|
|
|
...
Könnyű grízgaluska
2 tojás, 2,5 ek. (5 dkg) búzadara, 1 ek. olaj, Petrezselyem zöldje, só.
A tojásfehérjét felverjük habnak. Beletesszük a sárgáját, csipet sót és a búzadarát, olajat. Aki szereti, petrezselyem zöldjét is vághat bele. Jól elkeverjük, kicsit állni hagyjuk. Levesbe szaggatjuk, kb. 3 percig főzzük.
... |
2012-11-27 13:46:13 |
|
|
|
|
|
|
...
(Moules á la mariniére)
Hozzávalók: 2 1 kagyló, 15 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, só, bors, petrezselyem zöldje.
A megmosott kagylót edénybe tesszük, finomra vágott hagymával, vagdalt petrezselyemzölddel meghintjük, borsozzuk, s a fehérbort hozzáöntve, fedővel letakarva, gyors tűznél felforraljuk, néhány percig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Ekkor kiszedjük a ka... |
|
2010-11-10 05:20:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Könnyű grízgaluska
2 tojás, 2,5 ek. (5 dkg) búzadara, 1 ek. olaj, petrezselyem zöldje, só.
A tojásfehérjét felverjük habnak. Beletesszük a sárgáját, csipet sót és a búzadarát, olajat. Aki szereti, petrezselyem zöldjét is vághat bele. Jól elkeverjük, kicsit állni hagyjuk. Levesbe szaggatjuk, kb. 3 percig főzzük. ... |
2010-09-27 19:02:31 |
|
|
|
|
|
|
Rizses gombaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetőleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi őrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst... |
|
2010-09-27 05:43:45 |
|
|
|
|
|
|
Töltött omlett, paradicsommártással.
Hegedűs János: Vegetáriánus főételek
Hozzávalók: 8db tojás, 6 evőkanál liszt, 2 dl tej, 30 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A felvert tojásokból 4 evőkanál liszttel, tejjel és sóval omlett tésztát k... |
|
2010-09-27 05:16:34 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg tisztított bélszín,
5 dkg vaj,
8 dkg zsír,
20 dkg
gomba,
1 kis fej hagyma,
25 dkg rizs,
1 csomó zöldpetrezselyem,
törött bors,
só.
Elkészítés:
A letisztított és lehártyázott... |
2010-05-08 15:03:35 |
|
|
|
|