségre! Nagy szeretettel bátorítalak benneteket, hogy bizalommal keressetek, ha valamiben segítségre szorultok: akár a mindennapi élethez szükséges dolgokkal, akár a távoktatáshoz vagy munkához szükséges berendezésekkel.
Kérem, hogy aki segíteni tud bármilyen módon, szintén jelentkezzen! A kelemenosb@gmail.com címen elértek.
Ezekben a napokban különösen is szükség va...
2020-10-26 21:27:51
Útravaló – 2020. október 6.
... lelkierő kellett hozzá, hogy mindent újrakezdjen, és gyökeresen másként éljen utána. A feltámadott Jézussal való találkozás viszi előre Szent Pált, és ez adja neki az erőt a komoly missziós munkához. Jézus szavai a sürgölődő Mártához megerősítenek bennünket abban, hogy a munka Jézus szemlélése nélkül csak fárasztó ténykedés lesz. Keressük a helyes egyensúlyt imádság és munka közöt...
2020-10-06 10:29:52
Átadták a felújított Hársfa-házat”.
... forrásból, önkormányzati támogatással sikerült a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak a beruházást megvalósítania, amelynek köszönhetően jobb körülményeket tudnak biztosítani az itt zajló munkához.
A mai nap nagy öröm számunkra, mondta Tuczainé Régvári Marietta, aki ismertette a ház történetét. Egykori kántor-tanítói lakásból és egyházi iskolai épületből áll az épületegyütt...
2020-10-03 08:06:47
Egy szemtanú beszámolója Pio atya utolsó órairól
... atyáért bármiről lemondok. Nem tartok, nem félek semmitől. Szeretnék egy ideig a közelében lenni." Így kerültem ide.
Pio atya azzal fogadott: ,,Isten hozott. Nos, fogjunk munkához." Kérdeztem, emlékszik-e rám. ,,Hát persze - felelte -, Francesco testvére vagy."
Haláláig mellette voltam. Utolsó szentmiséjét szeptember 22-én mondta. ...
2020-09-22 12:34:06
Harminc esztendő
... mennyi öröm, áldás,
Fáradság után is mindig megújulás,
Mert keresztet vinni, bánatot hordozni,
Azt is könnyebb annak, aki tud szolgálni.

Azért volt ereje, kedve a munkához,
Mert mindig oda ment Parancsolójához,
Megbízatását az Istentől vette,
Harminc esztendő telt el már felette.

Hogyha most ránézünk, úgy megszégyenülünk,
Mi...
2020-08-29 21:57:07
Szent Rókus 08.16
... egészséges fiatalembert a betegségtől. Végül azonban engedélyt adott.Rókus a betegek között szokása szerint előbb mindent és mindenkit megáldott Jézus Krisztus nevében, és utána látott munkához. Félelem nélkül gondozta a betegeket, akik szentként fogadták, mert tapasztalták, hogy gyógyulást hoz nekik. Amikor a kórházban elvégezte a napi munkáját, megkereste a betegeket a városban ...
2020-08-17 12:17:32
1 2 3 ....................251 ...........376 377 ..........501 502 
Címkék: Nincs Cím, Sárai-Szabó Kelemen, Szent Rókus, Szent Pált, Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak, Tuczainé Régvári Marietta, Jézus Krisztus, szemtanú beszámolója, középső ujjába, saját mesterségéhez, pocok cipőt, cinke ruhá, afrikai gyerekek, ilyen munkához, legnagyobb nyugalommal, világ minden, ókori Egyiptomban, gyógynövényt adták, piramist építő, kemény fizikai, olimpiai sportolóknak, közelében lenni, mindennapi élethez, távoktatáshoz vagy, napokban különösen, feltámadott Jézussal, komoly missziós, sürgölődő Mártához, munka Jézus, helyes egyensúlyt, beruházást megvalósítania, betegek között, kórházban elvégezte, napi munkáját, teljesítményüket, elkötelezettsége, megszégyenülünk, berendezésekkel, parancsolójához, görögországban, rendelkezzenek, megvalósítania, megerősítenek, mesterségéhez, önkormányzati, távoktatáshoz, körülményeket, sportolóknak, jelentkezzen, tapasztalták, gyógynövényt, mutatóujjába, szentmiséjét, épületegyütt, megbízatását, gyűrűsujjába, rendezkedtek, köszönhetően, fiatalembert,
© 2013 TVN.HU Kft.