Belépés
Francesco Petrarca, a szerelem nagy költője, a szonettek at
... szűnik meg, de ekkor a reménykedés helyett a visszaemlékezés hangján szól verseiben. A kötet versei óriási hatással voltak a későbbi korok költőire.

1327. április 6-án, nagypénteken, a klarisszák avignoni templomában pillantotta meg először Laura de Novest, élete nagy szerelmét, verseinek legfőbb ihletőjét.

A szonett a reneszánsz korában az olasz Francesco ...
2020-10-21 20:30:06
Szent Fausztina szűz 10.05
... az áldozat és az engesztelés, a felebaráti szeretet és az isteni szeretet szimbóluma. Emellett Jézus megjelölte az irgalmasság vasárnapjaként a húsvét második vasárnapját, melyhez a nagypénteken kezdett irgalmasság kilencede vezet, valamint kérte, hogy építsenek templomot az Isteni Irgalmasságnak és imádkozzák az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét.
Nem tudom megbüntetni, még ha ...
2020-10-05 20:40:17
Lisieux-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító
A Gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító
Lisieux-i Kis Szent Teréznek, a ,,kis út" szentjének élettörténetét idézzük fel liturgikus emléknapján, október 1-jén.
................
Teréz 1873. január 2-án született a normandiai Alençonban. ...
2020-10-01 16:55:01
A húsvét üzenete
... emberiség harca az isteni szeretet ellen, helyesebben fogalmazva: az isteni szeretet harca a bűnös emberiség ellen. Ez egy olyan harc, melyben úgy tűnik, hogy Isten lesz a vesztes nagypénteken, mert éppen azáltal, hogy megadja magát, és veszteni látszik, győz húsvét napján. ... A nagypéntek még nem az a nap, amikor a sötétségnek feltétlenül el kell szöknie a világosság elől. ... E...
2020-09-03 20:50:52
Minden remény elveszett?
... szégyenben jelent meg Isten szeretete a világon, a kereszten Isten haragja saját fiát ítélte szenvedésre a világ rosszasága miatt, vagy a világ rosszasága szegezte a keresztre Isten fiát. Nagypénteken ne rögtön arra gondoljunk, hogy a dolgok Húsvéttal új fordulatot vettek. Arra gondoljunk, hogy a tanítványok úgy érezték, Jézus halálával elveszett minden remény. Egymástól távol, re...
2020-09-02 22:38:46
A kárpit története
... összezárult.
De egy nap Isten ujja eltépte a kárpitot, felülről egészen az aljáig. Ez egy pénteki napon történt, pontosan nagypénteken, éppen akkor, amikor Jézus meghalt egy hegyen, kívül Jeruzsálemen. Amikor Jézus szerető szíve meghasadt, a templomi függöny kettészakadt.
Az összezárult kárpit ezt mondta: ,,Tilos...
2020-08-19 10:04:53
Aranymise Győrben Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére
.................
Boldog Apor Vilmos püspök tisztelőinek elsőhétfői szentmiséjét augusztus 3-án Benkovich Ferenc székesegyházi kanonok, a győri Szentlélek-templom plébánosa mutatta be.
A pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját ünneplő győri plébános prédikációjában kiemelte, hogy a kenyérszaporítás...
2020-08-07 14:27:00
Kegyelemből megtartva
... vers), tökéletesen nyilvánvalóvá vált Jézus Krisztus megváltó munkájában.
Megtartattunk, mivel Krisztus képviselt minket halálában és feltámadásában. A kegyelem eltörölte bűneinket nagypénteken, és Isten kegyelme ,,vele együtt feltámasztott" a hét első napján.

Napi gondolat
Mit jelent a te mindennapi életedben, hogy ,,kegyelemből tartattál meg&...
2020-06-06 08:00:29
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja 06.01
... testvéreivel együtt.
Ez az Isten igéje. ApCsel 1,12-14

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
,,Íme, a te fiad!"
,,Íme, a te anyád!"
Nagypénteken: Jézus keresztje mellett ott állt anyja, anyjának nővére, Mária: Kleofás felesége, és Mária Magdolna.
Amikor Jézus látta, hogy ott áll anyja és a tanítvány, akit szeretett, így szólt an...
2020-06-01 08:01:49
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja
... lett minden élő anyja.
Ez az Isten igéje. Ter 3,9-15.20

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
,,Íme, a te fiad!"
,,Íme, a te anyád!"
Nagypénteken: Jézus keresztje mellett ott állt anyja, anyjának nővére, Mária: Kleofás felesége, és Mária Magdolna.
Amikor Jézus látta, hogy ott áll anyja és a tanítvány, akit szeretett, így szólt a...
2020-05-21 10:03:45
1 2 3 ..................58 59 .........87 88 ........115 116 117 
Címkék: Francesco Petrarca, Szent Fausztina, Szent Teréz, Aranymise Győrben Boldog Apor Vilmos, Boldogságos Szűz Mária, Egyház Anyja, Emellett Jézus, Isteni Irgalmasságnak, Isteni Irgalmasság, Gyermek Jézusról, Lisieux-i Kis Szent Teréznek, Amikor Jézus, Boldog Apor Vilmos, Benkovich Ferenc, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent János, Mária Magdolna, szerelem nagy, húsvét üzenete, kárpit története, reménykedés helyett, visszaemlékezés hangján, kötet versei, későbbi korok, klarisszák avignoni, reneszánsz korában, olasz Francesco, felebaráti szeretet, isteni szeretet, irgalmasság vasárnapjaként, húsvét második, nagypénteken kezdett, normandiai Alençonban, bűnös emberiség, olyan harc, vesztes nagypénteken, sötétségnek feltétlenül, világosság elől, kereszten Isten, világ rosszasága, keresztre Isten, dolgok Húsvéttal, pénteki napon, templomi függöny, összezárult kárpit, pappá szentelésének, kegyelem eltörölte, kenyérszaporítás, prédikációjában, visszaemlékezés, vasárnapjaként, élettörténetét, irgalmasságnak,
© 2013 TVN.HU Kft.