Belépés
Vádat emeltek P. Tamás ellen az 1996-os ügetői merénylet ügyében
...
Fürcht Pál felidézte: a hajtóként dolgozó sértettre 1996. november 13-án este az ügetőn négy lövést adtak le és három golyó el is találta. Az életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.
A vádirat szerint P. Tamás azért akarta megöletni a férfit, mert tudomást szerzett arról, hogy az terhelő adatot közölt róla a rendőrséggel.
A közlemény szerint az 51 éves v...
2019-08-02 10:21:41
Több mint nyolcvan programmal várja a közönséget a Margó Irodalmi Fesztivál
... sajátos irodalomtörténeti értelmezésén keresztül vezeti végig az olvasókat a magyar irodalom jeles alakjainak életén. Lackfi János 365 friss történetével készül a fesztiválra, Péterfy Gergely A golyó, amely megölte Puskint című új regényében pedig arra keresi a választ, hogy lehetséges-e a szabadság a diktatúrák romjain.
A gyerekeket június 15-én Kardos-Horváth János gyerekze...
2019-06-04 10:41:19
Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú
... egyáltalán nem aludt. Ekkor részeg orosz katonák el akarták vinni a pincében tartózkodó asszonyokat és lányokat. Apor Vilmos ellenállt. Egy katona előbb a mennyezetbe lőtt - a négy golyó helye most is látható a múzeummá alakított pincében -, majd háromszor rálőtt a püspökre. Egy asszony, meglátva vérző homlokát, felkiáltott: ,,Püspök atyánk, ezt értünk tette!&#...
2019-05-23 11:22:14
Megnyitották az első kiállítást az Iszlám Állam által lerombolt moszuli múzeumban
... Zeid Szaadalláh, a múzeum igazgatója.
Meg kell védeni azt, ami a harcok nyomait viselő épület belsejében megmaradt - tette hozzá. A homlokzatról márványlapok hiányoznak, az ablakokon golyó ütötte lyukak láthatóak.
A felbecsülhetetlen értékű műkincseket őrző épületben a dzsihadisták kalapáccsal és légkalapáccsal rongálták meg az ókori szobrokat, 2015 februárjában közétett...
2019-01-29 19:12:02
A pillanat, amikor eldördült a merénylő fegyvere.
... volt útban a pápa,
3, Khomeini ajatollahot és az iráni kormá...
2018-11-24 14:57:43
Egy 1990-es években játszódó kamaszkori fejlődésregény kapta a Goncourt-díjat
... napilap publicistája 2015. január 7-én a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztőségében tartózkodott, amikor Allah Akbar felkiáltással dzsihadisták behatoltak és 12 embert megöltek. Egy golyó az írót is arcon találta, aki a terroristák távozásáig a földön fekve halottnak tetette magát.
A történet a merénylet előtti este kezdődik, amelyet a szerző színházban töltött. Shak...
2018-11-07 15:21:59
Ryan közlegény megmentése
... csapata bátran teljesíti a parancsot, bár többen közülük a legmagasabb árat fizetik, mire sikerül megtalálni és kimenteni a fiatal katonát. A legutolsó csatajelenetben Millert eltalálja egy golyó, ami végül az életébe kerül. Mielőtt meghal, odasúgja a mellé térdelő Ryan közlegénynek:
- James, érdemeld ki... légy rá méltó!
A film utolsó jelenetében jó ötven évvel a háború...
2018-10-20 21:26:54
Mikszáth Kálmán - Magyarország lovagvárai - 32. Drégely
... beszélj!

- Hatalmas basa, tudd meg, hogy az én apám kőműves volt, ő építette a vár egy részét.

- Boszorkánymester volt, mert úgy építette a falakat, hogy a faltörő kos, az ágyúgolyóbis nem árt neki. A vöröshajú varga vigyorgott.

- Okos ember volt az én apám, mert egy helyütt olyan gyengére építette, hogy egy óra alatt tönkre tehetnéd.

- ...
2018-09-14 23:31:46
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
... csókolta meg, hogy előtte fecskenyelvet vagy -szívet tett a nyelve alá. Aki szerencsés szeretett volna lenni, az a fecske tojását itta meg. Ha valaki azt szerette volna elérni, hogy ne fogja a golyó, annak a mágikus eljárások egyik kedvelt helyszínén, a keresztúton kellett elásnia egy fecskefiókát. Annak helyén néhány nap múlva egy keresztet találhatott, amely csodás véderejű amul...
2018-09-09 16:03:34
Hídavatás
... -"
,,Én hű valék a kézfogásig
S elvette Alfréd a hugom'!"
Eltűnnek mind, a járt uton.

,,Párbajban ezt én így fogadtam:
Menj hát elül, sötét golyó'! -"
,,Én a szemérmet félrehagytam,
És íme, az lőn bosszuló:
Most vőlegényem a folyó. -"

Igy, s már nem egyenkint, - seregb...
2018-07-22 08:00:22
1 2 3 .........33 34 .....50 51 .....65 66 67 
Címkék: Margó Irodalmi Fesztivál, Boldog Apor Vilmos, Iszlám Állam, Mikszáth Kálmán, Fürcht Pál, Lackfi János, Péterfy Gergely, Kardos-Horváth János, Apor Vilmos, Zeid Szaadalláh, Charlie Hebdo, Allah Akbar, 1996-os ügetői, első kiállítást, merénylő fegyvere, 1990-es években, hajtóként dolgozó, ügetőn négy, életét csak, szakszerű orvosi, vádirat szerint, terhelő adatot, közlemény szerint, magyar irodalom, diktatúrák romjain, gyerekeket június, pincében tartózkodó, katona előbb, mennyezetbe lőtt, négy golyó, múzeummá alakított, múzeum igazgatója, harcok nyomait, homlokzatról márványlapok, ablakokon golyó, felbecsülhetetlen értékű, dzsihadisták kalapáccsal, ókori szobrokat, iráni kormá, terroristák távozásáig, földön fekve, merénylet előtti, szerző színházban, legmagasabb árat, fiatal katonát, legutolsó csatajelenetben, életébe kerül, mellé térdelő, film utolsó, vöröshajú varga, helyütt olyan, mágikus eljárások, keresztúton kellett, keresztet találhatott, járt uton, szemérmet félrehagytam, boszorkánymester,
© 2013 TVN.HU Kft.