Belépés
Katalán válság - Általános sztrájk kezdődött Katalóniában
... Intersindical-CSC és az Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) kisebbségi szakszervezet hirdette meg. A felhívásához nem csatlakoztak a dolgozók túlnyomó többségét képviselő Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT) nevű szakszervezet sem.
A sztrájk szervezői nagyszabású tüntetést hirdettek délutánra Barcelonába. Oda várják a Szabadságmen...
2019-10-18 09:01:09
Katalán válság - Sztrájkkal, tüntetésekkel és útlezárásokkal tiltakoznak Katalónia-szerte a függetlenségi vezet
... általános sztrájkot erre a napra Katalóniában az Intersindical - CSC nevű kisebbségi szakszervezet. Felhívásához azonban nem csatlakoztak a dolgozók túlnyomó többségét képviselő Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT) nevű szakszervezetek.
A nap folyamán ezért tüntetők vonultak a CCOO barcelonai székházához, amelyet tojásokkal hajigáltak meg,...
2019-02-21 16:24:20
Újból sztrájkolnak az Amazon madridi logisztikai központjának dolgozói
... annak újratárgyalását követelik. Az kívánják elérni, hogy a cég garantálja számukra egyebek mellett a bérek inflációkövetését és a fizetett betegszabadságot.
Douglas Harper, a Munkásbizottságok (CCOO) nevű szakszervezet képviseletében arról beszélt, hogy a sztrájkot a nappali műszakban a munkavállalók 70 százaléka, az éjszakai műszakban pedig 60 százaléka követte.
Egyútt...
2019-01-03 18:51:09
Országos sztrájkra készülnek a nők Spanyolországban nőnapon
... a napnak épp az a célja, hogy megmutassák: mi történik, ha a nők egy napig nem dolgoznak.
A munkabeszüntetést támogatják a dél-európai ország legnagyobb szakszervezetei, a Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT), valamint a spanyol parlament több baloldali pártja, továbbá Manuela Carmena, Madrid polgármestere és Ada Colau, Barcelona polgármes...
2018-03-05 07:15:00
Ismét tüntetnek a nyugdíjasok szerte Spanyolországban
... ellopja a nyugdíjunkat!", "Kezeket fel, ez rablótámadás!", "Igazságot!". Többen követelték a spanyol kormány lemondását is.
Az ország két legnagyobb dolgozói érdekképviselete, a Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT) felhívására hasonló megmozdulásokat tartottak például Córdoba, Málaga, Sevilla, Oviedo, Vigo, Murcia, Pamplona, Valencia város...
2018-03-01 13:42:29
Tízezrek tüntettek Spanyolországban nyugdíjemelést követelve
... csatlakoztak, például Bilbaóban, Barcelonában, Valenciában, La Corunában, Oviedóban, Sevillában, és a Kanári-szigeteken is.
Az ország két legnagyobb dolgozói érdekképviselete a Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT) is támogatta a megmozdulásokat.
Mari Carmen Barrera, az UGT szociálpolitikai titkára Madridban elmondta: amíg a kormány ne...
2018-02-22 18:58:58
Katalán népszavazás - Nagyszabású sztrájk és felvonulások bénítják meg Katalóniát
... igyekezett megakadályozni az alkotmánybíróság által felfüggesztett referendum megrendezését.
A vasárnapi események hatására Spanyolország két legnagyobb dolgozói szakszervezete, a Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetségének (UGT) katalán szervezetei is jelezték: ők is támogatják a tiltakozói akciót a rendőri erőszak ellen.
Monste Ros, a CCOO ka...
2017-10-03 12:12:58
Katalán népszavazás - Sztrájkot hirdetett keddre több szakszervezet Katalóniába
... igyekezett megakadályozni az alkotmánybíróság által felfüggesztett referendum megrendezését.
A vasárnapi események hatására Spanyolország két legnagyobb dolgozói szakszervezete, a Munkásbizottságok (CCOO), illetve a Spanyol Munkások Általános Szövetségének (UGT) katalán szervezetei is jelezték: ők is támogatják a tiltakozói akciót a rendőri erőszak ellen. Egész Katalóniát meg...
2017-10-02 18:53:47
A munkavállalói jogok helyreállítását és valódi társadalmi párbeszédet követeltek tüntetők Madridban
...
"A jogokért, a bérekért, a nyugdíjakért és a szegénység elleni küzdelem miatt vagyunk itt" - mondta a demonstráció előtt Ignacio Fernández Toxo, a Munkásbizottságok (CCOO) nevű szakszervezet elnöke újságíróknak nyilatkozva.
Kiemelte az időpont jelentőségét, hiszen a jövő évi költségvetés tervezetét még nem nyújtotta be a kormány a parlamentnek, így szerinte még van lehet...
2016-12-18 14:23:20
Szemétben gázolnak az utasok a barcelonai reptéren a takarítók sztrájkja miatt
... padlóját papírszemét borítja.
A takarítók négy napja léptek sztrájkba mivel munkáltatójuk, a Valoriza nevű takarítócég átszervezésekre készül.
A munkabeszüntetést meghirdető Munkásbizottságok (CCOO), és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT) nevű szakszervezetek szerint 20 százalékos költségcsökkentést tervez végrehajtani a vállalat, a munkavállalókat az eddigi ny...
2016-12-02 11:01:49
1 2 
Címkék: Intersindical Alternativa, Spanyol Munkások Általános Szövetsége, Douglas Harper, Manuela Carmena, Mari Carmen Barrera, Spanyol Munkások Általános Szövetségének, Monste Ros, Egész Katalóniát, Ignacio Fernández Toxo, függetlenségi vezet, nyugdíjasok szerte, munkavállalói jogok, barcelonai reptéren, takarítók sztrájkja, dolgozók túlnyomó, sztrájk szervezői, napra Katalóniában, kívánják elérni, bérek inflációkövetését, fizetett betegszabadságot, nappali műszakban, éjszakai műszakban, munkabeszüntetést támogatják, dél-európai ország, spanyol parlament, spanyol kormány, alkotmánybíróság által, vasárnapi események, tiltakozói akciót, rendőri erőszak, szegénység elleni, demonstráció előtt, időpont jelentőségét, takarítók négy, munkabeszüntetést meghirdető, spanyolországban, érdekképviselete, betegszabadságot, alkotmánybíróság, szociálpolitikai, munkavállalókat, átszervezésekre, szakszervezetek, megmozdulásokat, szakszervezetei, helyreállítását, újratárgyalását, útlezárásokkal, képviseletében,
© 2013 TVN.HU Kft.