Belépés
Székely János püspök tartott előadást a Jelenések könyve .
... egy háború fázisaira utal. Az első négy harsona az egyiptomi csapások mellett a Jeremiás könyvéből ismert tengerbe hulló ürömről ír. A vizek vérré válása a vértanúk vérére utal, a négy élőlény pedig a világ alapelemeit szimbolizálja. A látomásokban megjelenő képek bibliai gyökerűek, így például a tekercs lenyeléséről, vagy a Góg és Magóg elleni harcról Ezékielnél olvashatunk....
2021-01-16 09:37:30
Hallod? Énekelnek.
Hallod? Énekelnek.

,,Mind a négy élőlénynek hat-hat szarva volt... Éjjel-nappal folyvást ezt zengték: Szent, szent, szent az Úr...." (Jel 4,8 - róm. kat. ford. Biblia, Bp. 1982. 4. kiadás)

János nem nézhetett egyenesen Isten szemébe. Inkább valami vakító fényt látott, mely fény a trónust vette körül színes szivárványként.
Hát pers...
2021-01-11 23:06:13
SÍK SÁNDOR : Hiszek - vallásos
... tenmagadnak
És mosolyoghatsz, alkothatsz, ölelhetsz.
Hiszek Istenben, hiszem a Szentlelket.

Hiszek, és tudom, honnan a hitem.
Házamat én kőszirtre építem.
Négy élőlény az erős alapok:
ember, oroszlán, sas, tulok.
Hallottam a piacon szólni Pált,
Hallottam Ágostont és Ottokárt,
Látom a szirten Péter kulcsait,
S bennem a mélyben...
2020-12-06 20:40:40
34. évközi hét hétfő 11.23
... mint nagy vizek zúgását és mint erős mennydörgés robaját. A szózat, amelyet hallottam, úgy hangzott, mint amikor a hárfások hárfáikat pengetik. Új éneket énekeltek Isten trónja, a négy élőlény és a vének előtt. Az éneket nem tudta megtanulni senki más, mint az a száznegyvennégyezer, akik meg vannak váltva a földről.
A Bárány nyomában járnak, bárhová megy. Ők a megváltottak az...
2020-11-23 09:43:35
33. évközi hét szerda 11.18
SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
A huszonnégy vén az Isten országának oszlopait, a pátriárkákat és az apostolokat jelképezi; a négy élőlény pedig az evangélistákat. Mindnyájan az örökkévaló Istent magasztalják.
Én, János, látomásban láttam, hogy kapu nyílt az égen. És hangot hallottam, amely olyan volt, mint a harsona hangja. Így szólt: ,,Jöjj fel ide! Megmutatom nek...
2020-11-18 16:41:11
Mindenszentek 11.01
... előtt. Fehér ruhában voltak, a kezükben pálmaággal. Hangos szóval kiáltották: ,,Üdv Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak!" Az angyalok mind a trón, a vének és a négy élőlény körül álltak. Arcra borultak a trón előtt, és imádták az Istent: ,,Ámen. Áldás, dicsőség, bölcsesség, hála, tisztelet, hatalom és erő a mi Istenünknek örökkön-örökké! Ámen."
...
2020-11-01 08:35:16
19. évközi hét szerda 08.12
... fölemelkedtek a földről.
Elindultak a kerekekkel együtt, és megálltak az Úr háza keleti kapujának a bejáratánál.
Izrael Istenének dicsősége lebegett felettük.
Ezek azok az élőlények voltak, amelyeket Izrael Istene alatt láttam a Kobár folyó mellett, és megértettem, hogy kerubok voltak.
Mindegyiknek négy arca és négy szárnya volt.
Szárnyuk alatt emberi kézh...
2020-08-12 07:49:36
Sosem volt még ekkora a műanyag mikroszemcsék koncentrációja a tengerfenéken
... látható réteg mindössze az egy százalékát képviseli a tengerekben rejlő hulladéknak, a többi 99 százalékról nem tudni, merre lehet.
Szinte biztosra veszik, hogy valamennyi a tengeri élőlények gyomrába jutott, de a nagyobb része összetört és egyszerűen elsüllyedt.
A kutatásban használt minták az Olaszország, Korzika és Szardínia közötti területről származnak. A tudósok sz...
2020-05-03 20:16:34
A dió és a diófa gyógyhatásairól (2)
... bőrproblémák esetén is, a szájüreg, a torok, a garat és az egész emésztőrendszer igen sok problémája esetén is, mind ugyanarra a hatásmechanizmusra vezethető vissza. A diólevél hatóanyagai az élőlények egész sorára mérgező, élettevékenységet gátló hatással vannak. Nemcsak a diófa alatt növő gyomnövények túlnyomó részére, hanem rovarokra, férgekre, gombákra, még baktériumokra is. D...
2020-04-11 23:45:10
A dió és a diófa gyógyhatásairól (1)
... bőrproblémák esetén is, a szájüreg, a torok, a garat és az egész emésztőrendszer igen sok problémája esetén is, mind ugyanarra a hatásmechanizmusra vezethető vissza. A diólevél hatóanyagai az élőlények egész sorára mérgező, élettevékenységet gátló hatással vannak. Nemcsak a diófa alatt növő gyomnövények túlnyomó részére, hanem rovarokra, férgekre, gombákra, még baktériumokra is. D...
2020-04-11 23:38:54
1 2 3 ..........37 38 ......56 57 ......74 75 76 
Címkék: Székely János, Hiszek Istenben, Hallottam Ágostont, Izrael Istenének, Izrael Istene, műanyag mikroszemcsék, diófa gyógyhatásairól, háború fázisaira, első négy, egyiptomi csapások, vizek vérré, vértanúk vérére, négy élőlény, világ alapelemeit, látomásokban megjelenő, tekercs lenyeléséről, négy élőlénynek, trónust vette, erős alapok, piacon szólni, szirten Péter, hárfások hárfáikat, vének előtt, apostolokat jelképezi, örökkévaló Istent, harsona hangja, kezükben pálmaággal, angyalok mind, trón előtt, kerekekkel együtt, élőlények voltak, tengerekben rejlő, tengeri élőlények, nagyobb része, kutatásban használt, egész emésztőrendszer, diólevél hatóanyagai, élőlények egész, diófa alatt, gyógyhatásairól, emésztőrendszer, koncentrációja, evangélistákat, szivárványként, szimbolizálja, mindenszentek, mikroszemcsék, mosolyoghatsz, tengerfenéken, fölemelkedtek, baktériumokra, bőrproblémák, megváltottak, pátriárkákat, gyomnövények, lenyeléséről, mindegyiknek, látomásokban, magasztalják, alapelemeit, tengerekben, istenünknek,
© 2013 TVN.HU Kft.