Belépés
Őszi szüret erdőn-mezőn
... meghatározásakor viszont gondoljunk arra, hogy e termések magja biztosítja az élőhelyek további fennmaradását, tehát legfeljebb ,,amennyi a kosarunkban elfér" alapon szedjünk. Védett növényeknek minden részét tilos gyűjteni.
De mit is kell tudni a vadgyümölcsökről? Az alábbiakban egy kis összefoglaló következik a leggyakoribbak fellelhetőségéről, szedésükről és felhaszná...
2018-11-17 15:07:09
Kerti tippek a hatékony őszi talajtakaráshoz
... három teljes hónapra, és általában egy folyamatos fagyás-olvadás ciklus játszódik le, amíg be nem köszönt a tavasz. Ez meglehetősen nagy teher a talajnak, és az abban pihenő áttelelő növényeknek is.Különös figyelmet kell fordítani a növények gyökereire, amelyeknek ezeket a körülményeket kell elviselniük hónapokon át. Még a hideget legjobban tűrő fajtáknak ...
2018-11-14 08:32:30
Szép napot mindenkinek!
... úgynevezett yokai-ok gyűjtőhelyei. Nem csoda, hogy annyi mohával benőtt kis szentélyt találni a valóságban is a japán erdőkben. Náluk mindennek lelke van és önálló személyisége még a növényeknek- állatoknak is. Valamint bizonyos dolgokkal fel lehet kelteni a figyelmüket és felébreszteni a sötétség erőit. Amik néha bizarr külsejű szörnyek formájában tűnnek fel- jelen esetben ̵...
2018-10-28 08:15:31
Tallóztam
... szórjunk kávézaccot, majd egy szivaccsal súroljuk át őket.

6. Műtrágyaként is használhatjuk

A kávézaccnak olyan hatása van, mint a műtrágyának, nagyon jót tesz a növényeknek.

7. Elvonja a kellemetlen szagokat

Tegyünk egy edénybe kávézaccot, majd tegyük be a hűtőbe, semlegesít minden kellemetlen illatot.

8. Hatásos a kártevők e...
2018-10-09 15:29:27
H.Kohut Katalin: A májuskosár
... amit a népével fognak megalapítani, mégpedig a szerelem, szépség, finomság, kifinomult érzékenység, igényesség, műveltség által képviseltet. A jövő népe a virágokat meghagyja temető növényeknek, legendájukat fennhagyják az utókornak, hogy nyilvánvaló legyen, milyen népek éltek egykor a világon.

A csúfok, irigyek, törtetők, házsártosak, görbe orrúak, szőrös lábúak, púpo...
2018-09-26 16:07:59
10 rovarriasztó növény, amit érdemes elültetned a kertben
... retekére emlékeztet.


A petúnia egyike a legjobb rovarűző növényeknek, mely tápanyagban bővelkedő talajban tud
fejlődni. A hideget nem tűri, a palántákat május végén célszerű elültetni, de egész nyáron csodaszép lesz.

...
2018-08-25 19:58:03
]Szabó Gyuri bácsi úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít
... növények egyike. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy azután átadhassa helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek megmaradni és szaporodni. Szárítottan porítva és szárazon tartva eláll akár évekig is.

Gyógyításra használták az indiánok
A pa...
2018-07-18 17:19:06
A körömvirágról
... magjairól következő évben új növények hajtanak. A körömvirág kedveli a sok napfényt, aminek hatására a virágai szebben nyílnak. A kertben ültessük napos helyre, a cserépbe ültetett növényeknek pedig válasszunk minél világosabb ablakpárkányt vagy erkélyt. A növények az első bimbók megjelenése után rendszeres öntözést igényelnek.
A leszüretelt virágokat mindig vékony rétegben, ...
2018-07-14 12:16:41
Ültess gyönyörű virágokat a kertbe...
... virág azok közül, amely a meleget szereti, megél árnyékos helyen is, de fordítva nem, vagyis az a virág, amely az árnyékot szereti elpusztul a napos helyen. A páfrány egyike azoknak a növényeknek, amely szereti az árnyékot, ezért ültethetjük az udvaron lévő fák köré.

...
2018-07-05 19:28:30
Szent Jakab hava
... adjon életet.
A legmelegebb hónapban járunk. A Nap érzi, hogy ereje egyre csökken majd, és utoljára még kitombolja magát. Tüze olyan erős, hogy mindent kiszárít, töve szakad a növényeknek. Ilyenkor a nap melegétől gyorsan édesednek a gyümölcsök. A természet pazarlóan bőkezű, terített asztallal vár bennünket.


Június 02. Sarlós Boldogasszony napja
A gyerme...
2018-07-01 23:43:52
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....69 70 71 
Címkék: Kohut Katalin, Szabó Gyuri, Szent Jakab, Sarlós Boldogasszony, hatékony őszi, élőhelyek további, kosarunkban elfér, leggyakoribbak fellelhetőségéről, folyamatos fagyás-olvadás, abban pihenő, növények gyökereire, körülményeket kell, hideget legjobban, japán erdőkben, növényeknek- állatoknak, sötétség erőit, szivaccsal súroljuk, kávézaccnak olyan, kellemetlen szagokat, edénybe kávézaccot, népével fognak, jövő népe, virágokat meghagyja, petúnia egyike, legjobb rovarűző, palántákat május, körömvirág kedveli, virágai szebben, kertben ültessük, cserépbe ültetett, első bimbók, leszüretelt virágokat, meleget szereti, árnyékot szereti, napos helyen, páfrány egyike, udvaron lévő, legmelegebb hónapban, természet pazarlóan, vadgyümölcsökről, meghatározásakor, talajtakaráshoz, leggyakoribbak, körülményeket, ablakpárkányt, fennmaradását, körömvirágról, boldogasszony, használhatjuk, felébreszteni, kiszáradástól, legendájukat, személyisége, meglehetősen, természetben, elszaporodik, összefoglaló, rovarriasztó, gyűjtőhelyei,
© 2013 TVN.HU Kft.