Belépés
Puskás musical
... Aranycsapat - történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket!
A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.
22 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, tűzijáték, artisták, 300 négyzetméter ledfal...
2021-01-11 23:03:27
Meghalt Terry Jones, a Monthy Python sztárja
... komédiában. Ugyanúgy kigúnyolták a híres politikusokat, médiaszemélyiségeket és művészeket, mint a londoni kispolgárokat.
Érdekesség, hogy az alkotók saját maguk játszották a sorozat szereplőit, nőket és férfiakat egyaránt. Eleinte még próbálkoztak színésznőkkel, de úgy tapasztalták, velük a poénok nem elég csattanósak, kevésbé ülnek, ezért később már csak csinibaba szerepre ...
2020-01-22 14:41:51
Bemutatókkal indul az évad a Vígszínházban és a Pesti Színházban
...
F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című kultikus regényének szereplői a híres filmváltozatok után most a Víg színpadán is életre kelnek: a musical zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós, dalszövegeit pedig Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila írta, aki egyúttal az előadás rendezője is - közölte a Vígszínház az MTI-vel.
Mint a teátrum emlék...
2019-09-03 13:42:02
Tizennégy egészestés animációt láthat a közönség az idei Anilogue fesztiválon
... figuráját megalkotó Michel Ocelot Dilili Párizsban című bűnügyi animációs kalandfilmjének vetítésével veszi kezdetét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A századforduló Párizsában játszódó film szereplői között megjelenik többek között Toulouse-Lautrec, Louis Pasteur vagy Marie Curie is.
A fesztivál öt napja alatt 55 esemény várja az érdeklődőket. Az Uránia mellett a Három Hol...
2018-11-20 13:05:18
30 éves a Szomszédok teleregény
Forrás: Újbuda

Szeptember 3-án nagyszabású fesztivállal ünnepli Újbuda a kultikus teleregény, a Szomszédok indulását. A jubileumi ünnepség a teleregény forgatási helyszínén, Gazdagréten lesz. A rendezvényhez szeptember 2-án kapcsolódó Halászléfőző Verseny ugyancsak a Gazdagréti és Rétkerülő útak közötti parkban lesz. A kétnapos fesztivál programjai ingyenesek.
Akár...
2017-09-04 11:33:56
A Hamlet próbáját is meg lehet nézni az idei VígNapon
...
A színház közleménye szerint a VígNapon számos titok kiderül a 122. évad bemutatóiról. A nagyszínpadon az igazgató bemutatja az új darabok szereplőit és alkotóit, a Házi Színpadon részleteket láthatnak a Mondjad, Atikám! című készülő József Attila estből vagy találkozhatnak A Pál utcai fiúk szereplőivel és a Vígszínház művészeivel is.
A jövő év elején ünnepli harmincadi...
2017-09-02 17:52:28
A Valahol Európában című musicalt mutatja be a Pesti Magyar Színház
... képesek az emberek átélni mindezt. Az emberséget keresem a történetekben" - mondta.
A darab a II. világháború végén játszódik. Az Állami Javítóintézetet szétbombázták. A történet szereplői az árván, otthontalanul kóborló gyerekek, akik bandákba verődve járják az országot, próbálják túlélni a háború viszontagságait.
Vándorlásuk közben találnak egy elhagyatottnak tűnő kast...
2016-12-01 13:12:38
Gyereknap - Változatos programok a hétvégén Budapesten
... megismerkedhetnek a betlehemezés hagyományával is. Kreatív néprajzolás címmel a fiataloknak és felnőtteknek készül programmal az intézmény: egy képzeletbeli utazáson izgalmas történet szereplői lehetnek, miközben szemük előtt, lépésről lépésre rajzolódik ki majd saját tükörképük, amelyet a foglalkozás végén akár el is készíthetnek a kiállítás foglalkoztató terében. A programok mel...
2016-05-27 08:51:29
A középső nevét Klapka György tiszteletére kapta.
... Idler, Today). 1898-ban németországi látogatása ihlette következő regényét, a Három ember kerékpáront (Three Men on the Bummel), ami a világsikerű könyve folytatása. Habár ugyanazok a szereplői, mégsem lett olyan sikere, mint elődjének. 1902-ben adták ki Paul Kelver című önéletrajzszerű regényét, majd 1908-ban pedig a Passing of the Third Floor Back című komorabb hangvételű játéká...
2016-05-02 19:01:21
Táncművészeti Főiskola: nincs válságban a magyar táncművészképzés
... Főiskola teljesíti vállalását, hiszen a szerződéssel társulatoknál dolgozó, diplomás végzőseinek elhelyezkedési aránya 98 százalék" - áll a közleményben.
"A Billy Elliot gyermek szereplői valódi tehetségek, sugárzóan tiszta egyéniségek, akikkel bármely életkorban nagyszerű lesz azonosulni. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a 10 fős főszereplő csapat fele, öt fő az MTF jelen...
2016-02-19 16:51:59
1 2 3 4 5 
Címkék: Meghalt Terry Jones, Monthy Python, Pesti Színházban, Valahol Európában, Pesti Magyar Színház, Klapka György, Táncművészeti Főiskola, Scott Fitzgerald, Kovács Adrián, Vecsei, Vidnyánszky Attila, Michel Ocelot Dilili Párizsban, Uránia Nemzeti Filmszínházban, Louis Pasteur, Marie Curie, Három Hol, Halászléfőző Verseny, Házi Színpadon, József Attila, Állami Javítóintézetet, Three Men, Paul Kelver, Third Floor Back, Billy Elliot, idei Anilogue, idei VígNapon, hétvégén Budapesten, középső nevét, magyar táncművészképzés, színdarab teljes, musical szereplői, színdarabban tesznek, híres politikusokat, londoni kispolgárokat, alkotók saját, sorozat szereplőit, nagy Gatsby, híres filmváltozatok, musical zenéjét, előadás rendezője, teátrum emlék, századforduló Párizsában, kultikus teleregény, jubileumi ünnepség, teleregény forgatási, rendezvényhez szeptember, kétnapos fesztivál, színház közleménye, igazgató bemutatja, emberek átélni, emberséget keresem, történet szereplői, háború viszontagságait, elhagyatottnak tűnő,
© 2013 TVN.HU Kft.