Belépés
Női kézilabda Eb - Először kaptak szabadnapot a magyar játékosok
... Spanyolországot 32-26-ra legyőzte, így a montbéliard-i C csoport második helyén végzett. A középdöntő II. csoportjában előbb 38-25-re kikapott a címvédő Norvégiától, majd 26-25-re legyőzte Németországot, szerdán 18 órától pedig Romániával találkozik.
Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat, ugyancsak a francia fővárosban. A kontine...
2018-12-10 14:51:57
CDU-tisztújítás - Annegret Kramp-Karrenbauer váltja Angela Merkelt a német CDU elnöki tisztségében
... 2021 őszén visszavonul a politikai életből.
A kongresszuson elmondott búcsúbeszédében kiemelte: a CDU a politikai közép "egyetlen néppártja", és az a feladata, hogy összefogja "Németországot, Európát, az idős és a fiatal nemzedéket, Keletet és Nyugatot, az erősebbeket és a gyengébbeket, várost és vidéket, a helyieket és a migránsokat".
A CDU a második világháború utáni N...
2018-12-08 15:56:57
CDU-tisztújítás - Összefogásra szólította fel a CDU-t Angela Merkel pártelnöki búcsúbeszédében
... megváltozott, már nem az a párt, amelynek irányítását több mint 18 éve átvette, "és ez így van jól".
A CDU a politikai közép "egyetlen néppártja", és az a feladata, hogy összefogja "Németországot, Európát, az idős és a fiatal nemzedéket, Keletet és Nyugatot, az erősebbeket és a gyengébbeket, várost és vidéket, a helyieket és a migránsokat" - mondta Angela Merkel.
Rámutat...
2018-12-07 14:02:24
Az Egyesült Államok a Moszkva elleni szankciók szigorúbb betartását várja az európaiaktól
... állította, hogy az orosz földgáz ukrajnai tranzitja az Északi Áramlat 2 kiépítése után is megmarad....
2018-11-28 07:04:19
EP-választás - Manfred Weber: a "nacionalizmus szelleme" a fő ellenfél az EP-választás kampányában
... alapjogokat megsértő tagjait.
Azonban pártbeszédre törekszik, amihez az európai pártcsaládok révén rendelkezésre álló fórumokat is használni kell. "Túl sok erő akarja szétszakítani Németországot és Európát, én viszont hidakat akarok építeni" - mondta Manfred Weber.
Hozzátette: az idén nyáron nem Budapesten, hanem Bukarestben voltak tömegtüntetések a kormány tevékenysége...
2018-11-19 17:48:55
Elutasítja az ENSZ migrációs csomagját a német CDU egyik tartományi szervezete
... identitását.
Az egyik szónok, Lars-Jörn Zimmer tartományi törvényhozási (Landtag-) képviselő kiemelte: ha a kormány csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához, az a veszély fenyegeti Németországot, hogy "feltétel nélkül meg kell nyitni a kapukat".
A szász-anhalti CDU új vezetője, Holger Stahlknecht tartományi belügyminiszter is a megállapodás ellen foglalt állást. A migrá...
2018-11-18 12:45:50
CDU-tisztújítás - Elnökjelölt: Németország csak Európával együtt tud gondoskodni biztonságáról
... elemével kapcsolatban a bevándorlókra és menekültekre utalva aláhúzta: a CDU-nak azért kell dolgoznia, hogy "a régóta itt lakók és a nemrég érkezettek" egyaránt a hazájuknak érezzék Németországot.
A migrációról kérdésre válaszolva elmondta, a párt szervezeteinél tartott országjárása során azt tapasztalta, hogy már nem ez az első számú téma a tagság számára, de továbbra is fog...
2018-11-07 14:21:42
Német lapok szerint Wolfgang Schäuble szervezte Friedrich Merz visszatérését a német politikába
... Angela Merkellel, de kapcsolatuk soha nem haladta meg a kölcsönös tisztelet szintjét. Friedrich Merz viszont régi barátja, és kellően felkészültnek tartja arra, hogy vezesse a CDU-t és Németországot.
Ugyanakkor Friedrich Merzről a környezetében azt mondják, hogy nem igyekezne rögtön megszerezni a kancellári tisztséget, ha megválasztják pártelnöknek. Mint mondták, Friedrich Me...
2018-11-02 15:50:44
Felmérés: a románok Amerika-pártiak és Oroszországot tartják a leginkább ellenséges országnak
... százalékuk Franciaországra, 9 százalékuk Kínára, szintén 9 százalékuk Oroszországra, míg 7 százalékuk Nagy Britanniára szavazott.
Az európai országok közül a válaszadók 45 százaléka Németországot látná szívesen Románia legfőbb szövetségesének, míg 29 százalékuk Franciaországot, 16 százalékuk Nagy-Britanniát részesítené előnyben.
Arra a kérdésre, hogy melyik állam a legna...
2018-10-29 20:33:01
Kétszámjegyű forgalomnövekedést ért el a dm Magyarország
... üzletlánc tavasszal elindította webshopját.
A vállalatnál csaknem 2900 munkavállaló dolgozik az előző évi 2800 után.
A közlemény szerint a dm csoport teljes forgalma - Németországot is beleszámítva - meghaladta 10,7 milliárd eurót az elmúlt gazdasági évben, ez a tavalyihoz képest 4,3 százalékos emelkedést jelent. A dm 13 országban van jelen Európában, több mint 61 700 m...
2018-10-25 17:01:44
1 2 3 ...........................87 88 ..............131 132 ..............174 175 176 
Címkék: Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkelt, CDU-t Angela Merkel, Egyesült Államok, Manfred Weber, Wolfgang Schäuble, Friedrich Merz, Angela Merkel, Északi Áramlat, Lars-Jörn Zimmer, Holger Stahlknecht, Angela Merkellel, Ugyanakkor Friedrich Merzről, Friedrich Me, Nagy Britanniára, magyar játékosok, német politikába, románok Amerika-pártiak, leginkább ellenséges, címvédő Norvégiától, harmadik pedig, ötödik helyért, francia fővárosban, politikai életből, kongresszuson elmondott, politikai közép, fiatal nemzedéket, második világháború, orosz földgáz, európai pártcsaládok, idén nyáron, kormány tevékenysége, egyik szónok, kormány csatlakozik, megállapodás ellen, nemrég érkezettek, hazájuknak érezzék, migrációról kérdésre, párt szervezeteinél, első számú, tagság számára, kölcsönös tisztelet, kancellári tisztséget, európai országok, vállalatnál csaknem, közlemény szerint, elmúlt gazdasági, tavalyihoz képest, franciaországra, spanyolországot, belügyminiszter, franciaországot, búcsúbeszédében, szövetségesének,
© 2013 TVN.HU Kft.