Belépés
Brexit - Felmérés: a brit vállalatvezetők elvetik a megállapodás nélküli kilépést
... szervezet, az Institute of Directors (IoD) 1200 vállalatigazgató bevonásával elvégzett, vasárnap ismertetett felmérése szerint a cégvezetők legnagyobb egyedi csoportja - 45 százalék - újabb népszavazást szeretne a brit EU-tagságról, illetve a kilépés feltételeiről.
A vizsgálat résztvevőinek 29 százaléka szerint az Európai Unióval kötött Brexit-megállapodáson kellene olyan mó...
2019-01-20 15:11:49
Brexit - Német pártok vezetői és üzletemberek maradásra kérik Nagy-Britanniát
... többségben vannak azok, akik a maradást pártolnák.
A legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport, a YouGov 1070 fős választói minta bevonásával elvégzett új felmérése szerint ha újabb népszavazást írnának ki az EU-tagságról, országos átlagban a választók 56 százaléka szavazna arra, hogy az Egyesült Királyság maradjon az Európai Unió tagja.
A brit EU-tagságról 2016 júniusá...
2019-01-18 14:31:46
Feljelentést tett az MSZP egy Honvédkórházban elhunyt beteg ügyében
... halálozásokban.
Bangóné Borbély Ildikó közölte, amikor az egészségügy ilyen borzalmas állapotban van, akkor az állami vezetőknek nem jár kiemelt egészségügyi ellátás, ezért kezdeményezett az MSZP népszavazást. Bíznak abban, hogy a Kúria úgy dönt, meg lehet ezt a népszavazást tartani - jegyezte meg.
Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy az Európai Parlament jogállamisági ...
2019-01-18 14:21:41
Szlovénia nem von be más országot a Koper-Divaca vasútvonal építésébe
... folytatott ...
2019-01-17 18:52:14
Brexit - Január utolsó hetében szavaz az alsóház a kormány új Brexit-tervéről
... kínálná a legjobb kiutat.
A csütörtökön ismertetett legfrissebb felmérések és elemzések szerint ugyanakkor többségben vannak azok, akik szerint e patthelyzet megoldására új EU-népszavazást kellene kiírni, és ha ez megtörténne, ugyancsak többségben lennének a bennmaradásra voksolók.
A FocalData piackutató cég a legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport, a YouGov legutóbb...
2019-01-17 14:11:58
Brexit - Theresa May: a brit kormány nem állítja le a Brexit-folyamatot
... függetlenné válik.
A brit EU-tagságról rendezett népszavazáson a skótok 62 százaléka a bennmaradásra voksolt. Nicola Sturgeon azóta többször is kilátásba helyezte, hogy Skóciában újabb népszavazást tartanak a függetlenségről, mert Skócia nem engedheti meg, hogy akarata ellenére "kirángassák" az Európai Unióból.
A skót függetlenségről 2014 szeptemberében már tartottak egy...
2019-01-16 15:01:37
Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó
... mégis megkerülni.
A román jobboldali Hotnews.ro portál elemzője is azt valószínűsíti, hogy a britek végül is nem lépnek ki az EU-ból: előbb elhalasztják a Brexitet, majd egy újabb népszavazást rendeznek. A cikkíró szerint azonban ennek a folyamatnak az élén nincs mit keresnie a parlamenti szavazáson megsemmisítő vereséget szenvedett, a Brexitet amúgy is csak politikai haszonl...
2019-01-16 14:11:30
Brexit - Európai Bizottság: brit kérelem esetén lehetséges a kiválás határidejének meghosszabbítása
... kész lenne júliusig kiterjeszteni a kilépés (és az egyezmény elfogadásának) határidejét, további hosszabbítás pedig ezután akkor képzelhető el, ha előrehozott választásokat vagy új népszavazást írnának ki az Egyesült Királyságban. A szakemberek figyelmeztettek, hogy ez a május végi európai parlamenti választások miatt komoly komplikációkat okozhat.
A brit parlament alsóháza k...
2019-01-16 13:31:52
Brexit - Barnier: soha nem volt még ekkora a veszélye a rendezetlen kiválásnak
... Gualtieri szólalt fel elsőként, aki történelmi hibának nevezte a Brexitet, s kiemelte, hogy a folyamat visszavonható, illetve ha nem jön létre többség egyik opció mellett sem, akkor új népszavazást vagy előrehozott választást kell kiírni, hogy a lakosság véleményt mondhasson.
"A tárgyalások megakadtak, a labda az Egyesült Királyság térfelén van" - fogalmazott.
Syed Kamal...
2019-01-16 10:42:04
Brexit - Theresa May: a megállapodás alternatívája a Brexit-folyamat leállítása vagy a megállapodás nélküli kil
... lehet úgy dönteni, hogy a Brexit-folyamat "egyszerűen túl nehéz", és a kormány ezért visszavonja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról szóló értesítést, és például újabb népszavazást ír ki az EU-tagságról. Ez azonban csak még inkább megosztaná az országot.
Az 50. cikkely szabályozza, és csaknem két évvel ezelőtti aktiválása hivatalosan el is indította a Brexit-...
2019-01-15 20:42:52
1 2 3 ..................222 223 .........333 334 .........443 444 445 
Címkék: Theresa May, Európai Bizottság, Európai Unióval, Egyesült Királyság, Európai Unió, Bangóné Borbély Ildikó, Európai Parlament, Nicola Sturgeon, Európai Unióból, Egyesült Királyságban, Syed Kamal, Lisszaboni Szerződés, brit vállalatvezetők, megállapodás nélküli, brit kormány, nemzetközi sajtó, kiválás határidejének, rendezetlen kiválásnak, megállapodás alternatívája, cégvezetők legnagyobb, brit EU-tagságról, kilépés feltételeiről, vizsgálat résztvevőinek, maradást pártolnák, legnagyobb brit, egészségügy ilyen, állami vezetőknek, népszavazást tartani, legjobb kiutat, csütörtökön ismertetett, bennmaradásra voksolók, bennmaradásra voksolt, skót függetlenségről, román jobboldali, britek végül, újabb népszavazást, cikkíró szerint, élén nincs, parlamenti szavazáson, egyezmény elfogadásának, szakemberek figyelmeztettek, május végi, brit parlament, folyamat visszavonható, lakosság véleményt, tárgyalások megakadtak, kormány ezért, vállalatigazgató, meghosszabbítása, honvédkórházban, függetlenségről,
© 2013 TVN.HU Kft.