Belépés
Elemzők: a vállalkozások nem bércsökkentéssel reagáltak a járványhelyzetre
... alacsonyabb a más ágazatokra jellemzőnél, így létszámuk mérséklődése az átlagot felfelé húzta, mint ahogy az is, hogy sok ágazatban az alacsonyabb képzettségű és így alacsonyabb bérű munkavállalókat bocsátották el.
A következő hónapok statisztikája érdekes lehet, a gazdaság újraindulásával visszakerülnek a statisztikába az alacsonyabb végzettségű munkavállalók, ami néhány sz...
2020-07-31 12:52:49
Orbán lista
... ezerszám dőlnek be cégek.
36. Az igazságtalan egykulcsos adóval a kormány a gazdagoknak adott és a szegényektől vett el.
37. Kiszolgáltatottá és kizsákmányolhatóvá tették a munkavállalókat. Az új Munka Törvénykönyve a jogszerű foglalkoztatás ellen hat.
38. Harmadára, azaz 9 hónapról 3 hónapra csökkentették a munkanélküli ellátás összegét
39. felszámolták a szak...
2020-07-25 16:16:51
LMP: közlekedési reformot csak széleskörű egyeztetés után lehet megvalósítani
... azonban nincs elég garancia, hogy az önkormányzatok élhessenek a megrendelés lehetőségével, arról sem lehet tudni, hogy az állam hogyan tudja megrendelni a szolgáltatásokat.
A munkavállalókat érintő munkajogi garanciákról sem hangzott el semmi - sorolta -, ahogy nincs koncepció a járműállomány fejlesztésére sem. Megjegyezte: a kormány által beharangozott nemzeti buszgyártásbó...
2020-07-20 14:31:57
Palkovics: a kormány célja, hogy a vidéki városok is erősödjenek a tudomány és az innováció terén
... hónapokban a koronavírus-járvánnyal való küzdelem nem csak a pandémiás helyzet kezelését jelentette, a gazdasági nehézségekre is fel kellett készülni. Kiemelte: a nehéz helyzetbe került munkavállalókat oktatásokkal is segítik, ezek közül az egyik legkiemelkedőbb az informatikusképzés, melyre közel 65 ezren jelentkeztek.
Bóka István, Balatonfüred kormánypárti polgármestere ha...
2020-07-17 12:22:38
A kormányt és az ellenzéket is bírálta az LMP frakcióvezetője
... helyben vagy regionálisan kellene megtermelni, és nem egy másik kontinensről ide szállítani.
Azt mondta: a kabinet továbbra is a "profitéhséget" igyekszik kiszolgálni, míg a munkavállalókat egyre kiszolgáltatottabbá teszi. De a kormány az éghajlatváltozás ellen sem lép, klímastratégiája csupán a paksi bővítést akarja legitimálni - jelentette ki Keresztes László Lóránt.
...
2020-06-29 12:42:42
Állami mentőcsomagot kapott a KLM is
... után le fognak hívni, az összeggel egy korábban használt hitelkeretet töltenek fel és zárnak le.
A holland kormány cserébe reorganizációt vár el a társaságtól, amely érinti a munkavállalókat, a felsővezetői fizetéseket, a járathálózatot és a cég struktúráját is, de részleteket nem közöltek.
A megállapodást a holland kormánynak és az Európai Bizottságnak, mint az unióvers...
2020-06-26 18:12:04
BKK: változik az utazási költségtérítések elszámolása július 1-jétől
... regisztrációkor ehelyett a munkáltató a saját adószámát adta meg, akkor a számla elszámolhatósága érdekében meg kell változtatni a regisztrált adatokat.
A BKK kéri azokat a munkavállalókat, akik bérleteiket rendszeresen a BKK jegyautomatáiból vásárolják és számlát is szoktak igényelni, hogy vizsgálják meg, kell-e új QR-kódot kérniük.
Ezt a kódot a BKK weboldalán találhat...
2020-06-26 13:51:46
A Teva gyógyszergyár logisztikai partnere a UPS Healthcare Hungary lesz
... Sajóbábonyban - jelezték.
A tervezett átalakítás mintegy 50 gödöllői munkahelyet érinthet. A tájékoztatás szerint a Teva arra törekszik, hogy a további működéshez szükséges munkavállalókat megtartsa és cégen belül máshol tovább foglalkoztassa.
A Teva a magyar gyógyszerpiac egyik meghatározó szereplője, a magyarországi vállalat továbbra is központi szerepet tölt be az any...
2020-06-25 14:01:53
Az MSZP vezetői bérplafont és dolgozói nyereségrészesedést javasol
... "szakszervezetek és munkavállalók elleni tízéves harcának emblematikus helyszíne lesz".
Úgy értékelt: 2010 óta a kormány a munka törvénykönyvének módosításával totálisan kiszolgáltatta a munkavállalókat a cégeknek, kivéreztette a szakszervezeteket, valamint sorra fogadott el olyan jogszabályokat, amelyek a munkáltatókat hozták helyzetbe a munkavállalókkal szemben.
Emell...
2020-06-25 13:01:43
Palkovics: jelentős források jutnak a munkahelyek megőrzésére és teremtésére
... a gazdaságvédelmi akcióterv láthatóan jól szolgálja a koronavírus-válsággal legjobban érintettek megsegítését: a Diákhitel plusz a fiatalokat, a munkahelyvédelmi bértámogatás a munkavállalókat. A bértámogatásra kérelmet benyújtó vállalatok száma meghaladta a 12 ezret és mintegy 180 ezer munkavállalót érint.
Az eddigi és tervezett intézkedéseknek köszönhetően mintegy 1,2 milli...
2020-06-25 12:51:25
1 2 3 .......................75 76 ............113 114 ............150 151 152 
Címkék: Healthcare Hungary, Munka Törvénykönyve, Bóka István, Keresztes László Lóránt, Európai Bizottságnak, kormány célja, vidéki városok, innováció terén, utazási költségtérítések, munkahelyek megőrzésére, átlagot felfelé, alacsonyabb képzettségű, következő hónapok, gazdaság újraindulásával, alacsonyabb végzettségű, gazdagoknak adott, szegényektől vett, jogszerű foglalkoztatás, munkanélküli ellátás, önkormányzatok élhessenek, megrendelés lehetőségével, állam hogyan, munkavállalókat érintő, járműállomány fejlesztésére, kormány által, pandémiás helyzet, gazdasági nehézségekre, nehéz helyzetbe, egyik legkiemelkedőbb, másik kontinensről, kabinet továbbra, munkavállalókat egyre, éghajlatváltozás ellen, paksi bővítést, korábban használt, holland kormány, felsővezetői fizetéseket, holland kormánynak, saját adószámát, számla elszámolhatósága, regisztrált adatokat, tervezett átalakítás, tájékoztatás szerint, további működéshez, magyar gyógyszerpiac, magyarországi vállalat, munka törvénykönyvének,
© 2013 TVN.HU Kft.