Belépés
Vihar - Károk Győr-Moson-Sopron megyében
...
Ruskáné Takács Anita közlése szerint a nagycenki Soproni utcában több helyen károkat okozott a vihar a családi házakban, a peresztegi Fő utcában és a hegykői Fő utcában kidőlt fát távolítottak el az úttestről a tűzoltók.
Hozzátette: folyamatosan érkeznek a bejelentések, a hivatásos tűzoltók mellett önkéntes tűzoltók is segítenek a károk felszámolásban. A viharban senki ...
2018-06-12 17:22:53
Eloltották a szállodatüzet Sopronban
... jelentős része égett, a tető egyes pontokon beszakadt. Jelenleg az utómunkálatokat végzik.
A tűz megfékezésén soproni, kapuvári, csornai és sárvári hivatásos, valamint hegykői, nagycenki és nagylózsi önkéntes tűzoltók dolgoztak.
Az MTI úgy tudja, hogy a használaton kívüli szálloda egykor Korona szálló néven működött.
Kedden délelőtt Dobogókőn is kigyulladt a szint...
2017-08-30 08:41:39
Kigyulladt egy használaton kívüli szálloda Sopronban
... harmadik szinten keletkezett a tűz, az épület mintegy fele ég, a tető egyes részeken beszakadt.
A tűz megfékezésén soproni, kapuvári, csornai és sárvári hivatásos, valamint hegykői, nagycenki és nagylózsi önkéntes tűzoltók dolgoznak. Sérültről nincs információ - tette hozzá.
Az MTI úgy tudja, hogy a használaton kívüli szálloda egykor Korona szálló néven működött.
K...
2017-08-29 22:14:09
Milliárdos fejlesztés indul a mosonmagyaróvári várban
... adottságokat és termékeket előtérbe helyezve önfenntartóak legyenek - emlékeztetett.
Hangsúlyozta, hogy a mosonmagyaróvári rekonstrukció jól illeszkedik a soproni várfal és múzeumnegyed, a nagycenki Széchenyi-kastély és a fertődi Esterházy-kastély, valamint a csornai és pannonhalmi fejlesztésekhez, amelyek révén Győr-Moson-Sopron megyében rövid idő alatt turisztikai attrakci...
2017-04-06 13:22:21
Turisztikai ügynökség: minden idők legjobb éve volt 2016 a turizmusban
... lehessen körbeutazni a tavat. A Balatonon ebben az évben több mint 570 fejlesztési projekt indul el, támogatást kapnak egyebek között a borászatok, a háztáji gazdaságok.
Megújul a nagycenki kastély, borutak épülnek a soproni térségben, és 23 milliárd forintból megkezdődik a Fertő-part turisztikai fejlesztése. Több mint 90 milliárd forintból elkezdődik Tokaj-Hegyalja térségéne...
2017-02-11 12:31:46
Látogatás az Országos Széchenyi Könyvtárban
... hogy itt nem lehet az olvasnivalót kikölcsönözni, hiszen ezzel a Könyvtár értékőrző funkciója sérülne
Az Országos Széchényi Könyvtár névadója, gróf Széchényi Ferenc (1754-1820), aki nagycenki és soproni könyvtárának, valamint magángyűjteményeinek adományozásával megalapozta az Országos Széchényi Könyvtárat és a reformkorban felépülő Nemzeti Múzeumot.

Széchényi fia...
2017-01-22 19:26:53
Világörökségi napot rendeznek a Fertő-tó településein
... tíz település bemutatja saját értékeit, látnivalóit, emellett idén az érdeklődök egy-egy hagyományos mesterséggel is megismerkedhetnek.
A világörökségi nap megnyitó ünnepsége a nagycenki Széchenyi-kastélyben lesz szombat délelőtt. A Széchenyi-emlékhelyek megtekintése mellett többek között a szövés, seprűkészítés, kosárfonás nyújt majd elfoglaltságot a látogatóknak.
Fer...
2016-05-20 13:32:17
Megyei emlékhelyeink, az Emlékhelyek Napján ( 05.14.)
... büszkélkedhet.
Név szerint, a pannonhalmi Bencés Főapátság, nemzeti emlékhely, a fertődi Eszterházy -kastély, a győri vár megmaradt része, a mosonmagyaróvári határőrlaktanya előtti tér ( Gyásztér), a nagycenki Széchenyi kastély és a soproni Tűztorony történelmi emlékhelyek.

A Nemzeti Örökség Intézete által május 14-re szervezett országos Emlékhelyek Napján ezek mi...
2016-04-30 08:32:10
Halálos baleset a 84-es úton, teljes útzár van Nagycenknél
...
Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a balesetben további két ember is megsérült. Őket, valamint az elhunytat a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók emelték ki a roncsból.
A police.hu-n megjelent információk szerint a forgalmat Sopron és Sopronkövesd felől is Nagycenk belterületén terelik....
2015-11-16 11:01:18
Kulturális örökség napjai - Programok Győr-Moson-Sopron megyében
... a múzeumban és Az 1840. augusztus 20-i István névnapon bemutatott, megújult kastély története címmel történészek tartanak vezetést.
Nyitva lesz egész nap a mauzóleum is, ahol A nagycenki sírbolt és a sírkert "meséi" címmel tartanak ingyenes tárlatvezetést 14 órától. Mindkét helyszínen a közönség kérdezhet is a történészektől, akik kevéssé ismert információkkal készülnek a tá...
2015-09-18 07:04:52
1 2 3 
Címkék: Károk Győr-Moson-Sopron, Országos Széchenyi Könyvtárban, Emlékhelyek Napján, Programok Győr-Moson-Sopron, Ruskáné Takács Anita, Országos Széchényi Könyvtár, Széchényi Ferenc, Országos Széchényi Könyvtárat, Nemzeti Múzeumot, Bencés Főapátság, Nemzeti Örökség Intézete, szállodatüzet Sopronban, használaton kívüli, mosonmagyaróvári várban, 84-es úton, nagycenki Soproni, családi házakban, hivatásos tűzoltók, károk felszámolásban, viharban senki, tető egyes, utómunkálatokat végzik, épület mintegy, mosonmagyaróvári rekonstrukció, soproni várfal, nagycenki Széchenyi-kastély, fertődi Esterházy-kastély, évben több, háztáji gazdaságok, nagycenki kastély, soproni térségben, olvasnivalót kikölcsönözni, reformkorban felépülő, érdeklődök egy-egy, pannonhalmi Bencés, fertődi Eszterházy, mosonmagyaróvári határőrlaktanya, nagycenki Széchenyi, soproni Tűztorony, balesetben további, soproni hivatásos, nagycenki önkéntes, forgalmat Sopron, nagycenki sírbolt, közönség kérdezhet, mosonmagyaróvári,
© 2013 TVN.HU Kft.