Belépés
A tökéletes hercegnő burgonya - ISTENI KÖRET
... burgonya
4 ek vaj
1/2 tk szerecsendió
1 tk fehérbors
1/2 dl tejszín

3 db tojássárgája


Elkészítés

Egy nagyobb lábasban kb. 20 perc alatt puhára főzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit. A vaj felét megolvasztjuk, és félretesszük.
Ha a krumplit leszűrjük, majd visszarakju...
2018-10-22 15:41:30
H.Kohut Katalin: Frankfurti leves olcsón
... szerint
pirospaprika ízlés szerint
olaj tetszés szerint a rántáshoz
kb. 1,5 kanál liszt

Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztíjuk a legfelső rétegtől, darabokra vágjuk egy nagyobb fazékban együtt a virslikkel, vízben, megsózva, karikára vágott vöröshagymával és a fokhagymákkal odatesszük puhulni, nem sok kell a kelkáposztának, hamar elkészül....
2018-09-27 15:23:39
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... tesszük. A két karalábét megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves kockát, majd beletessz...
2018-09-27 15:22:21
H.Kohut Katalin: Kelkáposzta főzelék
... fokhagyma
1 db vöröshagyma
2,5 kanál liszt
kevés olaj
pirospaprika ízlés szerint


Elkészítés:

A kelkáposzta felsőbb leveleit leszedjük, a többit nagyobb késsel apróra vágjuk egy nagy lábasban, majd hozzávágjuk hosszúkás formában a burgonyát, a hagymát, a fokhagyma cikkeket. Megsózzuk, megszórjuk bőven őrölt köménymaggal, majd odatessz...
2018-09-27 15:14:36
Vadas zsemlegombóccal
... húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Fel...
2018-09-24 21:36:20
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... többiben
négy evőkanál cukrot megkaramellizálunk.
A megkelt tésztát négyfelé választjuk. Kettőt pörkölttel, kettőt édes káposztával fogunk
tölteni.
A bucikat egyenként kisodorjuk, nagyobb téglalapokra felvágjuk. Ezek egyik végébe sós
káposztát halmozunk, majd mindegyikre teszünk egy evőkanálnyi pörköltet. Ráhajtjuk a
tészta másik felét, széleit összen...
2018-09-16 17:43:08
Előfőzött sült oldalas
... só
fél mk frissen őrölt bors
fél mk szárított oregano
1 tk méz
1 tk mustár
fél dl olaj.

Sütéshez:
olaj a tepsi megkenéséhez
1 kg burgonya megpucolva, nagyobb hasábokra vágva.

Egy nagyobb lábasban kb. 1 liter vizet felforraltam, beleraktam a sót és a darabokra vágott oldalast, és a többi hozzávalót, és közepes lángon félpuhár...
2018-09-09 16:50:35
Zakuszka
... hagyma
1 liter paradicsomlé
1 liter olaj
só, bors
babérlevél

Elkészítése

Úgy szoktam kezdeni, hogy minden hozzávalót ledarálok. Egy nagyobb lábasba bele teszem az 1 liter olajat, és a hagymát kezdem sütni, míg üveges lesz. Hozzáteszem a ledarált piros paprikát meg egy evőkanál sót és addig sütöm, míg megpuhul a paprika. Hoz...
2018-08-28 17:13:08
Pillecukor (p-f-z)
... porcukor.
Egy lábasba két deci vízbe beleöntjük a cukrot, a mézet, a picurka sót, és a tűzhelyen összeolvasztjuk. Felforraljuk, és megvárjuk, amíg az edényben kicsit visszahúzódik a habja.
Egy nagyobb tálcát sütőpapírral kibélelünk, és olajjal átkenünk.
Újabb két deci vizet összemelegítünk a zselatinnal, amit apránként, szűrőkanálon át a cukros sziruphoz keverünk....
2018-08-09 12:10:12
Hideg barackleves
... citromlé
A habaráshoz:
4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín

Elkészítés: Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk, majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a ba...
2018-07-10 23:47:36
1 2 3 ..................60 61 .........90 91 .........120 121 
Címkék: ISTENI KÖRET, Kohut Katalin, tökéletes hercegnő, nagyobb lábasban, krumplit leszűrjük, kelkáposztát megtisztíjuk, legfelső rétegtől, nagyobb fazékban, fokhagymákkal odatesszük, karalábé levelekbe, elkészített tölteléket, nagyobb lábasba, közepes méretű, húsleves kockát, kelkáposzta felsőbb, többit nagyobb, nagy lábasban, fokhagyma cikkeket, húsokat ezután, megtisztított sárgarépát, apróra vágott, húsra tesszük, megkelt tésztát, bucikat egyenként, evőkanálnyi pörköltet, tepsi megkenéséhez, darabokra vágott, többi hozzávalót, hagymát kezdem, ledarált piros, tűzhelyen összeolvasztjuk, edényben kicsit, nagyobb tálcát, cukros sziruphoz, őszibarackokat meghámozzuk, hosszában szétnyitott, többi fűszert, összeolvasztjuk, megfonnyasztjuk, zsemlegombóccal, nyírmártonfalva, összemelegítünk, papírszalvétára, kelkáposztának, őszibarackokat, felszeleteljük, lecsepegtetjük, vöröshagymával, megolvasztjuk, megtisztított, megtisztítjuk, belehelyezzük, visszahúzódik, fokhagymákkal, megtisztíjuk, szerecsendió, felszeletelt,
© 2013 TVN.HU Kft.