Belépés
Szijjártó: sikeres az átállás a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra
...
A külügyminiszter elmondta azt is, hogy a Krones AG 15 milliárd forintos beruházással építette fel a termelőüzemét Debrecenben, amivel 500 új munkahelyet hozott létre.
Hozzátette: a kormány 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a beruházáshoz.
A repülőtér melletti déli ipari övezetben lévő üzemben italtöltő és csomagolástechnikai berende...
2019-09-18 14:01:46
Timmermans: nem elegendő egy meghallgatás a magyar hetes cikkes eljárás ügyében
... külügyi államtitkár ismertette a francia-német közös álláspontot, amelynek értelmében a magyarországi helyzet "aggodalomra ad okot".
Ezzel szemben Konrad Szymanski lengyel külügyminiszter-helyettes leszögezte: Varsó szerint a magyar kormány intézkedései nem jelentenek rendszerszintű veszélyt a demokratikus normákra.
Varga Judit igazságügyi miniszter kiemelte, a meghallga...
2019-09-16 20:42:49
Zelenszkij bízik abban, hogy Franciaország és Németország támogatni fogja Ukrajnát a normandiai találkozón
... egyeztették ezeket a kérdéseket.
A leginkább vitatott kérdés Kijev és Moszkva között a helyi választások megrendezése a szakadár területeken. Korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette: a normandiai csúcstalálkozó létrejöttének előfeltétele, hogy írásban rögzítsék a Frank-Walter Steinmeier német elnökről, volt külügyminiszterről elnevezett formulát. Ez Vadim P...
2019-09-16 16:32:25
Illegális bevándorlás - Olasz sajtó: az olasz kormány elosztási terve nem akar különbséget tenni menedékkérők é
... Horvátország is - írta az Il Messaggero római napilap.
Olasz lapértesülések szerint az aláírás előtt álló és még nem nyilvános megállapodás olasz vázlatát Enzo Moavero Milanesi volt külügyminiszter dolgozta ki. Az Olaszországba érkező migránsok szétosztási tervét azonban Párizs korábban nem támogatta, amíg Matteo Salvini volt az olasz belügyminiszter, nehogy ezzel neki kedve...
2019-09-16 15:43:26
Szijjártó: nemzetközi szinten is versenyképes a magyar élelmiszeripar
...
A külgazdasági és külügyminiszter a sütőipari Zalaco Zrt. 4 milliárd forintból megvalósított új üzemének átadásán beszélt arról, hogy a magyar élelmiszeripar 145 ezer embert foglalkoztat, és összességében tavaly is 7 százalékkal növelte teljesítményét.
A csomagolt, fagyaszott pékárut és cukrásztermékeket előállító új zalaegerszegi üzem 4 milliárdos beruházásához a magyar...
2019-09-16 12:51:57
Varsó üdvözölte az Európai Unió Bírósága döntését az Opal gázvezetékről
... igénybevételével a Gazprom más, Lengyelországon és Ukrajnán áthaladó gázvezetékek megkerülésével használhatta a szállítórendszert.
Konrad Szymanski, az EU-ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes szerint a CJEU döntése "nagy sikert jelent abban a küzdelemben, amelyet Lengyelország a közép-európai térség energiabiztonságáért folytat".
A lengyel PGNiG állami gázszolgált...
2019-09-10 20:02:51
Szijjártó: Közép-Európa és Németország együttműködése alapvetően határozza meg az EU jövőjét - BŐVÍTETT (új: ré
... közül kerül ki, és tavaly a visegrádi országok kereskedelme Németországgal 74 százalékkal haladta meg a német-francia kereskedelmet - hívta fel a figyelmet.
A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett: "A közép-európaiak - miután kiharcoltuk a szabadságunkat, levetettük a kommunista diktatúrák rabigáját - 1991-ben életre hívták a V4-ek szövetségét, hogy együtt küzdjenek a...
2019-09-10 19:42:38
Szijjártó: Közép-Európa és Németország együttműködése alapvetően határozza meg az EU jövőjét
...
A külgazdasági és külügyminiszter szerint "harminc éve bizonyítottuk, hogy ha magyarok és németek közösen cselekszenek és egymásra találnak, akkor az jó egész Európának".
Németország és Közép-Európa együttműködése különösen fontos most, amikor történelmi kihívások övezik Európát - mondta a miniszter.
Szijjártó Péter szerint köszönet és tisztelet illeti mindazokat, a...
2019-09-10 16:42:35
Német külügyminiszter: a magyarok nélkül nem állt volna helyre Németország egysége
... kezdeményezések, mint a Magyar-Német Ifjúsági Fórum, hiszen a fiatalok jelentik a jövő Európáját, "nekik kell hidakat építeni majd ott, ahol mások ma kerítéseket húznak fel" - mondta a német külügyminiszter.
A Magyar-Német Ifjúsági Fórum a Magyar-Német Fórum fiataloknak szóló rendezvényeként indult. Az idén fiatalokat és idősebbeket egyaránt megszólító programmal ülésezik Ber...
2019-09-10 15:42:48
Szijjártó: migráció helyett a családokat kell támogatni
... hónapban hatezren jöttek. A múlt héten pedig volt olyan nap, amikor 550-en, ami a legmagasabb szám a Törökország-EU-megállapodás életbe léptetése óta - jelzte.
A külgazdasági és külügyminiszter kitért arra is: Magyarország és Bulgária sorsa az energiaellátás és energiabiztonság kérdésében is közös, hiszen alapvetően egy forrásból és adottságaik miatt egy útvonalon szerzik be...
2019-09-06 15:42:39
1 2 3 ........................149 150 .............224 225 ............298 299 300 
Címkék: Európai Unió Bírósága, Krones AG, Konrad Szymanski, Varga Judit, Korábban Szergej Lavrov, Frank-Walter Steinmeier, Vadim, Enzo Moavero Milanesi, Matteo Salvini, Zalaco Zrt, Szijjártó Péter, Magyar-Német Ifjúsági Fórum, Magyar-Német Fórum, termelésorientált gazdaságról, magyar hetes, normandiai találkozón, olasz kormány, magyar élelmiszeripar, magyarok nélkül, családokat kell, külügyminiszter elmondta, termelőüzemét Debrecenben, repülőtér melletti, francia-német közös, magyarországi helyzet, magyar kormány, demokratikus normákra, leginkább vitatott, helyi választások, szakadár területeken, normandiai csúcstalálkozó, aláírás előtt, olasz belügyminiszter, sütőipari Zalaco, közép-európai térség, lengyel PGNiG, visegrádi országok, német-francia kereskedelmet, kommunista diktatúrák, fiatalok jelentik, jövő Európáját, német külügyminiszter, idén fiatalokat, múlt héten, legmagasabb szám, útvonalon szerzik, energiabiztonság, igénybevételével, külügyminiszter, lengyelországon, kezdeményezések,
© 2013 TVN.HU Kft.