Belépés
Koronavírus/Érettségi - Kásler: példamutatóan bonyolították le a tanárok a vizsgákat
...
Kásler Miklós a XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnáziumban tett látogatása után újságírók előtt úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány miatt az érettségi vizsgák lebonyolítása különleges előkészületeket igényelt, és "a magyar pedagógus kar jelesre vizsgázott szervezettségből, lelkesedésből és elkötelezettségből".
Kiemelte: a j...
2020-05-11 11:01:30
Jaj, a legyőzöttnek! - Trianon, 1920. június 4.
... magyarokkal, s csak osztrák hatásra lettek ellenségek (Divide et impera!).

A török uralom elmúltával a Magyarországon soha nem üldözött, s lassan-lassan nemzetté érlelődött nemzetiségi csoportok mindenáron igyekeztek létrehozni saját nemzeti államaikat.

A szlovák nemzeti mozgalom, a Slovenská matica a XIX. század derekán Pesten kezdődött. Emiatt a szlovákok P...
2020-05-08 20:00:30
Érettségi - Német nyelvi írásbelikkel zárulnak az első hét vizsgái
... feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható).
Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján javítják és é...
2020-05-08 10:21:17
Krónika 10. rész (nemzetiségi törvény, napirend után)
... magas szinten garantálja a nemzetiségek jogainak nagyobb érvényesülését, társadalmi szerepvállalásuk támogatását.
Kiemelte, a javaslat segítséget nyújt a kistelepüléseken élő nemzetiségieknek és a nemzetiségi nevelésben részesülő tanulóknak is, akik a jövőben ingyenesen juthatnak hozzá tankönyveikhez.
A jobbikos Brenner Koloman német nyelven megkezdett felszólalásában ...
2020-05-07 19:53:07
Krónika 9. rész (nemzetiségi törvény)
...

Előterjesztő: ez ismét konszenzusos előterjesztés
A nemzetiségi törvény módosításának általános vitájában előterjesztőként felszólaló Ritter Imre, az Országgyűlés Magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke emlékeztetett arra: most is csak olyan pontok kerültek a javaslat szövegébe, amellyel minden érintett tárgyalófél egyetértett az egyeztetések során.
El...
2020-05-07 17:53:12
Érettségi - Soltész: 454 nemzetiségi diák kezdte meg a vizsgát
... általános és középiskolát működtetnek, ennyit vettek át. Ez nyolcszoros növekedést jelent csaknem tíz esztendő alatt - közölte, megjegyezve, hogy egyes intézmények országos, míg mások helyi nemzetiségi önkormányzatokhoz tartoznak - emelte ki az államtitkár. Mintegy 15 ezren járnak ezekbe a létesítményekbe.
Jónak bizonyult az a döntés, hogy a koronavírus-járvány miatti veszély...
2020-05-04 13:51:41
Koronavírus - Magyar Nemzet: a diákok is támogatják az érettségi forgatókönyvét
... érettségi időszak, csak kevesebb vizsgával és jelentkezővel -, hogy ne kelljen egy teljes évet kihagynia annak, aki most visszalép a vizsgától.
Koósa Tamás, a pesterzsébeti Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium tanulója szintén előrehozott vizsgáról mondott le, de a továbbtanulás miatt elengedhetetlennek nevezte, hogy a fiatalok időben érettségizhessenek. Mivel az érettsé...
2020-04-25 15:42:50
Online videókkal segíti az oktatást a szekszárdi német színház
...
Lotz Katalin, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a társulat a német nemzetiségi általános iskolák és gimnáziumok kötelező olvasmányai közül válogat irodalmi műveket, amelyeket a DBU színészeinek tolmácsolásában láthatnak majd a diákok.
"Ezzel szeretnénk hozzájárulni a digitális oktatáshoz, megkönnyíteni a tanárok munkáját és a diákoknak is élvezhetőbbé teszi a tan...
2020-04-06 17:33:14
Koronavírus - Jobbik: túlhatalom helyett hatékony vírus elleni közdelem kell
...
A politikus a magyar demokrácia sötét napjaként beszélt a hétfőiről, mondván, "Orbán Viktor és a Fidesz, kiegészítve néhány mandátumtolvajjal és, sajnos, a német nemzetiségi képviselővel, megszavazták a felhatalmazási törvényt", amely "Európa legnagyobb hatalmával rendelkező kormánya" számára biztosít korlátlan időre jogokat, a parlament jogköreit és a szólásszabadságot nyirb...
2020-03-31 11:52:04
NVI: kevesebb szavazó, sok érvénytelen voks volt a nemzetiségi választáson
... szavazólapot a választóknak.
Pálffy Ilona megjegyezte, a helyi szavazatszámláló bizottságok nem mindegyike tudott megfelelően felkészülni a megváltozott eljárási szabályokra.
Több nemzetiségi szószóló a borítékok leragasztásának és a szavazólapok lepecsételésének hiányát valószínűsítette az érvénytelen szavazatokra magyarázatként.
Ritter Imre német nemzetiségi képvi...
2020-03-03 19:22:19
1 2 3 ................55 56 ........82 83 ........109 110 111 
Címkék: Magyar Nemzet, Kásler Miklós, Tamási Áron Általános Iskola, Német Nemzetiségi Gimnáziumban, Brenner Koloman, Ritter Imre, Országgyűlés Magyarországi, Koósa Tamás, Német Nemzetiségi Gimnázium, Lotz Katalin, Orbán Viktor, Pálffy Ilona, érettségi forgatókönyvét, szekszárdi német, nemzetiségi választáson, érettségi vizsgák, magyar pedagógus, török uralom, szlovák nemzeti, érettségi dolgozatokat, nemzetiségek jogainak, javaslat segítséget, nemzetiségi nevelésben, jövőben ingyenesen, jobbikos Brenner, nemzetiségi törvény, javaslat szövegébe, egyeztetések során, teljes évet, pesterzsébeti Német, továbbtanulás miatt, fiatalok időben, színház igazgatója, német nemzetiségi, digitális oktatáshoz, tanárok munkáját, magyar demokrácia, felhatalmazási törvényt, parlament jogköreit, szólásszabadságot nyirb, helyi szavazatszámláló, megváltozott eljárási, borítékok leragasztásának, szavazólapok lepecsételésének, érvénytelen szavazatokra, szavazatszámláló, lepecsételésének, szervezettségből, szerepvállalásuk,
© 2013 TVN.HU Kft.