Belépés
Pünkösd
ELHOZTA AZ ISTEN PIROS PÜNKÖSD NAPJÁT
Pünkösd havának májust nevezik, ám maga a pünkösd, mozgóünnep lévén, a húsvét idejétől függően május 10. és június 13. közé eshet: idén június 8-9-én ünnepeljük. A pünkösdi hagyományok, mint néphagyományaink általában, keresztény és ősi pogány elemek keveredéséből jöttek létre.

A húsvét utáni negyvenedik nap áldozócsütörtök, mel...
2020-05-30 23:41:05
Visszatér Marit Björgen nyolcszoros olimpiai bajnok sífutó
...
A világklasszis versenyző a svédek nagy hagyományú viadalán, a Vasaloppeten tér vissza 2021 márciusában - írta szerdán a stockholmi Expressen. A Vasa-futást 1922 óta rendezik meg minden évben, 90 kilométeres távon.
Björgen 2018-ban hagyott fel a versenyzéssel, miután megnyerte a phjongcshangi téli olimpia befejező számát, a női sífutók klasszikus stílusú 30 kilométeres v...
2020-05-27 11:31:49
A Vasas vízilabdacsapatát támogatja a jövőben az OSC korábbi főszponzora
... következő hetekben alakul ki, de a tervek szerint több válogatott vízilabdázó is a piros-kékeknél folytatja majd pályafutását.
"A döntésünkben fontos szerepet játszott, hogy egy nagy hagyományú klubhoz csatlakozunk" - fogalmazott Apáthy, az A-Híd Zrt. tulajdonosa.
"Az új közös projektünkkel minden adottá válhat ahhoz, hogy a Vasas hosszú évek után újra visszakerüljön a m...
2020-04-17 10:51:30
Putyin: a gyenge elnöki vagy a kettős hatalom végzetes lenne Oroszország számára
...
Megismételte álláspontját, miszerint Oroszországban nem alakultak ki stabil, nagy hagyományú politikai pártok a parlamenti köztársasági formához való átmenethez, ezért az erős elnöki hatalom hiányát megsínylené az ország. Úgy vélekedett, hogy Oroszország számára végzetes lenne, ha egy évre kormány nélkül maradna, mint Belgium.
Közölte, hogy nem kíván az alkotmánymódosít...
2020-03-06 18:22:46
Új kutatólaboratórium kezdi meg munkáját az Országos Onkológiai Intézetben
...
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, az intézmény volt főigazgatója nagy jelentőségűnek nevezte a laboratórium létrehozását, amelyben a svéd Karolinska Intézet kutatója dolgozik majd magyar kollégáival.
A miniszter emlékeztetett, hogy az elmúlt években az OOI Közép-Kelet-Európa egyik vezető intézetévé nőtte ki magát, és 2006 óta a legmagasabban akkreditált rá...
2019-11-29 13:49:25
A francia szenátus megtiltaná a muzulmán fejkendő viselését az iskolai csoportokat kísérő szülőknek
... mindegyik pillér...
2019-10-30 13:11:31
Balaton-átúszás - Túl az egymillió kilométeren
...
Szombaton az időjárási körülmények tökéletesek voltak, így már az első kiírt időpontban meg tudták tartani a nagy hagyományú rendezvényt, ennek is köszönhetően ez volt az egyik legnépesebb Balaton-átúszás.
A résztvevők a szokásoknak megfelelően az északi partról, Révfülöpről vágtak neki az 5,2 kilométeres távnak. A víz hőmérséklete 26 Celsius fokos volt, ugyanakkor az en...
2019-06-29 14:22:39
Szálinger Balázs képviseli Magyarországot a költészet világnapján Rómában
... Erdélyben: 2000-ben Nagyváradon, 2010-ben Kolozsváron töltött egy-egy évet.
Versek mellett verses epikai műveket írt, jókora kihagyás után először nála mutatkozott újra ez a nagy hagyományú, de kiveszni látszó magyar irodalmi műfaj. 2008 óta színházaknak is dolgozik.
Díjat nyert színpadi Kalevala-feldolgozásával, a fiatal Julius Caesar kalózrabságáról írt Köztársaság c...
2019-03-16 08:31:16
Tavaly is emelkedett a minisörgyárak száma Csehországban
...
A közlemény szerint a növekvő trend az idén is folytatódik: gyakorlatilag hetente fog megnyílni egy-egy minisörgyár. A cseh fővárosban már ötven miniosörgyár működik.
A kilencvenes évek elején csak egyetlen, a több száz éves múltra visszatekintő prágai U Fleku minisörgyár működött. Az elmúlt negyedszázad alatt országszerte jó félezer új minisörgyár alakult, közülük azon...
2019-03-13 18:52:00
Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó
... jóváhagyhat. Ám azt csak egy új, és a törvényhozás által kellően támogatott brit kormányfő követelheti - állapította meg.
A román liberális Adevarul brüsszeli tudósítója szerint a nagy hagyományú, másoknak példaképül állított brit demokráciát egy átfogó, katonai tankönyvekben oktatott "félretájékoztatási kampány" siklatta ki, az utóbbi másfél évben kibontakozott káosz közepet...
2019-01-16 14:11:30
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Visszatér Marit Björgen, Országos Onkológiai Intézetben, Szálinger Balázs, ELHOZTA AZ ISTEN PIROS PÜNKÖSD NAPJÁT, A-Híd Zrt, Kásler Miklós, Karolinska Intézet, Julius Caesar, gyenge elnöki, kettős hatalom, francia szenátus, muzulmán fejkendő, iskolai csoportokat, egymillió kilométeren, költészet világnapján, minisörgyárak száma, nemzetközi sajtó, húsvét idejétől, pünkösdi hagyományok, húsvét utáni, világklasszis versenyző, svédek nagy, stockholmi Expressen, phjongcshangi téli, tervek szerint, piros-kékeknél folytatja, döntésünkben fontos, nagy hagyományú, parlamenti köztársasági, erős elnöki, évre kormány, emberi erőforrások, intézmény volt, laboratórium létrehozását, svéd Karolinska, miniszter emlékeztetett, elmúlt években, legmagasabban akkreditált, időjárási körülmények, első kiírt, egyik legnépesebb, szokásoknak megfelelően, északi partról, fiatal Julius, közlemény szerint, növekvő trend, cseh fővárosban, kilencvenes évek, több száz, elmúlt negyedszázad, törvényhozás által, román liberális,
© 2013 TVN.HU Kft.