|
|
|
Hozzávalók:
8 csirkecomb
só
4 evőkanál nádcukor
4 narancs leve
2 dl fehérbor
2 púpos mokkáskanál gyömbérpor
egy üveg (házi) narancsdzsem (200 ml)
frissen őrölt bors
kevés olaj
A megmosott, szárazra törölt csirkecombokat besóztam.
Teflonserpenyőben kevés olajon mindkét oldalukon hirtelen megpirítottam (először a bőrös olda... |
2017-02-09 10:13:58 |
|
|
|
|
|
|
... töltöttem, lezártam, 10 percre fejreállítottam az üveget, utána visszaforgattam.
Ebből a mennyiségből 8 üvegecskével lett.
... |
|
2017-02-09 10:05:45 |
|
|
|
|
|
|
... előkészítsük a későbbi kandírozáshoz.
Kicsit kesernyés, kicsit fanyar, finoman édes a narancsdzsem, vajas pirítóssal tökéletes
A citrusokból nem csak darabosabb lekvárt készíthetünk, hanem tiszta, homogén állagú krémet is. Ehhez nincs más dolgunk csak a 2-3 alkalommal... |
2015-04-25 22:37:21 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás pudingpor
7,5 dl tej
25 dkg kristálycukor
25 dkg teavaj
10 dkg margarin
15 dkg csoki reszelve
fél dl rum
3 dl narancsdzsem
Elkészítése:
A sárga piskótához a tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a fehérjét csipet sóval felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és elkever... |
|
2014-09-11 17:00:03 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás pudingpor
7,5 dl tej
25 dkg kristálycukor
25 dkg teavaj
10 dkg margarin
15 dkg csoki reszelve
fél dl rum
3 dl narancsdzsem
Elkészítése:
A sárga piskótához a tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a fehérjét csipet sóval felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és elkever... |
|
2014-05-22 19:34:32 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
A bevonathoz
7,5 dkg cukrozott citromhéj 5 dkg porcukor 20 dkg nyers marcipánmassza 20 dkg citromlekvár vagy narancsdzsem
A szóráshoz
1 evőkanál porcukor
A forma kikenéséhez
Rama margarin
A tésztához
27,5 dkg fin... |
2014-04-08 16:42:01 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt mandula, 4 dkg méz.
A piskótatésztához: 2 db tojás, 7,5 dkg méz, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 8 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál narancsdzsem.
A "rátéthez": 10 levél zselatin, 50 dkg sovány túró, 12,5 dkg méz, 1 teáskanál reszelt narancs-héj, 2 db narancs, 2 db grapefruit, 2,5 dl tejszín.
A díszítéshez... |
2014-02-08 19:55:57 |
|
|
|
|
|
|
... előkészítsük a későbbi kandírozáshoz.
Kicsit kesernyés, kicsit fanyar, finoman édes a narancsdzsem, vajas pirítóssal tökéletes
A citrusokból nem csak darabosabb lekvárt készíthetünk, hanem tiszta, homogén állagú krémet is. Ehhez nincs más dolgunk csak a 2-3 alkalommal... |
2013-12-27 23:54:32 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A bevonathoz
7,5 dkg cukrozott citromhéj
5 dkg porcukor
20 dkg nyers marcipánmassza
20 dkg citromlekvár vagy narancsdzsem
Elkészítés:
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A Ramát 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, a... |
2012-10-15 20:23:47 |
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg mazsola
15 dkg Rama margarin
A bevonathoz
7,5 dkg cukrozott citromhéj
5 dkg porcukor
20 dkg nyers marcipánmassza
20 dkg citromlekvár, vagy narancsdzsem
A szóráshoz:1 evőkanál porcukor
A forma kikenéséhez : Rama margarin
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk,... |
2012-08-22 21:22:24 |
|
|
|
|