Belépés
Könnyű grízgaluska
...
Könnyű grízgaluska
2 tojás, 2,5 ek. (5 dkg) búzadara, 1 ek. olaj, Petre­zselyem zöldje, só.
A tojásfehérjét felverjük habnak. Beletesszük a sárgáját, csipet sót és a búzadarát, olajat. Aki sze­reti, petrezselyem zöldjét is vághat bele. Jól elke­verjük, kicsit állni hagyjuk. Levesbe szaggatjuk, kb. 3 percig főzzük.
...
2012-11-27 13:46:13
Tengeri kagyló tengerész módon
...
(Moules á la mariniére)
Hozzávalók: 2 1 kagyló, 15 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, só, bors, petre­zselyem zöldje.
A megmosott kagylót edénybe tesszük, finomra vágott hagymával, vagdalt petrezselyemzölddel meghintjük, borsozzuk, s a fehérbort hozzáöntve, fedővel letakarva, gyors tűznél felforraljuk, néhány percig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Ekkor kiszedjük a ka...
2010-11-10 05:20:57
Könnyű grízgaluska
...
Könnyű grízgaluska
2 tojás, 2,5 ek. (5 dkg) búzadara, 1 ek. olaj, petre­zselyem zöldje, só.
A tojásfehérjét felverjük habnak. Beletesszük a sárgáját, csipet sót és a búzadarát, olajat. Aki sze­reti, petrezselyem zöldjét is vághat bele. Jól elke­verjük, kicsit állni hagyjuk. Levesbe szaggatjuk, kb. 3 percig főzzük. ...
2010-09-27 19:02:31
Rizses gombaleves
Rizses gombaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetőleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi őrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst...
2010-09-27 05:43:45
Töltött omlett, paradicsommárt
Töltött omlett, paradicsommártással.
Hegedűs János: Vegetáriánus főételek
Hozzávalók: 8db tojás, 6 evőkanál liszt, 2 dl tej, 30 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A felvert tojásokból 4 evőkanál liszttel, tejjel és sóval omlett tésztát k...
2010-09-27 05:16:34
Bélszín Gombával

Hozzávalók:

60 dkg tisztított bélszín,
5 dkg vaj,
8 dkg zsír,
20 dkg
gomba,
1 kis fej hagyma,
25 dkg rizs,
1 csomó zöldpetre­zselyem,
törött bors,
só.

Elkészítés:

A letisztított és lehártyázott...
2010-05-08 15:03:35
1 
Címkék: Bélszín Gombával, Hegedüs János, Hegedűs János, tojásfehérjét felverjük, megmosott kagylót, fehérbort hozzáöntve, kagylók kinyílnak, gombát megtisztítjuk, felvert tojásokból, paradicsompüré, paradicsommárt, tojásfehérjét, megtisztítjuk, csiperkegomba, vegetáriánus, felforraljuk, petrezselyem, letisztított, lehártyázott, grízgaluska, beletesszük, elkészítése, vöröshagyma, hozzávalók, szaggatjuk, tojásokból, késhegynyi, hozzáöntve, gombaleves, kávéskanál, szeletekre, meghintjük, tisztított, elkészítés, borsozzuk, mariniére, hagymával, zöldpetre, letakarva, tengerész, kinyílnak, kiszedjük, búzadarát, felverjük, csipetnyi, lehetőleg, teáskanál, fehérbort, megmosott, vastagabb, evőkanál, búzadara, gombával, sárgáját, főételek, liszttel, bélszín, kagylók, töltött, zselyem, hegedűs, levesbe, hagyjuk, tengeri, zöldjét, tésztát, levesek, hegedüs, kagylót, vagdalt, fedővel,
© 2013 TVN.HU Kft.