Belépés
Brit miniszterelnök-választás/Brexit - A Munkáspárt népszavazást szorgalmaz
... legnagyobb brit szakszervezet vezetősége éppen előző nap fogalmazott meg közös állásfoglalást arról, hogy a Munkáspártnak támogatnia kell a népszavazás kiírását bármiféle Brexit-megállapodásról, és abban az esetben is, ha a következő konzervatív miniszterelnök megállapodás nélkül akarná kiléptetni Nagy-Britanniát az Európai Unióból.
A Labour árnyékkormányának keddi üléséről k...
2019-07-09 14:42:24
Szijjártó: Magyarország tengeri kikötőt létesít Triesztben
... Magyarországon, 700 olasz vállalat több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztat.
Matteo Salvini azt hangsúlyozta, hogy a "fejlődés irányába nyitnak kikötőket", és olyan együttműködési megállapodásról van szó, amely kiemelten hozzájárul az olasz gazdaság növekedéséhez. A politikus elmondta, hogy Szijjártó Péterrel folytatott tárgyalásán beszéltek az energetikai területről, mez...
2019-07-05 14:02:08
Brit miniszterelnök-választás/Brexit - Johnson és Hunt szerint Corbyn kormányra kerülése a legnagyobb veszély
... minden figyelmet "az igazi ellenségre, Jeremy Corbynra" összpontosítani, ha Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót.
A brit külügyminiszter megismételte, hogy olyan új Brexit-megállapodásról kíván tárgyalásokat kezdeni az EU-val, amelynek révén Nagy-Britannia parlamenti választások nélkül ki tud lépni az unióból.
Hunt utalt arra a lehetőségre, hogy a londoni parlament ...
2019-07-04 14:32:54
The New York Times: Donald Trump hajlandó kölcsönös engedményekre Észak-Koreával
... lehetnek fokozatos engedmények mindkét fél részéről" - emlékeztetett a The New York Times. Majd idézte az amerikai elnök szavait, aki úgy fogalmazott: "szó lehet többfajta, kisebb megállapodásról". Igaz, hozzátette: "Lehet kis lépésekkel is haladni, de pillanatnyilag a nagy megállapodásról beszélünk. A nagy megállapodás pedig az, hogy meg kell szabadulnunk az atomfegyverektől."...
2019-07-02 07:05:11
Brexit - Elvetette a londoni alsóház a megállapodás nélküli Brexitet tiltó törvényalkotási tervet
... minden forgatókönyvre felkészült.
Johnson szerint a megállapodás nélküli Brexit lehetőségének fenntartása "életfontosságú eleme" az EU-val folytatandó tárgyalásoknak egy olyan megállapodásról, amelyre Nagy-Britanniának valójában szüksége van.
Az Európai Bizottság azonban már többször jelezte, hogy nem lehetséges a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodás újratárgya...
2019-06-12 19:50:13
Brexit - May utalást tett arra, hogy többség nélkül nincs újabb szavazás a megállapodásról
...
Theresa May péntek este közzétett levelében tájékoztatta az alsóházi képviselőket az EU-csúcsértekezletről, amelyen döntés született a Brexit halasztásáról.
A halasztás hossza attól függ, hogy a londoni alsóház a jövő héten elfogadja-e az EU-val tavaly novemberben elért Brexit-megállapodást.
May levelének megfogalmazása szerint azonban "ha úgy tűnik, hogy nincs elé...
2019-03-22 22:42:08
Brexit - Theresa May csak rövid halasztást kér
... múlt kedden 149 fős többséggel elutasítottak -, akkor a Brexit sokkal hosszabb idejű halasztására lesz szükség.
A kormány erre a hétre újabb szavazást tervezett a kilépési megállapodásról, arra az esetre, ha sikerül megteremteni az elfogadáshoz szükséges többséget.
John Bercow, az alsóház elnöke azonban hétfőn - óriási belpolitikai vihart kavaró döntéssel - egy 1604-ben ...
2019-03-20 11:11:21
Brexit/Ír-északír határ - Felhatalmazta a brit parlament a kormányt alternatív megoldások keresésére
... de csak akkor, ha a legvitatottabb elem, a backstop-mechanizmus helyett más megoldás kerül be az 585 oldalas egyezménybe az ír-északír határellenőrzés elkerülésére.
A Brexit-megállapodásról két hete tartott első szavazáson az alsóház 230 fős többséggel elvetette az egyezményt, jelentős részben a backstop-mechanizmussal szembeni heves ellenállás miatt.
Ez volt a modern br...
2019-01-29 23:12:41
Brexit - Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit
... tartalékmechanizmusról (backstop) kezdeményezett egyeztetéseketaz alsóházi frakciókkal, és e megbeszélések eredményeit az EU elé terjeszti.
A jelenlegi tervek alapján a Brexit-megállapodásról és az ahhoz benyújtott újabb módosító indítványokról jövő kedden tart vitanapot és szavaz ismét az alsóház.
A módosítási indítványok között vannak olyanok, amelyek megtiltanák a ko...
2019-01-23 17:01:54
Brexit - Elutasította a londoni alsóház a kilépés feltételeiről szóló megállapodást
...
A kilépési megállapodásról a londoni alsóháznak az eredeti menetrend alapján december 11-én kellett volna szavaznia, de Theresa May januárra halasztotta a voksolást, mivel az ír-északír határellenőrzés elkerülésére szolgáló tartalékmegoldás feletti súlyos nézeteltérések miatt reménytelen lett volna a Brexit-egyezmény elfogadtatása.
A képviselők többségét viszont az azóta...
2019-01-15 22:53:10
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..29 30 31 
Címkék: York Times, Donald Trump, Theresa May, Európai Unióból, Matteo Salvini, Szijjártó Péterrel, Jeremy Corbynra, Európai Uniót, Európai Bizottság, John Bercow, legnagyobb veszély, londoni alsóház, megállapodás nélküli, brit parlament, kormányt alternatív, kilépés halasztása, kilépés feltételeiről, népszavazás kiírását, következő konzervatív, olasz gazdaság, politikus elmondta, energetikai területről, igazi ellenségre, brit külügyminiszter, londoni parlament, amerikai elnök, nagy megállapodásról, nagy megállapodás, olyan megállapodásról, alsóházi képviselőket, halasztás hossza, jövő héten, kormány erre, hétre újabb, kilépési megállapodásról, elfogadáshoz szükséges, alsóház elnöke, legvitatottabb elem, ír-északír határellenőrzés, jelenlegi tervek, ahhoz benyújtott, módosítási indítványok, londoni alsóháznak, eredeti menetrend, képviselők többségét, egyeztetéseketaz, tartalékmegoldás, atomfegyverektől, megállapodásról, törvényalkotási, határellenőrzés, összpontosítani, külügyminiszter, legvitatottabb,
© 2013 TVN.HU Kft.