Belépés
Koronavírus - A bajor kormány a tartomány valamennyi lakosának felkínálja a tesztelés lehetőségét
... első, amelyben bevezetik a fertőzésgyanútól független költségmentes koronavírusteszt lehetőségét. A bajor kormány elsőként vezette be azt a szabályt is, hogy ajárványkitöréssel sújtott területekről - járásokból, városokból - csak olyan embereket fogadhatnak a kereskedelmi szálláshelyeken, akik rendelkeznek közvetlenül az utazás előtt készült negatív vizsgálati lelettel - emelte ki...
2020-06-28 15:10:39
Koronavírus - Németország hazaszállítja a külföldön rekedteket, az EU-főtárgyaló is megfertőződött
... megoldására indított program révén, a többségük Egyiptomból.
Arra a felvetésre, hogy a hazatérők között lehetnek fertőzöttek, kiemelte, hogy a hivatalosan kockázatosnak besorolt területekről érkezőknek két hétre karanténba kell vonulniuk. Hozzátette: sok olyan országból is elhoznak német turistákat, amelyekben alacsonyabb a fertőzöttségi ráta, mint Németországban.
A közú...
2020-03-19 15:03:10
Több mint ötven rendezvény a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjában
... főszervezője elmondta: a március végén zajló művészeti fesztivál fiatal alkotók, előadók bemutatkozása a színjátszás, a zene, a film, a képzőművészet, az irodalom, a tánc és egyéb művészeti területekről, kreatív megvalósításokban. A fesztivál önálló művészeti programja hagyományosan a XXXI. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális fordulója.
Gyergyádesz Lászl...
2020-03-04 18:51:58
A madárállomány súlyos fogyatkozásától tartanak német kutatók
... növekedett. A házi verebek száma például csaknem 50 százalékkal visszaesett.
A madarak főleg az intenzív használat alá vont térségekből tünedeznek el, leginkább a mezőgazdasági termőterületekről. A réteken és mezőkön élő fajok állománya esetenként drámai mértékben megcsappant, fogoly, gébics, réti pityer és kuvik pedig már egy sem él a Boden-tó vidékén.
Ennek egyik fő ...
2019-09-02 20:32:11
Szakértő: még mindig nem alakult ki az igazi német egység
... meg.
Példaként említette, hogy habár Angela Merkel német kancellár Kelet-Németországból származik, a két évvel ezelőtt alakított kormányába egyetlen embert sem hozott a keleti területekről.
A szakértő kitért a hétvégén Brandenburgban és Szászországban tartandó helyi törvényhozási (Landtag-) választásra is, és elmondta, a felmérések szerint az Alternatíva Németországnak (...
2019-08-29 09:31:44
Németh Zsolt: szoros baráti kapcsolatot ápol Bulgária és Magyarország
... Magyarország és Bulgária részt vállal a közép-európai Három Tenger Kezdeményezésben, valamint élen jár a térségi infrastruktúra fejlesztésben is, legyen szó energetikáról vagy más területekről.
Kiemelte: nagyon szoros a baráti kapcsolat a két ország között, a magyar-bolgár barátság napját már harmadik alkalommal ünneplik majd idén.
Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szósz...
2019-04-25 16:19:34
Illegális bevándorlás - Ezernél is kevesebb szíriai menekült kért támogatást a német kormánytól az önkéntes haz
... kerül vagy üldöztetés, bántalmazás vár rá, ha visszatér a hazájába - tette hozzá a berlini lap, amely szerint arról érkeznek jelentések a lázadó, ellenzéki csoportoktól visszafoglalt területekről, hogy a Bassár el-Aszad elnök vezette damaszkuszi rezsim emberei lefoglalnak vagy lerombolnak lakóingatlanokat.
A polgárháború 2011-es kezdete óta nagyjából 5,7 millióan menekültek e...
2019-04-23 10:21:03
Lemondhat a koszovói elnök, ha nem fogadják el a határmódosítási tervét
... egyet nem értés a koszovói államfő és a kormányfő között. Ramush Haradinaj hétfőn úgy nyilatkozott, Koszovó nem fogadja el a függetlneségének a szerb elismerését, ha ezért bizonyos területekről le kell mondania, míg Thaci szerint ez látszik az egyetlen járható útnak.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a két koszovói politikus közül kinek az álláspontja győzedelmeskedhet, ugyanis ...
2019-02-26 20:59:02
A világ egyik legnagyobb jéghegyéhez indul tudományos expedíció
... BBC-nek Huw Griffiths, brit antarktiszi kutatóprogram (British Antarctic Survey, BAS) munkatársa.
"Elég régóta tanulmányozzuk a Dél-sarkvidéket, ám még a jól feltártnak tartott területekről is kiderül, hogy a tengerfenéken talált élőlények nagyjából egytizede új a tudomány számára. Úgy gondolom, olyan vidéken, ahol soha senki nem járt eddig, még több új fajra bukkannak" - mag...
2019-02-05 19:05:01
Advent - Magyar néphagyományok mutatkoznak be a New York-i Magyar Adventi Fesztiválon
... magyar népi kultúrának. A kiállításból megtudhatják a látogatók, hogy milyen volt a paraszti karácsony, amely az adventi várakozás után az ünnepkör csúcspontját jelentette. A német területekről begyűrűző szokás szerint feldíszítették a fenyőfát a paraszti családokban is, de ha erre nem volt lehetőség, akkor tövis- és léckarácsonyfát állítottak, lúdtollal vontak be gyümölcsfaágat, ...
2018-12-05 19:53:06
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, Németh Zsolt, York-i Magyar Adventi Fesztiválon, Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi, Gyergyádesz Lászl, Angela Merkel, Alternatíva Németországnak, Három Tenger Kezdeményezésben, Varga Szimeon, Ramush Haradinaj, BBC-nek Huw Griffiths, British Antarctic Survey, bajor kormány, tartomány valamennyi, tesztelés lehetőségét, külföldön rekedteket, madárállomány súlyos, igazi német, német kormánytól, koszovói elnök, határmódosítási tervét, világ egyik, fertőzésgyanútól független, kereskedelmi szálláshelyeken, utazás előtt, többségük Egyiptomból, hazatérők között, hivatalosan kockázatosnak, fertőzöttségi ráta, március végén, fesztivál önálló, házi verebek, madarak főleg, intenzív használat, mezőgazdasági termőterületekről, keleti területekről, szakértő kitért, hétvégén Brandenburgban, felmérések szerint, közép-európai Három, térségi infrastruktúra, baráti kapcsolat, magyar-bolgár barátság, polgárháború 2011-es, koszovói államfő, kormányfő között,
© 2013 TVN.HU Kft.