Belépés
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: súlyos hibát követ el a világszervezet a migrációs csomag elfogadásával
... latin-amerikai országok, továbbá a kis szigetországok érdekei viszont teljes mértékben tükröződnek a csomagban.
Szijjártó Péter azt mondta, beszédes, hogy egyre nagyobb azon ENSZ-tagországok száma, amelyek nem fogadják el a paktumot. "Azt gondolom, ez a szám azzal párhuzamosan nőtt, ahogy egyre többen elolvasták, hogy mi is van pontosan a csomagban" - fogalmazott.
Megism...
2018-12-19 15:12:17
Államtitkár: a magyar kormány a bevándorlást ellenző országokkal szemben megértő uniós elnökséget vár Romániátó
... legfontosabb esemény. Magyarország azt reméli, hogy egy olyan összetételű EP, majd később egy olyan új Európai Bizottság alakul, amely a jelenleginél sokkal nagyobb megértést tanúsít a tagországok szempontjai, identitása, hagyományai iránt.
Megemlítette: ebben a szemeszterben kezdődik el a következő, 2021-27 közötti uniós büdzsé tervezésének folyamata.
"Abban mind Románi...
2018-12-17 19:33:05
Szijjártó: Magyarország növeli afganisztáni és koszovói szerepvállalását
...
A külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos ülését követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, Magyarország készen áll arra, hogy további szerepet vállaljon Koszovó stabilitásának javításában. Jelenleg 398 magyar katona szolgál a balkáni országban, Magyarország a jövő nyárig legalább 60 fővel kívánja növelni az ott állomásozó kato...
2018-12-05 15:11:39
Közvetítésdömping az M4 Sporton a 2019-es hazai világbajnokságokról
... biztosítani fogják, reméljük, plusz kvótaesélyt jelent a hazai rendezés" - fogalmazott Vékássy.
Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy a tagországokat tekintve ennek a sportágnak a legnagyobb a nemzetközi szövetsége, így az áprilisban sorra kerülő egyéni világbajnokságon nagy versenyzői és szurkolói részvétel várható a Hungexpón.
"M...
2018-12-04 13:52:13
Kövér László Törökországban: türk testvéreink maguk közé fogadtak
... közgyűlésén, ahol a magyar törvényhozást Lezsák Sándor, a Parlament alelnöke képviselte, Magyarország megfigyelői státust kapott a szervezetben. A szervezet céljai a segítségnyújtás a tagországok közötti politikai párbeszéd fejlesztéséhez, a jogalkotás harmonizációja és a kölcsönös tevékenységek megerősítése a történelmi, kulturális és nyelvi egység alapján, valamint a hozzájárulá...
2018-11-21 21:48:07
Az eurócsoport elnöke szerint áttörést hozhat a francia-német javaslat az euróövezet reformjában
...
Mário Centeno az euróövezeti tagországok pénzügyminisztereinek tanácsülése után meglehetősen pozitívan nyilatkozott a Bruno Le Maire francia és Olaf Scholz német pénzügyminiszter által bemutatott tervezetről, amely szerinte "nagyon fontos hozzájárulás, akár egyfajta áttörést is hozhat".
A hétfői soron kívüli ülést a reformfolyamat előmozdítása érdekében hívták össze, ann...
2018-11-19 21:06:24
Macron: az EU nem osztható nyugati és keleti részre
... Kiska, aki leszögezte: Szlovákiának létérdeke, hogy az EU része legyen. A szlovák elnök ugyancsak kiállt az egységes és oszthatatlan unió mellett, támogatásáról biztosította az uniós tagországok integrációjának elmélyítéséts annak a véleményének is hangot adott, hogy az Európát érintő legnagyobb problémákat, például a migrációt, egyetlen tagállam sem tudja egyedül megoldani.
...
2018-10-26 20:02:16
EU-csúcs - Merkel: az EU nem köt kompromisszumot az egységes piac szabályainak kérdésében a brit kilépés esetén
...
Merkel az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek informális találkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján aláhúzta, noha a belső piac tekintetében nincs kompromisszum, "nagyon kreatív módon el lehet érni", hogy az EU szoros és gyakorlati kereskedelmi kapcsolatokat építsen ki a jövőben Nagy-Britanniával.
Az októberi EU-csúcson jelentős előrelépéseket kell elé...
2018-09-20 18:22:57
Juncker: az EU-nak még inkább szuverén szereplőként kell fellépnie a nemzetközi porondon - BŐVÍTETT (új: részle
... van jól képzett bevándorlókra - sorolta.
Emellett arra is felszólított, hogy bizonyos külpolitikai kérdésekben ne egyhangúlag, hanem minősített többséggel hozza meg döntéseit a tagországok kormányait tömörítő tanács, vagyis szűnjön meg a tagállamok vétójoga.
A volt luxemburgi kormányfő végezetül javaslatot tett az Európa és Afrika közötti beruházási és munkahelyteremtési...
2018-09-12 12:52:53
Juncker: az EU-nak még inkább szuverén szereplőként kell fellépnie a nemzetközi porondon
...
Juncker az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén hangsúlyozta, hogy az EU szuverenitása a tagállamok szuverenitásából ered, nem lép annak helyébe.
A nemzeti szuverenitás megosztása erőssebbé teszi az unió országait - mutatott rá.
"Az európai szuverenitás soha nem mások ellen irányul, Európának a nyitás és a tolerancia kontinensének kell maradnia. Európ...
2018-09-12 11:41:46
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....60 61 62 
Címkék: Kövér László Törökországban, Szijjártó Péter, Európai Bizottság, Nátrán Roland, Magyar Asztalitenisz Szövetség, Lezsák Sándor, Mário Centeno, Bruno Le Maire, Olaf Scholz, Európai Parlament, migrációs csomag, magyar kormány, bevándorlást ellenző, 2019-es hazai, eurócsoport elnöke, francia-német javaslat, euróövezet reformjában, egységes piac, brit kilépés, nemzetközi porondon, szám azzal, olyan összetételű, jelenleginél sokkal, tagországok szempontjai, szemeszterben kezdődik, balkáni országban, jövő nyárig, hazai rendezés, tagországokat tekintve, nemzetközi szövetsége, áprilisban sorra, magyar törvényhozást, szervezet céljai, tagországok közötti, jogalkotás harmonizációja, kölcsönös tevékenységek, euróövezeti tagországok, hétfői soron, reformfolyamat előmozdítása, szlovák elnök, uniós tagországok, belső piac, jövőben Nagy-Britanniával, októberi EU-csúcson, tagországok kormányait, tagállamok vétójoga, volt luxemburgi, tagállamok szuverenitásából, nemzeti szuverenitás, unió országait,
© 2013 TVN.HU Kft.