|
|
|
... Szükség szerint egy-egy tele kávéskanállal fogyasztunk belőle.
Ízletes diólikőrhöz jutunk, ha a zöld diót 2-3 szegfűszeggel, 1 fahéjjal, egy kis darab vaníliával és egy fél narancs héjával (bár ezt a mai viaszos, vegyszerezett héjjal nem biztos, hogy javasolnám) ízesítjük. Majd 1/4 liter vízben megfőzünk 500 gramm cukrot és ezt lehűtve hozzáöntjük a leszűrt dióessze... |
2024-03-10 21:43:15 |
|
|
|
|
|
|
... immunrendszerünkkel sem lesznek problémák. Fogyasszunk natúr joghurtot, kefirt, erjesztett táplálékokat, hogy a bélflóránk egyensúlya és ezzel az immunrendszerünk egészsége is helyreálljon.
A narancsot nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk. Ehetjük önmagában, készíthetünk belőle turmixitalt, salátát és még mézes szirupot is. Mutatjuk is a receptet!
Narancsos ... |
|
2024-03-08 21:25:30 |
|
|
|
|
|
|
... turmixgépbe, mint ahogy a citromlevet és a fűszereket, illetve vizet is. Pépesítés után öntsük egy kancsóba, majd a nap folyamán igyuk meg. Remek vírusellenes hatásokkal rendelkezik.
Narancsos-kurkumás-sárgarépás ital hozzávalói:
3 sárgarépa,
1 narancs,
egy nagyobb ujjnyi gyömbér lereszelve,
1/2 teáskanál kurkuma.
Elkészítése:
Dar... |
2024-03-06 23:45:10 |
|
|
|
|
|
|
... allicint tartalmaz, amely szintén antioxidáns hatású és segít csökkenteni az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjét. Mérsékli a zsír felhalmozódásának kockázatát a májban.
A narancs a C-vitamin, a flavonoidok és a karotinoidok gazdag forrása. Gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így segít a májgyulladás és a májbetegség miatt kialakult sejtkárosodás kivédéséb... |
|
2024-03-03 20:13:19 |
|
|
|
|
|
|
... Ugyanakkor magas, 63 %-os rosttartalma az emésztést könnyíti.
Hogyan fogyasszuk?
Az egész gyümölcsöt héjastól, magostól. Csak a héjában több a C-vitamin, mint egy egész narancs húsában.
Goji bogyó
Miért egészséges?
Ez a mazsola nagyságú déligyümölcs a szeder és a cseresznye között félúton ráksejteket pusztító anyagokat tartalmaz, és fokozza az... |
|
2024-03-02 21:31:23 |
|
|
|
|
|
|
... juttassunk a szervezetünkbe. A C-vitaminban gazdag gyümölcsök a következők: görögdinnye, bogyós gyümölcsök - áfonya, eper, ribizli -, ananász, papaja, mangó, sárgadinnye, citrom, narancs, mandarin.
Zöldségek, amelyek gazdag forrásai ennek a vitaminnak: brokkoli, karfiol, spenót, kelbimbó, zöld leveles zöldségek. Minél több ilyen jellegű zöldséget és gyümölcs... |
2024-02-19 21:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... a ráncok megjelenését és a szarkalábak feltűnését is.
A mazsola jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaz, olyan mértékben, hogy megelőzi az áfonyát, az epret, a málnát, a narancsot, szilvát, almát és a körtét is.
Mazsola történelem
A mazsola tulajdonképpen édes aszalt szőlő. Mazsolaszőlőt már i.e. 2000-ben is termesztettek Egyiptomban és Perzsiában. ... |
2024-02-17 20:58:01 |
|
|
|
|
|
|
... a kastélyból, elindul a ködös látóhatár felé, hátha a köd nem más, mint füst. Csak megy, és napról napra új látóhatárok maradnak el mögötte, és a nagy, kövér nap viaszos fénye vörösről narancsra, majd sárgára halványodik, de világa még mindig néptelen. Bejárt mindent, amit a lánynak korábban megmutatott, még többet is, míg végül kétségbeesve otthont keresett, és a kastély megérkez... |
2024-02-16 21:00:27 |
|
|
|
|