Belépés
2. rész - Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten
... börtönidőszakát. Az ünnepségen Sára Botond polgármester és Habsburg-Lotharingiai Mihály, a Mindszenty Alapítvány elnöke mondott beszédet; záróeseményeként pedig Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be hálaadó szentmisét a Szent István-bazilikában, melyen a zenei szolgálatot a szentmisét követően koncertet is bemutató Szent Efrém Férfikar adta Bubnó Tamás vezetésével.
A ...
2018-11-14 17:34:38
Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten
... egyenes, bátor jellemével példát adva nevelte fiát, aki papi, püspöki példát pedig gróf Mikes János szombathelyi püspöktől kapott, aki templomokat építtetett, a szegények iránt érzékenységet mutatott, mindig a gyengék oldalán állt, akárcsak később maga Mindszenty..
............
Székely János...
2018-11-14 17:27:26
Amit másoknak odaadtunk, az elkísér minket a mennybe
... odaadtunk, az elkísér minket a Mennyei Atya ítélőszéke elé, a mennyországba...
2018. november 13. kedd 11:20
A plébánia alapításának századik évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek a balatonfüredi Krisztus Király-templomban november 11-én, vasárnap.

Bővebben http://www.magyarkurir.hu/hirek/amit -masoknak-odaadtunk-az-elkise...
2018-11-13 12:24:57
Ferenc pápa: A templomok ne váljanak piaccá!
... világiasság a pénzistentől függ.
Ferenc pápa: A templomok ne váljanak piaccá!
2018. november 9. péntek 18:35
A Szent Márta-ház kápolnájában november 9-én, pénteken reggel bemutatott szentmisén a pápa a templom megtisztításáról szóló evangéliumi részről (Jn 2,13-22) beszélt.
A templomok legyenek ,,Isten házai", ne pedig piacok vagy a világiasság...
2018-11-11 22:18:03
Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz!
... és a bánat.
Eredj, ha nem hiszed.

Hajdanában Mikes se hitte ezt,
ki rab hazában élni nem tudott
de vállán égett az örök kereszt
s egy csillag Zágon felé mutatott.
Ha esténként a csillagok
fürödni a Márvány-tengerbe jártak,
meglátogatták az itthoni árnyak,
szelíd emlékek: eszeveszett hordák,
a szívét kitépték.
S hegyeken,...
2018-11-11 07:28:09
Az Osztrák–Magyar Monarchia első világháborús hősi hal
A Piazza Navona közelében található Santa Maria dell'Anima-templom a német és osztrák hívek nemzeti templomának számít Rómában. Ezért is helyezték e templom kriptájában örök nyugalomra az Osztrák-Magyar Monarchia hősi halottjait, az első világháború idején Rómában és környékén elhunyt hadifoglyok maradványait.
Az Osztrák-Magyar Monarchia első világháborús hős...
2018-11-08 17:26:27
Orbán: Európa a nemzetek Európája lesz vagy nem lesz
... gyökereit és szellemi, lelki identitását vesztett Európát akarnak. A mi európai víziónk azonban a nemzetek Európája, amelynek 27 arca van, és amely "egyszerre keresztény és demokrata" - mutatott rá.
A kormányfő azt mondta: "mi az EPP, a győztesek pártja vagyunk", a győzelem "része a DNS-ünknek". "Ahhoz vagyunk szokva, hogy az emberek a saját pártjuknak tekintenek bennünket, m...
2018-11-08 11:31:32
Októberben tovább csökkent a munkanélküliség Csehországban
... októberben pedig 3,6 százalékos.
"A munkaadók nagy része októberben is új munkásokat keresett. Folytatódnak a szezonális munkák és a nyári idegenforgalmi szezon sem ért még véget" - mutatott rá a hivatal közleményében.
A hivatal szerint kedvező, hogy folyamatosan csökken a hosszú ideje, több mint egy éve munkát keresők aránya a munkanélküliek körében. Idén októberben ez...
2018-11-08 11:31:19
Magyar Idők - Az agrártárca szerint az idén elkezdődhet a Kárpát-medencét lefedő falugazdászprogram
... falugazdászok munkájának eredményeként a külhoni mezőgazdászok bevonhatóvá válhatnak az anyaországi kül- és belkereskedelembe is, a támogatások által pedig megerősödhetnek a gazdaságok" - mutatott rá Nagy István.
A szakemberek legfőbb feladata az aktuális pályázati lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatás, valamint azon életképes, magyar tulajdonosi körrel bíró és minőségi él...
2018-11-08 09:22:13
A vártnál kisebb lett Németország külkereskedelmi többlete szeptemberben
... várták az augusztusban mért 0,1 növekedés, illetve 2,4 százalékos visszaesés után.
Carsten Brzeski, az ING Ausztriáért és Németországért felelős közgazdásza az adatokat kommentálva rámutatott, hogy Németország exportja az utóbbi hat hónap közül négy esetében csökkent. A friss adatok egy csalódást keltő hetet zártak a német ipar szemszögéből nézve, és a rendelkezésre álló havi...
2018-11-08 09:11:25
1 2 3 ............1217 1218 ......1825 1826 ......2433 2434 2435 
Címkék: Reményik Sándor, Magyar Monarchia, Magyar Idők, Sára Botond, Habsburg-Lotharingiai Mihály, Mindszenty Alapítvány, Erdő Péter, Szent István-bazilikában, Szent Efrém Férfikar, Bubnó Tamás, Mikes János, Székely János, Mennyei Atya, Márfi Gyula, Krisztus Király-templomban, Szent Márta-ház, Hajdanában Mikes, Piazza Navona, Santa Maria, Nagy István, Carsten Brzeski, elkísér minket, nemzetek Európája, munkanélküliség Csehországban, agrártárca szerint, idén elkezdődhet, vártnál kisebb, ünnepségen Sára, zenei szolgálatot, szentmisét követően, szegények iránt, gyengék oldalán, plébánia alapításának, balatonfüredi Krisztus, pénzistentől függ, templom megtisztításáról, templomok legyenek, örök kereszt, csillag Zágon, itthoni árnyak, szívét kitépték, első világháború, győztesek pártja, saját pártjuknak, munkaadók nagy, szezonális munkák, nyári idegenforgalmi, hivatal közleményében, hivatal szerint, hosszú ideje, munkanélküliek körében, külhoni mezőgazdászok, anyaországi kül-, támogatások által, szakemberek legfőbb,
© 2013 TVN.HU Kft.