Belépés
Illegális bevándorlás - Az európai migrációs probléma szélesebb körű megoldását szorgalmazta Giuseppe Conte és
... Máltán megtették az első lépést ebbe az irányba, erre szólítva fel más EU-tagállamokat is, hogy legalább az önkéntes fogadóországok között megoldás szülessen" - jelentette ki a német kancellár. Hangsúlyozta, hogy a "dél-európai, földközi-tengeri országokat nem lehet magukra hagyni".
Angela Merkel a Máltán szeptember végén született megállapodásra utalt, amellyel az említett n...
2019-11-11 22:32:17
Az Osztrák Néppárt kormánykoalíciós tárgyalásokat kezd a Zöldekkel
...
Sebastian Kurz volt kancellár hangsúlyozta, a döntés csupán egy folyamat kezdetét jelenti, nem a "végeredményt".
Arról is beszélt, hogy a hétvégén egyeztetett pártja országos és tartományi vezetőivel, és egyhangúlag döntöttek arról, hogy a Zöldekkel kezdenek kormánykoalíciós tárgyalásokat.
A döntésről Alexander Van der Bellen államfőt és a pártok vezetőit is értes...
2019-11-11 11:31:28
Német külügyminiszter: Európának sokáig szüksége lesz még a NATO-ra
... Frank-Walter S...
2019-11-10 15:21:36
Berlini fal - A német államfő köszönetet mondott a közép-európai népeknek a német újraegyesítésért
... el.

Az ünnepségsorozat következő rendezvényén,a belvárosi Bernauer utcai központi emlékhelynél felállított szobortól alig száz méterre álló Megbékélés kápolnájában Angela Merkel kancellár mondott köszöntőt, kiemelve: az embereket kirekesztő és a szabadságot korlátozó falak soha nem annyira erősek, hogy ne lehessen ledönteni őket.
A kancellár kiemelte, hogy november...
2019-11-09 14:11:37
Illegális bevándorlás - Von der Leyen: Brüsszel új javaslatot készít a migrációs politika átalakítására
... támogatja majd, és nemcsak a migráció ügyében, hanem az összes többi terve megvalósításában, azért is, mert Németország csak akkor lehet sikeres, "ha Európának jól megy a sora".
A kancellár a támogatásáról biztosította a leendő von der Leyen-bizottság formálódó munkatervének a klímaváltozás elleni küzdelemmel és a digitalizációval kapcsolatos elemeit. Mindketten kiemelték azt...
2019-11-08 18:42:41
Lépéshatár címmel idézték fel Debrecenben a határnyitás 30 évvel ezelőtti eseményeit
... hidegháborús helyzetről, a kettéosztottság okozta traumákról, majd a fal lebontásához vezető útról.
"Magyarország verte ki az első követ a falból" - idézte Helmut Kohl akkori NSZK-kancellár szavait, majd felidézte a debreceni és soproni ellenzékiek szervezte 1989. augusztus 19-ei páneurópai pikniket, amikor több száz NDK-állampolgár törte át a "vasfüggöny" kapuját és jutott á...
2019-11-08 17:02:31
Edmund Stoiber: a legfontosabb feladat, hogy összetartsuk Európát
... Személyes emlékeit is részletesen felelevenítve, azt mondta, hogy a németek Magyarország határainak a kelet-német menekültek előtti megnyitását sosem felejtik el. Helmut Kohl egykori német kancellár szavait is idézte, miszerint az Európai egység magyar földön kezdődött.
A konferencián Kónya Imre, az 1989-es ellenzéki kerekasztal résztvevője a magyar rendszerváltás történetét ...
2019-11-07 21:52:34
Megemlékeztek a nyolc éve lelepleződött NSU német neonáci terrorista csoport áldozatairól Zwickauban
... követett el közös zwickaui otthonukban.
A Szászország tartományi városban az évfordulóra egy-egy fát ültettek a neonáci merényletek tíz halálos áldozatának tiszteletére. Angela Merkel kancellár egy szál fehér rózsával és azzal az ígérettel érkezett az avató ünnepségre, hogy a szövetségi kormány mindent megtesz a neonáci bűncselekmények megakadályozásáért.
Az emlékliget ...
2019-11-04 20:32:07
Matolcsy: hiba volt bevezetni az eurót
... elnöke Németország befolyásának növekedésétől tartva úgy gondolta, hogy Európa "németesítésének" megelőzéséhez elég lesz a németeket rávenni a német márka feladására. Helmut Kohl német kancellár pedig a javaslatot az "egyesülés árának" tekintette, és bele is egyezett.
Mindketten tévedtek - szögezte le írásában Matolcsy György. Az eredmény egy európai Németország lett és nem ...
2019-11-04 10:31:25
Egyre kevesebb interjút ad a német kancellár
...
A kancellária felügyelete alá tartozó szövetségi sajtó-, és tájékoztatási hivatal (Bundespresseamt - BPA) adatai szerint Angela Merkel tavaly 22 interjút adott a német sajtónak. Ez jelentős visszaesés a megelőző öt év 60 feletti éves átlagától. Az interjúk száma csak a nemzetközi migrációs válság csúcspontján, 2015-ben volt a tavalyihoz hasonló szinten, akkor 33 kancellári in...
2019-11-01 13:02:11
1 2 3 ....................249 250 ...........374 375 ..........498 499 
Címkék: Giuseppe Conte, Osztrák Néppárt, Edmund Stoiber, Angela Merkel, Sebastian Kurz, Alexander Van, Frank-Walter, Helmut Kohl, Kónya Imre, Matolcsy György, európai migrációs, német államfő, közép-európai népeknek, német újraegyesítésért, migrációs politika, legfontosabb feladat, német kancellár, első lépést, önkéntes fogadóországok, döntés csupán, folyamat kezdetét, hétvégén egyeztetett, döntésről Alexander, pártok vezetőit, ünnepségsorozat következő, belvárosi Bernauer, embereket kirekesztő, szabadságot korlátozó, kancellár kiemelte, migráció ügyében, összes többi, támogatásáról biztosította, klímaváltozás elleni, digitalizációval kapcsolatos, kettéosztottság okozta, első követ, németek Magyarország, kelet-német menekültek, konferencián Kónya, 1989-es ellenzéki, magyar rendszerváltás, évfordulóra egy-egy, neonáci merényletek, szál fehér, ígérettel érkezett, avató ünnepségre, szövetségi kormány, neonáci bűncselekmények, németeket rávenni, német márka, európai Németország, kancellária felügyelete,
© 2013 TVN.HU Kft.