Belépés
Szörnyetegnek nevezte az általa feldarabolt lányt a szentpétervári történész
... rendőrök.
Az ügyről beszámoló brit és francia forrásoktól elérően az orosz jelentések nem tettek utalást arra, hogy Szokolov részeg lett volna, amikor kiemelték a folyóból.
Szokolov a napóleoni kor Francia Becsületrenddel kitüntetett kutatója. Történelmi művei az orosz mellett francia és lengyel nyelven is megjelentek. Franciaországban részt vett a Napóleon születésének ...
2019-11-11 20:12:00
Darabolós gyilkossággal vádolnak egy nemzetközi hírű szentpétervári hadtörténészt
... megölte és feldarabolta a nőt, majd a maradványait megpróbálta a folyóban elsüllyeszteni.
Egybehangzó sajtóértesülések szerint az tervezte, hogy a szentpétervári Péter-Pál erődben Napóleonnak öltözve végez magával. A médiába kiszivárgott értesülések szerint a gyilkosság indítéka féltékenység lehetett.
A hatóságok elrendelték a történész elmeállapotának vizsgálatát. Szok...
2019-11-10 14:21:25
T u d t a d ?
... elpusztul a teljes alváshiánytól, mint az éhségtől.10 alvás nélküli nap már elég a halálhoz, míg éhezni több hétig is képes egy egészséges személy.- Hitler és Napóleon is csak egy herével rendelkezett.- Kanada az egyetlen olyan olimpiát rendező ország, aki nem nyert aranyérmet a saját olimpiáján.


...
2019-11-08 14:55:19
Napóleon kedvenc tábornokának földi maradványira bukkantak Oroszországban
... tábornok maradványai után kutató régészcsoportot vezette, bejelentette, hogy DNS-tesztek igazolták, a maradványok egyeznek Gudin testvérének, Pierre César Gudinnek a DNS-ével, aki szintén Napóleon tábornoka volt. A DNS-vizsgálat minden kétséget kizárt - közölte Malinowski a France Blue rádióval.
Gudin szívét a párizsi Pere Lachaise temető kápolnájában temették el. A maradvány...
2019-11-07 17:22:09
Megragadni az ígéretet
... annak, ha bízunk Benne, ha szaván fogjuk. Istent tiszteljük azzal, ha a leghihetetlenebb ígéreteit szó szerint vesszük, és számítunk rá, hogy Ő beteljesíti.

Egy napon, amikor Napóleon seregszemlét tartott, megbokrosodott a lova, és majdnem levetette hátáról a császárt. Egy ott álló egyszerű katona odafutott, megragadta a gyeplőt, és megnyugtatta a lovat.

Napó...
2019-10-05 07:50:14
Kulturális örökség napjai - Tárlatvezetések, bemutatók és koncert is lesz Győr-Moson-Sopron megyében
...
Győrben a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kezelésében lévő 17. századi Napóleon-ház történetét ismerhetik meg a látogatók szombaton délután három órától Pápai Fruzsina Menta művészettörténész előadásában. Az előadást az Esterházy-palotában tartják.
Sopronban szombaton és vasárnap 11 órától ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Soproni Múzeum munkatársai a Sto...
2019-09-20 12:01:12
Francia tudósok akarják megvizsgálni Napóleon egyik feltételezett tábornokának maradványait
... szülőföldjére".
Charles Étienne Gudin tábornok, akinek a nevét a párizsi Diadalívre is felvésték, 44 éves korában vesztette életét 1812. augusztus 22-én, miután egy ágyúgolyó eltalálta Napóleon francia császár kudarcba fulladt oroszországi hadjáratán. A tábornokot Napóleon ismerte és tisztelte.
Halála után Gudin szívét a párizsi Pere Lachaise temetőben helyezték el egy ...
2019-08-29 19:22:50
Eddig nem ismert összecsapásra utalnak a waterlooi csata helyszínén feltárt leletek
...
Waterloonál Napóleon francia serege ütközött meg a szövetséges brit, németalföldi, német és porosz csapatokkal. A csatának sok tízezer halálos áldozata volt. Az ásatásokat szervező Waterloo Uncovered közhasznú szervezet tájékoztatása szerint az egykori tábori kórház helyszínén amputált végtagok maradványaira bukkantak, továbbá puskagolyókat és egy francia ágyúgolyót is talált...
2019-07-18 12:01:21
Gustave Courbet 200 éve született - PORTRÉ
... két teltebb idomú nőt, az egyiket háttal állva, csaknem meztelenül. A legenyhébb kritika is "Hottentotta Vénuszról" írt, a legenda szerint a Szalont még megnyitása előtt meglátogató III. Napóleon császár felháborodásában lovaglóostorával végigvágott az akton. A közönség figyelme mindenesetre a kép felé fordult, és Courbet olyan összegért adta el művét, amely biztosította anyagi fü...
2019-06-08 15:31:18
Mi adja az értéket?
... érte. Egy másik 35 000 dollárt. S mikor a turista megkérdezte, mitől olyan értékes ez a nyaklánc, az ékszerész nagyítón keresztül mutatta meg neki. Az volt belevésve: ,,Bonaparte Napóleontól Josephine részére". Napóleon neve tette a nyakláncot oly értékessé.

E példa jelentése világos: mi magunk önmagunkban semmik vagyunk és semmit sem tehetünk. Az Úrral való kapcso...
2019-05-27 15:13:02
1 2 3 .................213 214 .........320 321 .........425 426 427 
Címkék: Gustave Courbet, Francia Becsületrenddel, Pierre César Gudinnek, France Blue, Pere Lachaise, Rómer Flóris Művészeti, Történeti Múzeum, Pápai Fruzsina Menta, Soproni Múzeum, Charles Étienne Gudin, Waterloonál Napóleon, Waterloo Uncovered, Hottentotta Vénuszról, Bonaparte Napóleontól Josephine, általa feldarabolt, szentpétervári történész, nemzetközi hírű, waterlooi csata, ügyről beszámoló, orosz jelentések, orosz mellett, maradványait megpróbálta, folyóban elsüllyeszteni, szentpétervári Péter-Pál, médiába kiszivárgott, gyilkosság indítéka, hatóságok elrendelték, történész elmeállapotának, teljes alváshiánytól, egészséges személy, herével rendelkezett, egyetlen olyan, saját olimpiáján, maradványok egyeznek, párizsi Pere, leghihetetlenebb ígéreteit, látogatók szombaton, párizsi Diadalívre, ágyúgolyó eltalálta, tábornokot Napóleon, szövetséges brit, ásatásokat szervező, egykori tábori, francia ágyúgolyót, egyiket háttal, legenyhébb kritika, legenda szerint, közönség figyelme, turista megkérdezte,
© 2013 TVN.HU Kft.