Belépés
Coop-Rally - Zsigó Róbert: a kormány egyik legfőbb célja, hogy az élelmiszeriparban a növekvő feldolgozottság m
...
Zsigó Róbert a hízott liba és kacsa feldolgozásával foglalkozó Integrál Zrt. által működtetett, 2017 októberében átadott hűtőháznál szervezett eseményen elmondta: a libapecsenye az ünnepi asztal része, a libamáj pedig ma már hungarikum, így minden magyar ember számára fontos az ágazat helyzete, a termékek piaci szereplése.
Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi sikereket n...
2019-09-04 14:21:59
Coop Rally - Idén 14. alkalommal indul el az élelmiszer-feldolgozás seregszemléje
... hazai és uniós forrásokból egyaránt.
A hazai vállalkozások fejlesztéseinek és a kormány következetes stratégiájának köszönhetően az élelmiszeriparban évről-évre növekszik a feldolgozottság mértéke is. Mind az elindult technológiai beruházások, mind a növekvő feldolgozottság biztató jelek, melyek egy jó irányú folyamat kezdetét jelölik - tette hozzá Zsigó Róbert.
Pekó Lás...
2019-09-03 14:02:18
Bővíti kapacitását a győri Rekard Kft.
... hajtóműveket, hajtáselemeket és alkatrészeket gyártó cég a növekvő mennyiségű és minőségű igényekkel indokolta a komplex eszközbeszerzést. Hozzátették: a berendezések a korábbinál magasabb feldolgozottságú termékek előállítására, pontosabb gépi megmunkálásra, új termékkörök előállítására és az összefüggő gyártási folyamatok lefedésére is alkalmasak. A vállalkozás energia- és anyag...
2017-01-01 13:56:38
Palkovics: a külföldi diákok számára is vonzó agrár-felsőoktatás kialakítás a cél
... 2010-ben 5,8 milliárd, tavaly 7,9 milliárd euró körül alakult, idén az előrejelzések szerint meghaladja a 8 milliárdot. Ez nem elsősorban a volumen emelkedésének, hanem a magasabb feldolgozottságú termékek növekvő arányának köszönhető - mondta a politikus, aki egykor szintén Hódmezővásárhelyen végezte agrártanulmányait.
A magyar mezőgazdaság idén rekorderedményeket ért el, ez...
2016-12-09 13:52:19
Magyar Levente: rekordszámú befektetés érkezett Magyarországra az első fél évben
... iránynak nevezte a HIPA elnöke, hogy a befektetett tőke nagyságában az élelmiszeripar a második helyre került. Kiemelte: fontos, hogy minél magasabb legyen az exportált termékek feldolgozottsága.
Kedvezőek a kilátások a második fél évre is, 169 vállalattal tárgyalnak, a beruházásokkal csaknem 5 milliárd eurónyi működőtőke jöhetne Magyarországra - mondta.
Ésik Róbert ké...
2016-07-08 11:01:31
Ukrán válság - Kamarai elnök: a magyar-ukrán gazdasági kapcsolatokra is kihathat a válság
... Elmondta: a...
2014-02-19 14:13:26
Magyarországon alacsony az ökológiailag művelt terület aránya
... feladatokat, amelyeket végre kell hajtani annak érdekében, hogy az ökológiai gazdálkodás körébevont területek nagysága növelhető legyen. Az akcióterv növelni hivatott az alapanyagok feldolgozottsági szintjét, fejleszteni a marketingtevékenységet és előmozdítjakutatói hálózatok létrehozását.
Utalt arra is: további cselekvési tervek is készülnek a tárcánál az ágazat helyzetének...
2013-10-09 14:44:45
Bajban van Magyarország
... krónikus szerkezeti válság elemei között első helyen az előadó az alacsony produktivitást említette: a hozzáadottérték-tartalom a GDP-hez képest lassan nő, aminek oka az alacsony feldolgozottságú termékek túlsúlya és a komplett termékláncok hiánya. A duális gazdasági szerkezet is komoly gondot okoz: a külföldi tulajdoni többségű vállalkozások dinamikusan fejlődnek, de elszigetelte...
2011-11-12 19:51:38
Mit hoznak a kínaiak ....
Mit hoznak a kínaiak a magyar embereknek?

Magyarország a közép-európai térség legkínaiabb országa a statisztikai adatok, különféle társadalmi és gazdasági mutatók alapján. A két ország kapcsolatai az ezredforduló után éledtek újjá, különösen intenzívvé az elmúlt egy évben váltak. Az erőkülönbségek viszont érezhetők: érdemi előrelépések csak azokon a területeken vannak, a...
2011-06-24 11:06:20
A magyar társadalom csődben -
... kormány . 1979-ben elrendelte a bérek
három éven keresztüli évi húszszázalékos emelését annak érdekében, hogy a
magas élomunka-igényu, de alacsony 'muszaki tartalmú', feldolgozottsági fokú
termékek gyártását megszüntessék, és a termelési tényezoket a nagyobb
hozzáadott értéku áruk eloállítására csoportosítsák át.")

Ez a szervezeti átalakulás lehetov...
2009-10-17 18:53:57
1 
Címkék: Zsigó Róbert, Coop Rally, Rekard Kft, Magyar Levente, Integrál Zrt, Pekó Lás, Ésik Róbert, kormány egyik, növekvő feldolgozottság, győri Rekard, külföldi diákok, magyar-ukrán gazdasági, ökológiailag művelt, magyar társadalom, hízott liba, ünnepi asztal, libamáj pedig, ágazat helyzete, termékek piaci, jelenlegi sikereket, hazai vállalkozások, kormány következetes, élelmiszeriparban évről-évre, feldolgozottság mértéke, elindult technológiai, növekvő mennyiségű, komplex eszközbeszerzést, korábbinál magasabb, összefüggő gyártási, vállalkozás energia-, előrejelzések szerint, volumen emelkedésének, magasabb feldolgozottságú, magyar mezőgazdaság, befektetett tőke, második helyre, exportált termékek, beruházásokkal csaknem, ökológiai gazdálkodás, akcióterv növelni, alapanyagok feldolgozottsági, ágazat helyzetének, alacsony produktivitást, alacsony feldolgozottságú, komplett termékláncok, duális gazdasági, külföldi tulajdoni, magyar embereknek, közép-európai térség, statisztikai adatok, ezredforduló után,
© 2013 TVN.HU Kft.