Belépés
Annegret Kramp-Karrenbauer lesz az új német védelmi miniszter
... hivatkozva arról írt, hogy Jens Spahn jelenlegi egészségügyi miniszter a legesélyesebb a védelmi tárca vezetésére, ám miután Angela Merkel kancellár fenn akarja tartani a nemek arányát kormányában, Spahn helyére nőt jelöl majd. Kramp-Karrenbauerről mindezidáig az terjedt el, hogy nem vágyik kormányzati pozícióra Merkel kormányában, s inkább a párt vezetésére koncentrálna.
A ...
2019-07-16 22:52:50
EU-tisztújítás - Merkel és több német pártvezető és politikus is gratulált Ursula von der Leyen megválasztásáho
...
A német kancellári hivatal által közzétett közlemény szerint a kormányfő örömét fejezi ki, hogy első alkalommal kerül nő a brüsszeli testület élére, egyúttal kiemeli, hogy több mint öt évtized után lesz ismét német elnöke a bizottságnak. A szintén német konzervatív Walter Hallstein a bizottság első elnöke volt 1958-tól 1967-ig.
"Örülök, mert vele meggyőződéses és meggyőz...
2019-07-16 21:42:37
Merkel támogatást ígért az új moldovai kormánynak az ország demokratizálásához
...
A kétoldalú megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón a német kormányfő méltatta Sandu kormányának nyugati orientációját, a korrupció elleni, valamint a jogállamiságért és a gazdasági reformokért folytatott küzdelmét. Merkel aláhúzta, hogy nagyon-nagyon sok munka vár az új, chisinaui vezetésre.
"Ha segíteni kell, szívesen segítünk" - hangoztatta Angela Merkel.
Maia S...
2019-07-16 19:02:28
EU-tisztújítás - Kaczynski: hatással lehet Ursula von der Leyen megválasztására Beata Szydlo bizottsági elnöki
... képviselő támogatta őt, 34-en ellenezték, ketten tartózkodtak.
A májusi EP-választáson Szydlo a legtöbb szavazatot szerezte az összes lengyelországi jelölt közül.
Mateusz Morawiecki kormányfő keddi sajtóértekezletén kijelentette: ez ügyben az EP-ben "felrúgták a sokéves konszenzust". A fejlemények szerinte "rossz hírt jelentenek az egész EP, az Európai Unió (EU) számára...
2019-07-16 16:52:27
Külföldi rektori konferenciák az MTA átalakításának visszavonását kérik
... Konferencia (KRASP) és az osztrák Egyetemi Konferencia (uniko) szerint a szeptemberben hatályba lépő változások veszélyeztetik az akadémia szabadságát és intézményi önállóságát, mert közvetlen kormányzati ellenőrzés alá vonják és megfosztják alapvető működési finanszírozásától az MTA-t.
"Ez sérti az oktatás szabadságának és a tudományos intézmények önrendelkezésének nemzetköz...
2019-07-16 13:54:08
Iráni atomprogram - Brit külügyminiszter: még megmenthető a megállapodás
... jelentéssel együtt valaki eljuttatott a Mail on Sunday című vasárnapi brit tömeglapnak - azt írta, hogy az iráni nukleáris egyezmény felmondása "diplomáciai vandalizmus" volt, amelyet a Trump-kormányzat "láthatólag ideológiai és személyiségi okokból" követett el, csak azért, mert a megállapodást Donald Trump hivatali elődje, Barack Obama kötötte.
Darroch jelentéséből kitűnik ...
2019-07-15 15:01:40
Alan Turing matematikus portréja lesz az új 50 fontoson
...
Mark Carney, a Bank of England kormányzója jelentette be hétfőn a manchesteri tudomány- és ipartörténeti múzeumban a széleskörű lakossági konzultáció eredményeként született döntést. A brit jegybank vezetője szerint Turing háborús hős volt, akinek tevékenysége óriási hatást gyakorol még a mai nemzedékek életére is.
Alan Turing, akit a modern számítástudomány és a mesters...
2019-07-15 14:21:45
EU-tisztújítás - Söder: a von der Leyen körüli vita abszurd, az SPD lehetetlenül viselkedik
... stílus" - húzza alá a bajor pártvezér. "Az SPD olyan számomra, mint a a sofőr, aki minden lehajtó mellett elszáguld az autópályán, és újra meg újra belerohan a falba" - tette hozzá a bajor kormányfő.
Markus Söder ennek ellenére bízik abban, hogy kedden megválasztják a bizottság elnökévé von der Leyent, és az SPD "észhez tér". A bajor kormányfő szerint ugyanis ez esetben nem p...
2019-07-14 17:41:50
Illegális bevándorlás - Önkéntes befogadást szorgalmaz a német külügyminiszter
... Kereszténydemokrata Uniót (CDU) is megkereste Maas nyilatkozata miatt, és a párt frakcióvezető-helyettese, Thorsten Frei óvatosan elhatárolódott Maas nyilatkozatától, kiemelve, hogy alapvetően egyetért a kormány álláspontjával.
"Vannak viszont dolgok, amelyeket az ember megtesz ugyan, de jobb róla nyilvánosan nem beszélni. Ilyen a kimentettek tagországok közötti szétosztására...
2019-07-14 10:21:19
Illegális bevándorlás - Szijjártó: nem a problémát kell Európába hozni
... legyenek otthon. Emberi jog, hogy senkinek se kelljen elvándorolnia, hanem saját hazájában élhessen biztonságban, fenyegetés nélkül" - fejtette ki a miniszter a lapnak.
Szijjártó Péter a kormány vitatott plakátkampányával kapcsolatos kérdésre elmondta, hogy tájékoztatni kellett a lakosságot arról, mi történik Brüsszelben.
"Számunkra elfogadhatatlan, hogy illegális migrán...
2019-07-13 11:21:39
1 2 3 ................783 784 ........1175 1176 ........1566 1567 1568 
Címkék: Annegret Kramp-Karrenbauer, Beata Szydlo, Alan Turing, Jens Spahn, Angela Merkel, Walter Hallstein, Maia, EP-választáson Szydlo, Mateusz Morawiecki, Európai Unió, Egyetemi Konferencia, Donald Trump, Barack Obama, Mark Carney, Markus Söder, Kereszténydemokrata Uniót, Thorsten Frei, Szijjártó Péter, német külügyminiszter, problémát kell, védelmi tárca, nemek arányát, párt vezetésére, német kancellári, kormányfő örömét, brüsszeli testület, szintén német, bizottság első, kétoldalú megbeszéléseket, német kormányfő, korrupció elleni, gazdasági reformokért, májusi EP-választáson, legtöbb szavazatot, összes lengyelországi, sokéves konszenzust, fejlemények szerinte, osztrák Egyetemi, szeptemberben hatályba, akadémia szabadságát, oktatás szabadságának, tudományos intézmények, iráni nukleáris, megállapodást Donald, manchesteri tudomány-, széleskörű lakossági, brit jegybank, modern számítástudomány, bajor pártvezér, bajor kormányfő, bizottság elnökévé, kormány álláspontjával, ember megtesz, kimentettek tagországok,
© 2013 TVN.HU Kft.