Belépés
ITM államtitkár: a baloldal a bérnövekedést sem támogatta
... hét éve töretlen.
Az államtitkár szerint a baloldal nem csak most, hanem már az elmúlt években is egyértelművé tette, hogy a bérnövekedést sem támogatja, eddig ugyanis minden, munkát terhelő adócsökkentést elutasított, és nem adta meg a támogatást a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a rendőrök, a katonák és más közszolgálati dolgozók béremeléséhez sem.
Schanda Tamá...
2020-07-09 11:21:21
Költségvetés - LMP: a kormány nem tesz érdemi lépéseket a leszakadó vidéki térségek fejlesztéséért
... vidéken a közműadó is arányaiban nagyob...
2020-06-28 11:40:47
ITM államtitkár: idén 3 milliárd forintos keretösszeggel indul el a nyári Diákmunka program
... már napi 8 órában is dolgozhatnak.
Kiemelte, az önkormányzatokon a diákokat munkaviszony keretében kell foglalkoztatni, az állam pedig a munkáltatóknak a diákok munkabérét és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó 100 százalékát is megtéríti. Ennek megfelelően a napi 6 órás foglalkoztatás mellett a szakképzettséget igénylő munkaköröknél a tanulók havonta bruttó 157 950 fo...
2020-06-23 21:51:18
Fidesz: a baloldal mindig emeli, nem csökkenti az adókat
... szavazott meg, sem a koronavírus-járvány miatt indított gazdaságvédelmi akció keretében, sem korábban.
"A baloldal kormányzása alatt is mindig csak emelte a munkát és a vállalkozásokat terhelő adókat" - tették hozzá.
A Fidesz-frakció hangsúlyozta: 2010 óta a személyi jövedelemadót kevesebb mint felére csökkentették, miközben a baloldal ezt és a kisvállalkozókat segítő ad...
2020-06-23 21:49:01
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
... pénzügyminiszter javaslatát.
Az Országgyűlés döntése alapján a szociális hozzájárulási adó július 1-jétől 17,5 százalékról 15,5 százalékra csökken.
Ezzel megegyezően mérséklődik a kifizetőt terhelő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) is, amely így szintén 15,5 százalék lesz.
A Ház határozata alapján a kisvállalatiadó kulcsa a jelenlegi 12 százalékr...
2020-06-03 11:31:45
Koronavírus - Gulyás: sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend (1. rész)
... azoknak, akik elveszítették az állásukat, esélyt kínáljanak. Állami képzéseket vezettek be, munkahelyteremtő programokat indítottak, emelték a közmunkaprogram keretét, csökkentik a munkát terhelő adókat, a beruházásokat pedig soha nem látott mértékben támogatják - sorolta.
Gulyás Gergely szerint a cél, hogy a nehézségek ellenére az embereknek és a munkahelyteremtő vállalatokn...
2020-05-28 13:32:27
Koronavírus - Magyar Nemzet - ÁSZ-elnök: fontos a tartalékolás a 2021-es költségvetésben
... a problémákat. Akik nagy bajba kerülnek, azokat támogatni kell, de elsősorban olyan módon, hogy munkából tudjanak megélni.
Ebből szerinte az is egyenesen következik, hogy a munkát terhelő költségeket tovább kell csökkenteni, illetve részben át kell vállalni a vállalkozásoktól.
Úgy vélte, nemcsak az állami költségvetést vagy a vállalkozások üzleti elképzeléseit kell újra...
2020-05-14 09:41:57
Krónika 4. rész (kiskereskedelmi adó)
... alaptörvényhez és az uniós joghoz, valamint ahhoz az immár évtizedes múltra visszatekintő kormányzati adófilozófiához is, amelynek lényege, hogy a kormány a jövedelemadó és az élő munkát terhelő adók csökkentése révén kívánja több szabadon elkölthető jövedelemhez juttatni az embereket, miközben a költségvetési stabilitás fenntartása érdekében az adórendszer súlypontját a forgalmi-...
2020-05-07 13:53:10
Koronavírus - LMP: törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát
... helyzetbe hoz a jelentős élelmiszerár-emelkedés. Ugyancsak segíteni kell a válság által sújtott egyéni vállalkozókat, a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-k).
Az LMP javasolja a munkát terhelő adók elengedését és azt, hogy az állam vállalja át a nehéz helyzetbe került kkv-k bértömegének 60 százalékát a válság alatt.
Az önkormányzatok számára rendkívüli segélyalapot kel...
2020-03-22 12:21:15
Palkovics: dinamikusan fejlődnek a német-magyar gazdasági kapcsolatok
... akkumulátorépítő kapacitás egész Európában, és ezen a területen is tovább kell folytatni a fejlesztéseket, mert a jelenlegi, kémiai alapú akkumulátorokat célszerű lesz majd a környezetet kevésbé terhelő újakra cserélni, ami új gyártási és újrahasznosítási technológiákat igényel.
A miniszter rámutatott, hogy az atomenergia kérdését Magyarország és Németország másként látja. Né...
2020-01-31 20:52:55
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....59 60 61 
Címkék: Magyar Nemzet, Schanda Tamá, Gulyás Gergely, leszakadó vidéki, nyári Diákmunka, baloldal mindig, rendkívüli jogrend, 2021-es költségvetésben, rendeleti kormányzás, német-magyar gazdasági, államtitkár szerint, elmúlt években, egészségügyi dolgozók, diákokat munkaviszony, állam pedig, diákok munkabérét, szakképzettséget igénylő, tanulók havonta, baloldal kormányzása, vállalkozásokat terhelő, személyi jövedelemadót, kisvállalkozókat segítő, szociális hozzájárulási, kifizetőt terhelő, kisvállalatiadó kulcsa, közmunkaprogram keretét, munkát terhelő, beruházásokat pedig, nehézségek ellenére, munkahelyteremtő vállalatokn, állami költségvetést, vállalkozások üzleti, uniós joghoz, immár évtizedes, költségvetési stabilitás, adórendszer súlypontját, válság által, állam vállalja, nehéz helyzetbe, válság alatt, önkormányzatok számára, környezetet kevésbé, miniszter rámutatott, atomenergia kérdését, közteherviselési, újrahasznosítási, szakképzettséget, akkumulátorépítő, vállalkozásoktól, munkahelyteremtő,
© 2013 TVN.HU Kft.